avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contestare titlu executoriu impozit anual
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contestare titlu executoriu impozit anual

Am primit o somatie cu data de 5 mai 2011 pentru suma de 1244 de lei reprezentând diferente de impozit anual de regularizat.De aceasta somatie este capsat un titlu executoriu pt.aceasi suma, dar detaliaza faptul ca 730 lei e o decizie de impunere din 6 ian.2009 + inca 4 decizii calcul accesorii care insumează impreuna 1244 lei.Eu muncesc la același ONG din 2002 si nu am venituri din alte surse decât cele din salariu nu inteleg de unde provine aceasta datorie. Am fost la Admin. Fin. de sector si mi s-a spus ca e o datorie din 2004, ca ei mi-au trimis in 2009 o somatie si ca acum au revenit cu alta insotita de acest titlu executoriu. Cand am replicat ca eu nu am avut alt venit decat salariu mi s-a spus ca in situatia mea fiscala (am inventat termenul, sorry) din 2004 am 2 fise fiscale si ca suma impozitelor datorate de pe cele 2 fise este mai mare decat a primit statul. Pt. ca nu-mi vine sa cred ca Organul Fiscal a gresit va intreb cat de tare pacatuiesc gandindu-ma ca m-a "pacalit" angajatorul meu neplatindu-mi tot impozitul datorat la momentul respectiv? Alte intrebari:1) Cum pot contesta somatia pe care eu nu am primit-o in 2009? 2) Datoria din 2004 se poate prescrie daca as avea castig de cauza in contestarea somatiei din 2009? 3) Cat de mare ar fi trebuit sa fie venitul meu in 2004 pentru ca sa rezulte o decizie de impunere de 730 de lei? Imi pare rau, dar nu am tinut fisele fiscale. Cred ca va imaginati cu totii cat de prost poate sa pice vestea ca am sa dau 1250 de lei la stat pe o astfel de criza si pentru ca nu am platit un impozit de acum 7 ani de care nici nu aveam habar! Va rog frumos sa incercati sa-mi raspundeti. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Bismark , utilizator 09:59, 3 Iunie 2011
Nimeni nu s-a nascut invatat. Daca nu v-ati lovit de astfel de institutii nici nu ar trebui sa stiti ce sunt.
Dreptul comun este acela in care se judeca toate procesele civile pt care nu e prevazuta o alta modalitate speciala legala.
Contenciosul administrativ este o astfel de modalitate, prin care se ataca un act provenit de la o institutie publica si pt care e prevazuta o procedura prealabila ( legea 554/2004).
Revin!
Imi pare rau, puteti sa ma considerati neglijent, neserios, dar va rog sa treceti peste asta si sa continuati sa-mi mai dati o parere, un sfat, un ajutor. Marturisesc ca am crezut ca e mai simplu si am lasat pe azi realizarea contestatiei, drumul la Judecatorie si apoi la Admin. Financiara
Totusi cand am incercat sa fac contestatia la executarea silita m-am impiedicat intr-un model descarcat de pe net si in precizarile pe care le-am gasit pe net, pe pagina Judecatoriei sect 6.
Sa incep cu inceputul: ce contest eu? Somatia si Tilul Executoriu primit acum in Mai 2011, unde se scrie despre o impunere din 2009 si nimic despre faptul ca aceasta datorie isi are radacina in 2004. Trebuie sa relev eu acest fapt in Contestatie? Si cum as putea sa o fac fara o hartie de la Fisc? Ideea acestui demers este sa obtin prescrierea pe motiv ca nu am avut cunostiinta de aceasta datorie pana acum, in mai 2011. Pentru ca - chiar si acum - in aceasta hartie de la Admin Fin. s6 nu au pomenit nimic de datoria din 2004! Am aflat eu pentru ca am intrebat, dar nu am obtinut nimic scris de la ei. Trebuia sa le cer sa puna pe hartie faptul ca e o datorie din 2004 plus penalizarile?
Nu as putea sa ma inteleg cu ei, direct? Adica cu cei de la Admin Financiara? Pentru ca nu agreez deloc ideea de proces si mai ales de proces cu institutii ale statului roman. Plus ca am citit ca pot fi si amendat daca nu am dreptate. Eu nu am primit de la fisc nimic in 2009 cand spun ei ca au trimis, dar inteleg de la Xerxes ca ei trimit plicul, daca nu ma gaseste primesc de la Posta info. ca nu m-au gasit si apoi publica la MIca Publicitate, sau cine stie unde ca sunt chemat sa platesc datoriile la Fisc, iar eu... eu nu urmaresc Mica publicitate si nici nu stiam ca exista anunturi prin care Fiscul anunta ce datornici are... Poate exagerez si nu am intels eu bine, dar mi se pare aiurea....
In fine , ideea e ca nu stiu sa completez Contestatia aceea....
Plicul are pe el data de 13 Mai foarte clara pe spate si data de 16 (neclara) pe fata il atasez si pe el la Contestatie pentru a dovedi ca sunt in termenul de 15 zile de depunere a Contestatiei?
Multumesc pentru ajutor
Modelele de pe net sunt doar orientative, fiecare speta are particularitatile ei. Dvs. contestati si somatia si PV, solicitati anularea lor. Atasati orice inscrisuri considerati dvs. de ajutor, inclusiv plicul respectiv.
Atentie, trebuie depuse cel putin doua exemplare ( unul pt instanta si restul pt parati), dupa toate actele, inclusiv contestatie. Atentie, sa fie semnata.
In motivatia contestatiei, mentionati tot ce considerati de ajutor, faptul ca nu vi s-a comunicat impunerea din 2004 si 2009 si ce mai credeti dvs.

