avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ordinul 343 ANRSC 2010 si apartamente cu centrale ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ordinul 343 ANRSC 2010 si apartamente cu centrale termice si tevi comune izolate

Am o mare dilema legata de interpretare. Eu am inteles ca daca ai centrala termica si tevile de caldura verticale trec prin apartamentul tau platesti agentul termic (indiferent daca tevile sunt izolate sau nu) .
La noi in bloc nu este asa .... unii care au centrale termice nu platesc deloc. Desi am centrala termica si tevile izolate am de plata pentru luna aprilie cea mai mare suma din bloc adica 20% din consumul total al scarii!!!!!
Sunt 20 de apartamente dintre care 12 au centrale termice proprii. In luna aprilie a.c. vecinul de dedesubt cu tevi verticale si calorifer are de plata vreo 60 de lei iar eu cu CT proprie platesc pentru tevile verticale aproape 400 de lei. Pai daca el, singurul de pe coloana fara CT, nu a consumat caldura, nici in calorifer si nici in tevi cum de am consumat eu? Vecina de deasupra cu CT proprie nu are nimic de plata ca este izolata, cea de deasupra ei 300 de lei, iar cel de la etajul 4 nimic ca nu mai are tevi in casa. Ce tip de izolare poate avea cineva la etaj intermediar, la tevile comune astfel incat sa nu plateasca deloc?
Nu am primit de la firma de citiri nici o nota de consum individual pe ultimele 2 luni.
Cel mai recent răspuns: Selenus , utilizator 12:03, 27 Ianuarie 2012
Atunci firma are dreptate (in masura n care calculele sunt corecte) deoarece nu poate impune unui proprietar sa-i dea cheia de la usa proprietatii, dar ea, firma, trebuie sa-si faca totusi treaba.

In plus de asta este prevazut in normele de repartizare ale ANRSC, ca de altfel in orice norme de asemenea fel, ca atunci cand nu poti citi un contor, din diverse motive, sa-i consemnezi acelui loc un index estimat pe baza caruia sa poti calcula consumul , estimat in fond, si pe care sa-l regularizezi in luna in care este citit si declarat indexul adevarat.
Nimic nou si nimic rau in aceasta abordare.

Si la indecsii apometrelor se procedeaza la fel, si la contoarele electrice....si la cele de gaz...si la orice contor....
Da sa nu citesti toata iarna repartitorul blocului? Oare o fi fost instalat vreun repartitor etalon in beciul blocului?
Aici este o mare dilema... administratorul zice ca s-a citit lunar, firma zice ca nu ...
O supriza si mai mare am avut din partea administratorului ... a mintit reprezentantului serviciului relatii cu proprietarii ca mi-a dat copii dupa toate actele solicitate ...iar eu nu am primit niciun raspuns de 6 luni desi legea zice 7 zile!
In urma interventiei mele la primarie s-a convocat adunare generala dupa nu stiu cati ani.Nu a fost statutara ca am fost putini.
De ciuda conducere m-a anuntat prin avocat ca ma da in judecata pentru neplata intretinerii (Sunt la zi pentru ca am platit la timp prin CEC (cu exceptia sumei nejustificate).
Asadar firma de repartitoare a facut regularizare si nicio nota de consum nov-martie trimisa de ei celor cu centrale termice nu este reala. Iar in aprilie nu exista note de consum pentru proprietari! Ce tare! Pai atunci cum se aplica ordinul 343? Ca unui bloc cu repartitor etalon sau ba?
Sunt curioasa cand voi afla toate detaliile ....
Problema este ca pe notele de consum nu apare precizarea costum estimat.
Pe notele de consum poate "nu", pe tabelul centralizator ar trebui sa "da".
Nu apare precizarea estimat nici pe notele lunare de consum globale (am doar 2).
Dar am descoperit altceva comparand sumele de bani platite de cei racordati la sistemul centralizat de termoficare. Fiecare proprietar fost pagubit cu sume de la 50 de lei pana la 80 de lei de apartament. Intre nota finala de consum global si listele de plata exista o diferenta de 424, 40 lei.
La rubrica avans (pana in luna martie inclusiv) suma inscrisa de firma este mai mica decat cea platita efectiv cf. listelor afisate la avizier.
Poate de asta nu s-au dat note de consum pe luna aprilie. Credeam ca doar o parte dintre cei cu centrale de apartament suntem afectati.
In acest caz .... mai este de competenta primariei sa intervina?
Ultima modificare: Luni, 28 Noiembrie 2011
dalias, utilizator

Alte discuții în legătură

Caldura platita pentru tevile care trec printr-un apartament debransat maxim constantin maxim constantin Va rog sa ma ajutati cu o problema.Luna aceasta la asociatie pe langa cele obisnuite am de platit si caldura,pentru tevile care trec prin apartament[explicatia ... (vezi toată discuția)
Firma de repartitoare mai poate repartiza costurile la caldura dupa indicatiile repartitoarelor? gato gato Am urmatoarea situatie: la centrala termica a unui bloc cu 44 apartamente au mai ramas bransati la sistemul centralizat 20 de locatari care au montate ... (vezi toată discuția)
Plata incalzire in bloc danaluminita danaluminita Locuiesc intr-un bloc cu mai multe apartamente, din care mai mult de 50% sunt cu incalzire cu centrala proprie de apartament. restul apartamentelor sunt ... (vezi toată discuția)