avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DREPT DE UZUFRUCT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DREPT DE UZUFRUCT

MI POATE SPUNE CINEVA CE INSEAMNA CA ISI REZERVA DREPT DE UZUFRUCT,AM GASIT INTR-UN CONTRACT SI NU INTELEG.mULTUMESC
Cel mai recent răspuns: bellefille , utilizator 20:57, 28 Octombrie 2011
Folosirea bunului altuia inseamna.
Nu stim daca eviager, ca nu ne spune userul.
Nudul proprietar nu pierde toate drepturile si poate vinde bunul.
Nimeni nu pierde nimic.E vorba doar de dreptul proprietarului de a dispune de bunul sau.Nu poate vinde neconditionat.Ce se intampla cu dreptul celui care are clauza de uzufruct?Este el tulburat ?
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2011
bellefille, utilizator
Va rog sa-mi explicati concret....am un contract de vanzare-cumparare pe numele meu si al surorii mele cu drept de uzufruct viager (in contract suntem trecuti toti 4 adica eu si sora mea cu acest drept si apoi parintii mei)....asta inseamna ca mama si tata sunt proprietari iar noi doar sa-l folosim pana la moartea lor, iar dupa moartea lor noi vom fi proprietare....asa este? si pe timpul vietii parintilor noi nu putem vinde apartamentul sau nici macar una dintre noi nu?
Multumesc si astept raspuns.
Cel care vinde isi poate rezerva dreptul de uzufruct.Cel care cumpara nuda proprietate poate face ce doreste cu proprietatea lui atata vreme cat nu tulbura sau mai bine zis nu incalca dreptul de folosinta al celui care si-a rezervat acest drept.Se poate vinde sau inchiria cu acordul acestuia. Nu se intelege clar cine a vandut si cine a cumparat, asa cum ati formulat intrebarea.Poate detaliati putin .
Da, nu intelegem nimic, explicati ce scrie in contract.
Oricum, la vanzarea nudei proprietati nu e nevoie de acordul uzufructuarului.

Alte discuții în legătură

Vreau sa aflu marinutza marinutza buna! vreau sa aflu niste lucruri legate de uzufruct viager si nuda proprietae. Concret! tatal meu a vandut surorii si cumnatului meu o casa cum urmeaza: ... (vezi toată discuția)
Uzufructuarul poate inchiria? ionutneamtu ionutneamtu Buna ziua! Va rog sa-mi dati o parere cu privire la o problema: in urma cu mai multi ani, in baza unui contract de vanzare-cumparare am dobandit un apartament ... (vezi toată discuția)
Lamurire exacta feeliss feeliss va rog sa-mi explicati ce inseamna drept de uzufruct viager, apoi ce inseamna clauza de habitatie viagera? (vezi toată discuția)