avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... TEST PATERNITATE DUPA 4 ANI DE LA NASTEREA COPILULUI
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

TEST PATERNITATE DUPA 4 ANI DE LA NASTEREA COPILULUI

Sunt divortat de 3 ani, si am dubii cu privire la paternitatea copilului ce are 4 ani. Stiu ca nu mai pot contesta in instanta paternitatea copilului, insa pot face un test de paternitate? Am acest drept? Pot face testul daca mama refuza sa aduca copilul la clinica Mina Minovici? Nu imi da dreptul sa vizitez copilul decat daca este si ea prezenta, si imi spune ca acesta nu vrea sa stea decat cu ea, ca nu ma recunoaste ca fiind tatal ei. Vreau sa fac acest test, insa nu am cum sa o conving sa aduca copilul pt test.
V-as fi recunoscator daca din punct de vedere legal mi-ati spune ce solutie exista.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:13, 14 Iulie 2008
Sunt de acord cu tine, cu o singura rezerva: de unde exact reiese ca omul si-a recunoscut copilul?
Eu am inteles ca este copil din casatorie si ca s-a facut aplicarea prezumtiei...

Astfel, daca a recunoscut copilul, nu putea introduce niciodata tagada paternitatii, caci aceasta actiune se introduce numai in cazurile in care opereaza prezumtia legala ca sotul e tatal copilului.
Deci, macar un avocat trebuia sa-i spuna pana acum ca nu se incadreaza.

In plus, pe un alt subiect, DOLC spune ca e un copil din casatorie... deci a functionat prezumtia... mai mult, chiar tu spui asta...
Or, daca e tata in baza prezumtiei, nu exista nicio recunoastere. Si daca nu e recunoastere, cum sa contesti ceva ce nu exista, asa voiam sa spun...
Nu stiu in ce masura faci dreptul familiei, dar este des intalnita confuzia intre contestare si tagada... din pacate. Ele sunt insa doua parghii distincte care se aplica in situatii distincte.
In plus, art. 58 alin. 1 se refera la copilul din afara casatoriei. Pana la urma, trebuie sa stabilim clar daca acest copil e din casatorie sau nu. Eu cred ca e din casatorie, odata ce domnul plateste pensie in urma divortului.
Astfel ca nu merge decat tagada, in termen.

Ma gandesc la faptul ca si daca ar functiona repunerea in termen, nu stiu daca fostul sot este cu neputinta a fi tatal copilului.

Scuze, nu am vrut sa te supar... doar ca, juridic, nu sunt de acord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paternitate veronika2008 veronika2008 Buna tuturor. Am si eu o problema. Am conceput un copil in timpul casatoriei cu altcineva. Sunt in 6 luni si tatal biologic ameninta cu revendicarea copilului. ... (vezi toată discuția)
Contestarea filiatiei/recunoasterii miruna.c miruna.c A s-a casatorit cu B, B fiind insarcinata in 6 luni A stia ca nu este tatal copilului, totusi, il recunoaste trecandu-l pe numele lui Acum B introduce ... (vezi toată discuția)
Prescriptie pentru tagada de paternitate edmond11 edmond11 Buna ziua, Pot introduce actiune in tagada paternitatii prin care sa cer test ADN daca minorul rezultat in timpul casatoriei cu mama lui are 11 ... (vezi toată discuția)