Am o mare dilema legata de interpretare. Eu am inteles ca daca ai centrala termica si tevile de caldura verticale trec prin apartamentul tau platesti agentul termic (indiferent daca tevile sunt izolate sau nu) .
La noi in bloc nu este asa .... unii care au centrale termice nu platesc deloc. Desi am centrala termica si tevile izolate am de plata pentru luna aprilie cea mai mare suma din bloc adica 20% din consumul total al scarii!!!!!
Sunt 20 de apartamente dintre care 12 au centrale termice proprii. In luna aprilie a.c. vecinul de dedesubt cu tevi verticale si calorifer are de plata vreo 60 de lei iar eu cu CT proprie platesc pentru tevile verticale aproape 400 de lei. Pai daca el, singurul de pe coloana fara CT, nu a consumat caldura, nici in calorifer si nici in tevi cum de am consumat eu? Vecina de deasupra cu CT proprie nu are nimic de plata ca este izolata, cea de deasupra ei 300 de lei, iar cel de la etajul 4 nimic ca nu mai are tevi in casa. Ce tip de izolare poate avea cineva la etaj intermediar, la tevile comune astfel incat sa nu plateasca deloc?
Nu am primit de la firma de citiri nici o nota de consum individual pe ultimele 2 luni.
Daca va referiti la Ordinul 343 si la normele de aplicare banuiesc ca exista o logica. Nu am avut suspiciuni pana la ultima factura si am platit diverse sume in fiecare luna. In termen de 7 zile asociatia ar trebui sa-mi raspunda la cerere. Teama mea este ca voi afla ca nu au respectat ordinul 343 si normele de aplicare ci au decis sa repartizeze surplusul la intamplare
Cel mai simplu de aflat este sa le cereti fisa individuala pentru apartamentul dv, dar si accesul la tabelul centralizator care vine la administrate si care ii serveste administratorului sa puna valorile caldurii in lista de intretinere.
Asociatia nu mi-a dat niciun raspuns desi a trecut termenul legal. Nu am primit nici acum nota de consum pe luna aprilie. Firma de repartitoare a dat un raspuns in care a citat din ordinul ANRSC, mi-a zis ca am tevi in casa (ceea ce stiam deja). Daca vreau nota de consum ma asteapta la ei sa achit contravaloarea de 5 lei/nota.
Am depus reclamatia la Oficiul pentru protectia consumatorului si la primarie.
Cei de la ISTA sunt capusa celor de la ANRSC.
Eu am platit 107 lei/luna cu centrala si cei cu repartitoarele inschise 6 lei, 28 lei, 34 lei. Este un haos general. In urma multiplelor reclamatii la ISTA si ANRSC ei nu mi-a spus clar cum calculeaza. Deci este un calcul secret.
Cei de la ANRSC au spus ca ei nu pot verifica calculele la firma ISTA. Le-am spus sa le retraga autorizatia de functionare ca ei le-au dat-o celor de la ISTA. Cine poate organiza o intrevedere cu Presedintele ANRSC + PRESA + CONSUMATORII NEMULTUMITI?
Sau un proces comun?