avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... este sau nu avocat?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

este sau nu avocat?

buna seara
am si eu o mare problema
va rog sa ma indrumati cum as putea verifica daca avocatul meu este AVOCAT sau doar mi-a mancat bani degeaba!
problema e cam asa :mi-am angajat un avocat, i-am facut procura judiciara sa ma reprezintre ,dar ulterior am aflat din anumite surse ca defapt nu este avocat! este posibil? sa prezentat de 2 ori la proces si la amanat
,altceva nu a facut! cum as putea afla daca ESTE SAU NU AVOOCAT? VA ROG AJUTATI-MA!!!!!!!!!!!!!!#-o!
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 16:37, 10 Ianuarie 2012
Normal ar fi trebuit sa incheie ci dvs. un contract de reprezentare.
Daca ati intocmit o procura autentificata la notariat, atunci nu este un avocat ci un procurist ( o persoana care va "reprezinta" interesele).
si ce ma sfatuiti sa fac?
Ca a amanat procesul nu e o problema, oricum se amana de mai multe ori pana se judeca. Pt depunere de inscrisuri, luare la cunostinta, propunere probatoriu etc. Problema intervine cand va pune concluzii, pt ca legal, nu are dreptul decat daca e avocat.
Aveti doua variante, in cazul in care chiar nu e avocat:
1. revocati procura, reziliati asa-zisul contract cu el si solicitati-i sau nu banii inapoi, dupa care va angajati un avocat adevarat;
2. prezentati-va la fiecare termen si fiti pregatita sa puneti concluzii.
Succes!
duscaandreea a scris:

si ce ma sfatuiti sa fac?


Sa anuntati politia pentru ca se pare ca avem de-a face cu un escroc.
Intai va sfatuim sa raspundeti la intrebarile noastre. Ce fel de procura i-ati dat, unde ati incheiat-o, cum arata etc.?

Intrebati-l pe el, cereti-i dovada de avocat, cardul de identitate, decizia baroului din care face parte... ca sa nu mergeti la politie.
Apoi verificati cu o adresa oficiala la baroul respectiv.

Alte discuții în legătură

Pedepse legale pentru avocati necinstiti janblanaru janblanaru va rog sa ma ajutati in rezolvarea urmatoarei situatii. Am fost reprezentat intr-un proces (imobiliare) la judecatorie de un avocat, angajat de partea adversa ... (vezi toată discuția)
Reprezentare in instanta prin mandat/procura cosmin19002003 cosmin19002003 Buna ziua. As avea o intrebare. Am terminat Facultatea de Drept acum cativa ani, insa nu am profesat. Un vecin al meu care imi este si o ruda mai indepartata ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune ilieverdet ilieverdet buna ziua. am angajat un avocat pt un caz de uzucapia in caras-severin dar am un an de cand tot ma minte si nu vrea sa inainteze actele in instanta imi tot ... (vezi toată discuția)