avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ordinul 343 ANRSC 2010 si apartamente cu centrale ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ordinul 343 ANRSC 2010 si apartamente cu centrale termice si tevi comune izolate

Am o mare dilema legata de interpretare. Eu am inteles ca daca ai centrala termica si tevile de caldura verticale trec prin apartamentul tau platesti agentul termic (indiferent daca tevile sunt izolate sau nu) .
La noi in bloc nu este asa .... unii care au centrale termice nu platesc deloc. Desi am centrala termica si tevile izolate am de plata pentru luna aprilie cea mai mare suma din bloc adica 20% din consumul total al scarii!!!!!
Sunt 20 de apartamente dintre care 12 au centrale termice proprii. In luna aprilie a.c. vecinul de dedesubt cu tevi verticale si calorifer are de plata vreo 60 de lei iar eu cu CT proprie platesc pentru tevile verticale aproape 400 de lei. Pai daca el, singurul de pe coloana fara CT, nu a consumat caldura, nici in calorifer si nici in tevi cum de am consumat eu? Vecina de deasupra cu CT proprie nu are nimic de plata ca este izolata, cea de deasupra ei 300 de lei, iar cel de la etajul 4 nimic ca nu mai are tevi in casa. Ce tip de izolare poate avea cineva la etaj intermediar, la tevile comune astfel incat sa nu plateasca deloc?
Nu am primit de la firma de citiri nici o nota de consum individual pe ultimele 2 luni.
Cel mai recent răspuns: Selenus , utilizator 12:03, 27 Ianuarie 2012
Ati cerut actele la asociatie cu cerere inregistrata? Daca da Asociatia era obligata sa va raspunda (vezi mai jos). Presedintele sa nu-l mai bage pe Administrator la inaintare, era datoria lui sa raspunda, administratorul este doar angajatul asociatiei.

Daca aveti dovada ca ati cerut informatiile faceti o ultima adresa catre asociatie, inregistrata (sa aveti si dvs o copie) in care solicitati inca o data informatiile, si afirmati ca daca nu le veti primi veti lua toate masurile, inclusiv in instanta pentru aplicarea legii 230 (prezentati si art din lege).

Daca va ignora iarasi faceti o adresa catre serviciul din primarie responsabil cu relatii cu AP in care va plangeti de refuzul Asociatiei de a prezenta documentele solicitate, la care atasati dovezile ca Asociatia nu prezinta documentele solicitate de dvs. Ei nu trebuie sa se eschiveze, au atributii clare in acest sens (vezi mai jos). Reamintiti-le obligatiile lor din lege (vezi mai jos ) si precizati clar ca daca nu isi fac datoria va veti adresa organele Minsterului de Interne pentru neindeplinirea atributiilor se serviciu prevazute de Legea 230/2007.

Daca si primaria se eschiveaza, faceti o plangere la sectia de politie in care aratati toate cele de mai sus si temeiul legal.

Daca nici asa nu rezolvati doar un avocat bun si un proces va mai poate ajuta.

Asocitiia nu v-a actionat in instanta pentru recuperare restante? Daca da, atunci aveti la indemana un proces sa va demonstrati dreptatea. Luati-va iarasi un avocat.

Lege 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea
asociaţiilor de proprietari

Art. 10. - Proprietarii au dreptul să cunoască toate aspectele
ce ţin de activitatea asociaţiei şi au acces, la cerere, la orice
document al acesteia.

Art. 55. - Consiliile locale, cu sprijinul aparatului propriu al
consiliilor judeţene, respectiv al Consiliului General al
Municipiului Bucureşti, exercită controlul asupra activităţii
financiar-contabile din cadrul asociaţiilor de proprietari, din oficiu
sau la solicitarea unuia sau mai multor membri ai asociaţiei de
proprietari.

Art. 56. - (1) Constituie contravenţii următoarele fapte:
b) neîndeplinirea atribuţiilor de către preşedinte, membrii
comitetului executiv, cenzori, administrator de imobil;
f) neaplicarea sau nerespectarea prevederilor prezentei legi
de către funcţionarii publici şi personalul angajat al autorităţilor
publice locale şi centrale, inclusiv personalul regiilor sau al
societăţilor furnizoare de servicii publice de utilităţi, dacă fapta nu
a fost comisă în astfel de împrejurări încât să constituie infracţiune
(4) Constatarea contravenţiilor prevăzute de prezenta lege,
făcută la sesizarea oricărei persoane interesate, precum şi aplicarea sancţiunilor corespunzătoare se fac de către persoanele
împuternicite de Inspectoratul de Stat în Construcţii şi de
Ministerul Administraţiei şi Internelor, de primari sau de
împuterniciţii acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caldura platita pentru tevile care trec printr-un apartament debransat maxim constantin maxim constantin Va rog sa ma ajutati cu o problema.Luna aceasta la asociatie pe langa cele obisnuite am de platit si caldura,pentru tevile care trec prin apartament[explicatia ... (vezi toată discuția)
Firma de repartitoare mai poate repartiza costurile la caldura dupa indicatiile repartitoarelor? gato gato Am urmatoarea situatie: la centrala termica a unui bloc cu 44 apartamente au mai ramas bransati la sistemul centralizat 20 de locatari care au montate ... (vezi toată discuția)
Plata incalzire in bloc danaluminita danaluminita Locuiesc intr-un bloc cu mai multe apartamente, din care mai mult de 50% sunt cu incalzire cu centrala proprie de apartament. restul apartamentelor sunt ... (vezi toată discuția)