avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ordinul 343 ANRSC 2010 si apartamente cu centrale ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ordinul 343 ANRSC 2010 si apartamente cu centrale termice si tevi comune izolate

Am o mare dilema legata de interpretare. Eu am inteles ca daca ai centrala termica si tevile de caldura verticale trec prin apartamentul tau platesti agentul termic (indiferent daca tevile sunt izolate sau nu) .
La noi in bloc nu este asa .... unii care au centrale termice nu platesc deloc. Desi am centrala termica si tevile izolate am de plata pentru luna aprilie cea mai mare suma din bloc adica 20% din consumul total al scarii!!!!!
Sunt 20 de apartamente dintre care 12 au centrale termice proprii. In luna aprilie a.c. vecinul de dedesubt cu tevi verticale si calorifer are de plata vreo 60 de lei iar eu cu CT proprie platesc pentru tevile verticale aproape 400 de lei. Pai daca el, singurul de pe coloana fara CT, nu a consumat caldura, nici in calorifer si nici in tevi cum de am consumat eu? Vecina de deasupra cu CT proprie nu are nimic de plata ca este izolata, cea de deasupra ei 300 de lei, iar cel de la etajul 4 nimic ca nu mai are tevi in casa. Ce tip de izolare poate avea cineva la etaj intermediar, la tevile comune astfel incat sa nu plateasca deloc?
Nu am primit de la firma de citiri nici o nota de consum individual pe ultimele 2 luni.
Cel mai recent răspuns: Selenus , utilizator 12:03, 27 Ianuarie 2012
Acum nu inteleg ceva.In scara nu au fost niciodata repartitoare.Doar contoarul gigacalorimetrului.Suma datorata pe incalzirea de la tevi a fost din perioada dec 2009-feb 2010.Acum nu inteleg cum s-a calculat totul deoarece pt aceeasi coloana(parter,et 1...et 4) sumele difera enorm(diferente fff mari).Mentionez ca pe intreaga coloana nimeni nu mai este racordat la CET
Ultima modificare: Miercuri, 25 Ianuarie 2012
biancaenache, utilizator
biancaenache a scris:

Acum nu inteleg ceva.In scara nu au fost niciodata repartitoare.Doar contoarul gigacalorimetrului.Suma datorata pe incalzirea de la tevi a fost din perioada dec 2009-feb 2010.Acum nu inteleg cum s-a calculat totul deoarece pt aceeasi coloana(parter,et 1...et 4) sumele difera enorm(diferente fff mari).Mentionez ca pe intreaga coloana nimeni nu mai este racordat la CET

Apartamentele sunt identice? Coloanele sunt identice (numar si grosime) la fiecare apartament?
Suprafata locuibila este identica.Dimensiunea tevilor,hidraulic vorbind este imposibil sa fie identica.Adica la parter tevile sunt mai mari(ca si diametru ma refer) pentru ca daca sa baga presiune pe tevi si jos ai tevile cu un diametru mai mic exista riscul sa se sparga
Ultima modificare: Miercuri, 25 Ianuarie 2012
biancaenache, utilizator
biancaenache a scris:

Suprafata locuibila este identica.Dimensiunea tevilor,hidraulic vorbind este imposibil sa fie identica.Adica la parter tevile sunt mai mari(ca si diametru ma refer) pentru ca daca sa baga presiune pe tevi si jos ai tevile cu un diametru mai mic exista riscul sa se sparga

Atunci nu vad de unde diferentele de care ziceati intre apartamente, mai ales la parter sa fie mai putin decat la etajele de mijloc. Cereti asociatiei modul de calcul si repartitie a caldurii pentru tevile ce tranziteaza apartamentele.
Cumva cei care au avut mai putin de plata au tevile izolate? Ar fi singura explicatie de bun simt.
@Selenus
Va inteleg.
In cazul meu asa s-a intamplat. Am incercat sa obtin ajutorul unor institutii insa fara efect. Este prea complicat pentru ei. Raspunsul ar fi "firma de repartitoare este autorizata ANRSC" si noi nu putem interveni. Sefa de bloc, administratorul, presedintele si firma de repartitoare se acopera unii pe altii.
Daca ar fi fost corecta repartizarea mi-ar fi dat nota de consum individual pe ultima luna din sezon si copii dupa actele solicitate (au trecut 8 luni fara raspuns). Au mintit reprezentantul primariei ca mi le-au dat.
Ironia este ca sezonul de iarna trecut am platit gazul pentru centrala termica 1500 de lei. A mers continuu centrala pentru a asigura o temperatura adecvata pentru un copil mai mic de un an.
Daca vecinii ar fi fost corecti se putea mentine si sistemul centralizat. Asa au fost obligati sa investeasca in instalarea unor centrale termice. Nu vor mai fura. Se pare ca din cei 19 racordati la sistemul centralizat anul trecut doar trei aveau consum de energie termica.
Pentru gaz contorizarea separata este solutia.

Ultima modificare: Vineri, 27 Ianuarie 2012
dalias, utilizator

Alte discuții în legătură

Caldura platita pentru tevile care trec printr-un apartament debransat maxim constantin maxim constantin Va rog sa ma ajutati cu o problema.Luna aceasta la asociatie pe langa cele obisnuite am de platit si caldura,pentru tevile care trec prin apartament[explicatia ... (vezi toată discuția)
Firma de repartitoare mai poate repartiza costurile la caldura dupa indicatiile repartitoarelor? gato gato Am urmatoarea situatie: la centrala termica a unui bloc cu 44 apartamente au mai ramas bransati la sistemul centralizat 20 de locatari care au montate ... (vezi toată discuția)
Plata incalzire in bloc danaluminita danaluminita Locuiesc intr-un bloc cu mai multe apartamente, din care mai mult de 50% sunt cu incalzire cu centrala proprie de apartament. restul apartamentelor sunt ... (vezi toată discuția)