lazu a scris:
In situatia in care aveti domiciliul legal i acea casa, adica mama v-a luat in spatiu, va poate da afara doar printr-o actiune in evacuare care trebuie motivata:
Da, am domiciul legal in acea casa.
Gasisem eu o data cam toate drepturile care mi s-ar conveni. Am regasit cateva legi :
Conditiile de cumparare ale unui imobil - 1991
Art. 10. - De prevederile art. 7 din prezenta lege beneficiaza, o singura data, persoanele fizice care, impreuna cu familia, nu au detinut si nu au in proprietate o locuinta, cu exceptia persoanelor prevazute la art. 7 lit. c), sau daca locuinta in care gospodaresc impreuna nu satisface exigentele minimale de suprafata, prevazute in anexa nr. 1, corespunzator numarului de persoane din familie.
Art. 16. - Lista cuprinzand numarul, structura pe numarul de camere si amplasamentul locuintelor, precum si lista persoanelor care vor beneficia de locuinte, in ordinea de prioritate stabilita conform art. 7 de catre consiliile locale, se afiseaza la sediul acestora.
Art. 17. - Prin familie, in sensul prezentei legi, se intelege sotul, sotia, copiii si parintii sotilor, care locuiesc si gospodaresc impreuna.
Drepturile copilului
Articolul 19. Dreptul la spaţiu locativ
(1) Copiii, membri ai familiei locatarului, au aceleaşi drepturi ca şi ceilalţi membri ai
familiei la folosirea spaţiului locativ, iar copiii, membri ai familiei proprietarului locuinţei, au aceleaşi drepturi la folosirea şi moştenirea acesteia.
Articolul 20. Dreptul la proprietate
Fiecare copil are dreptul la proprietate. Dreptul copilului la proprietate este garantat.
Copilul beneficiază de dreptul la proprietate în limitele şi în modul stabilite de legislaţie.
* Mai gasisem atunci o lege care spunea ceva de genul: copilul poate fi evacuat doar in conditiile in care i se acorda un alt spatiu locativ.
O alta versiune gasita: copilul major nu poate fi evacuat din imobil daca acesta nu este casatorit ( se instraineaza ) sau daca nu poseda o alta locuinta.
Multumesc pt. raspuns!