Daca nu vi se pare scump, discutati cu un avocat macar sa vi-o redacteze.
Succes!
Ce ma incurca e tocmai faptul ca nu vad ce drept am sa contest ultima somatie venita. Aceasta se refera la o decizie de impunere din martie 2009 si "accesoriile". Doar dupa ce am fost la Administratie am aflat ca aceasta regularizare a impozitului dateaza din 2004. si ca ei m-au somat sa o platesc in 2009 si pentru ca nu am platit-o ma executa acum... Mi se pare nefiresc sa povestesc asta in Contestatie, pentru ca nu am nimic concret despre impozitul neplatit din 2004. ....
Nu stiu cat costa discutia cu un avocat, adica nici macar nu am indee, ca sa va spun ca mi se pare scump.
Eu as fi preferat sa nu ajung la poarta justitiei.... Simt ca nu e bine sa trec de usa asta decat insotit de un avocat, dar.... in fine, o sa vad ...
Multumesc
Va tin la curent cu experienta mea, poate va fi de ajutor si altora
Aveti dreptul sa vi se comunice orice act pe baza caruia va executa cineva silit. Nu e nefiresc sa povestiti asta in contestatie. Daca doriti informatii despre onorarii avocatiale, puteti sa imi trimiteti mesaj privat.

Alte discuții în legătură

Pfa instintare plata contributii sanatate pe 5 ani Mainerici  Ctin Mainerici Ctin pfa -taximetrie a primit instiintare privind plata pe ultimi 5 ani din urma,exista vreo modalitate de contestare/ (vezi toată discuția)
Impozit forfetar societate dizolvata alinaeg alinaeg Societate comerciala cu activitate principala baruri fără punct de lucru și fără activitate din 2006, fără datorii, cifra de afaceri 0, dizolvata în ... (vezi toată discuția)
Somatie de la fisc pentru persoana fizica cristina apetri cristina apetri Am primit o somatie de la fisc pentru o diferenta de impozit anual de regularizat in valoare de 137 de lei. M-am prezentat la Administratia Fiscala locala ca ... (vezi toată discuția)