avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ordinul 343 ANRSC 2010 si apartamente cu centrale ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ordinul 343 ANRSC 2010 si apartamente cu centrale termice si tevi comune izolate

Am o mare dilema legata de interpretare. Eu am inteles ca daca ai centrala termica si tevile de caldura verticale trec prin apartamentul tau platesti agentul termic (indiferent daca tevile sunt izolate sau nu) .
La noi in bloc nu este asa .... unii care au centrale termice nu platesc deloc. Desi am centrala termica si tevile izolate am de plata pentru luna aprilie cea mai mare suma din bloc adica 20% din consumul total al scarii!!!!!
Sunt 20 de apartamente dintre care 12 au centrale termice proprii. In luna aprilie a.c. vecinul de dedesubt cu tevi verticale si calorifer are de plata vreo 60 de lei iar eu cu CT proprie platesc pentru tevile verticale aproape 400 de lei. Pai daca el, singurul de pe coloana fara CT, nu a consumat caldura, nici in calorifer si nici in tevi cum de am consumat eu? Vecina de deasupra cu CT proprie nu are nimic de plata ca este izolata, cea de deasupra ei 300 de lei, iar cel de la etajul 4 nimic ca nu mai are tevi in casa. Ce tip de izolare poate avea cineva la etaj intermediar, la tevile comune astfel incat sa nu plateasca deloc?
Nu am primit de la firma de citiri nici o nota de consum individual pe ultimele 2 luni.
Cel mai recent răspuns: Selenus , utilizator 12:03, 27 Ianuarie 2012
”Vad” multe situatii descrise de diversi useri pe acest forum, dar asa ceva nu am auzit inca! Pai administratorul si presedintele trebuie sa fie primii care sa observe anomaliile pe care le face firma care repartizeaza costurile cu incalzirea.
Costuri diferite cu incalzirea la scari diferite, este posibil deoarece fiecare scara s-ar putea sa fie contorizata separat, dar daca este un singur contor, e nashpa.
Eu as merge si la firma respectiva sa aflu si opinia lor. S-ar putea sa aveti niste surprize in sensul ca de fapt ei nu mai calculeaza costurile cu incalzirea la blocul dvs. de cand cu bulibaseala despre care ne-ati spus...
Apoi, trebuie sa verificati, cel putin factura se inchide pe repartizari? Ar fi culmea sa aflati si aici ca este aiureala totala. Cereti de la asociatie clarificari si refacerea tuturor cheltuielilor pentru incalzire pentru toti proprietarii in conditiile realitatilor din ”teren”. Succes si sa ne mai informati!
Eu rămân la părerea mea....
Repartitoare nemologate...nelegale...Nu au cum să stea la baza unui calcul corect pentru facturi de aşa valori.
Daca se masoara la toata lumea cu aceeasi unitate de masura, pentru care, fie vorba intre noi, nu garanteaza nimeni, niciodata, atunci lucrurile sunt corecte.

O distanta intre usa a doua apartamente ramane in termeni absolut aceeasi, indiferent ca e masurata cu metrul, cu inch-ul, cu "piciorul" sau cu schioapa.

Daca toata lumea are aceleasi neomologate aparate si toate masoara in acelasi mod de gresit, diferenta dintre doua calorifere este aceeasi si adevarata.....;)
....cu conditia ca algoritmul de calcul sa fie corect si...corect aplicat.
Ultima modificare: Joi, 26 Mai 2011
elga50, moderator
Am vorbit la firma respectiva care a intocmit note de consum "pe baza datelor trimise de asociatie" ... Astept inca notele de consum individuale pe lunile martie si aprilie (mi s-au comunicat verbal sumele). Se poate ca firma sa "calculeze" gigacalorii astfel incat sa iasa anumite sume cu dedicatie? Legal cine are dreptul sa decida sumele pentru agentul termic care trece prin tevilor celor debransati de la sistemul centralizat? Vreun comitet al asociatiei?
Vreti sa va arat cum se calculeaza?
As face asta pentru a suta oara, numai sa nu mai vad aceste suspiciuni ca lumea e inselata de nenorocitele de firme care vor sa faca avere impreuna cu ANRSC-ul, cea mai hoata autoritate din tara noastra, care s-a pus pe capul bietilor romani sa-i saraceasca furandu-i la calorii......!X-(

Alte discuții în legătură

Caldura platita pentru tevile care trec printr-un apartament debransat maxim constantin maxim constantin Va rog sa ma ajutati cu o problema.Luna aceasta la asociatie pe langa cele obisnuite am de platit si caldura,pentru tevile care trec prin apartament[explicatia ... (vezi toată discuția)
Firma de repartitoare mai poate repartiza costurile la caldura dupa indicatiile repartitoarelor? gato gato Am urmatoarea situatie: la centrala termica a unui bloc cu 44 apartamente au mai ramas bransati la sistemul centralizat 20 de locatari care au montate ... (vezi toată discuția)
Plata incalzire in bloc danaluminita danaluminita Locuiesc intr-un bloc cu mai multe apartamente, din care mai mult de 50% sunt cu incalzire cu centrala proprie de apartament. restul apartamentelor sunt ... (vezi toată discuția)