1). O Societate Comerciala in cazul cand savarseste o fapta contraventionala cu vinovatie, se incheie un p-v de constatare si sactiune a contraventiilor. Cui revine sa achite, amenda?? (Societatea, si daca este insolvabile? responsabilitatea revine administratorului sau dupa caz altei persoane cu responsabilitate..!!):O
2). Daca o Asociatie de Prop. convoca o Adunare Generala unde se discuta si problema de reparatie a terasei blocului.
a). Terasa blocului fiind proprietate comuna si este gestionata juridic de catre Asoc. Prop. prin organele sale de conducere (comitet executiv, presedinte si administrator cu obligatii executive).
b). Terasa nu se repara..!! si, din acest motiv cand ploua sunt infiltratii de ape pluviale in apartamentele de la ultimul nivel cu consecinte destul de grave (deteriorari ale zugravelilor peretilor).
c). Proprietarii care au suferit, si sufera prejudicii, actioneaza in instanta Asoc.de Prop. cu cerere de "raspundere delictuala a Asociatiei de Prop." Acestia fac dovada prejudiciului, chiar si reprezentantul legal al asociatiei recunoaste prin unele acte depuse la dosar ca exista un prejudiciul cauzat proprietarilor din motivul aratat, dar se motiveaza ca nu sunt bani.. este o scuza??:D
Cine raspunde de prejudiciu cauzat prin neglijenta organilor de conducere ale asociatiei; proprietarii prejudiciati, presedintele, comitetul executiv sau administratorul.??????#-o
Cum credeti ca s-a pronuntat instanta pe fond ???? X-(
Astept un raspuns cat mai pertinent..=D>
Nu am urmarit daca vi s-a transmis aceasta informatie sau daca o stiati, dar Fondul de Reparatii (sau reparatii si investitii, depinde de nuanta) este obligatoriu prin lege. Defapt este singurul fond unde organul si-a impus punctul de vedere, restul de fonduri fiind lasate la latitudinea asociatiei.
Daca terasa nu da semene de imbatranire, cereti cateva oferte si devize de pentru a le avea la indemana. Ganditi-va ce alte reparatii ar mai trebui facute, luati oferte. Poate si vreo investitie pentru imbunatatirea confortului (una din obligatiile CEx) si a performantei energetice/ tehnice.
Discutati cu CEx aceste oferte, formulati un plan , daca ceva e urgent si de valoare nu prea mare puteti "sari" putin peste AG, altfel convocati urgent AG, conform legii, minim 7 zile afisat la avizier si incercati sa aprobati acest fond cu sumele care va intereseaza si eventual "indulciti" putin socul prin planificare a incasarilor si lucrarilor. Daca nu e urgent esalonati pe mai multe luni sau mai spre toamna, daca e urgent decideti in consecinta.
Oricum ar fi fondul trebuie sa-l creati si sa aveti mare grija ce se face cu el.
De real ajutor ar trebui sa va fie si cartea tehnica la zi. Administratorul (sau firma de administrare) ar trebui sa intocmeasca rapoarte periodice asupra starii constructiei si instalatiilor si sa instiinteze CEx. Oare unde sunt acele rapoarte? Or fi completat cartea tehnica la zi?
Apelativul D'le dupa parerea mea este un respect fata de persoana cu care incerci un dialog..A te tutui""" cu cineva leaga de o amicitie... Sa trec la subiect;
Am banuit ca Dl bismarc sunteti ceva la asociatia de proprietari; Doresc sa va expun pe scurt, raspunsul privind "privilegiul" la mine in asociatie;; Presedintele ocupa un uscator de aproximativ 12 m.p. (din prop. comuna), de aproximativ 2 ani are o persoana mai putin la plata intretinerii,,,pe el nu-l controleaza nimeni cata apa consuma lunar; 3 persoane 4 m.c. apa rece,,,dar la sfarsit de luna se aude tot timpul umblandu-se la instalatie, (mentionez ca clestele pt. sigilii apometre se afla la domnia s-a). Un alt aspect care m-a facut mat este aceea pentru a spala subsolul cam aproximativ 2000 m.p. a incasat de la proprietari peste 45 milioane lei... Sper ca ati inteles ceva despre privilegiul presedintelui de la asociatia unde locuiesc eu... Ma scuzati dar am incercat pe scurt sa va prezint cam ce privilegii nelegale poate avea un presedinte de asociatie care de fapt nu a facut absolut nimic bun pentru proprietari (daca a incercat cineva sa-l atacii legal cazul subsemnatului cand m-am trezit dimineata mi-a fost dat pe usa de la intrare in apartament circa 1,5 kg vopsea pe baza de ulei,,,si multe altele); aspectul aratat a cam infricosat pe ceilalti proprietari... Imi pare rau ca a trebuit, ca in raspunsul meu sa arat si alte aspecte fata de cele propuse de subsemnatul, de a fi discutate pe topic.. Va multumesc pentru atentia acordata si, raspunsurile date..:((