avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DREPT DE UZUFRUCT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DREPT DE UZUFRUCT

MI POATE SPUNE CINEVA CE INSEAMNA CA ISI REZERVA DREPT DE UZUFRUCT,AM GASIT INTR-UN CONTRACT SI NU INTELEG.mULTUMESC
Cel mai recent răspuns: bellefille , utilizator 20:57, 28 Octombrie 2011
Deci eu cu sora si parintii mei am cumparat un apartament de la o persoana....contractul de v-c s-a incheiat intre acea persoana si noi doar ca in contract este asa: partea care vinde e persoana X si la partea care cumpara sunt tata si mama cu datele lor ca proprietari si mai jos eu cu sora mea trecute cu uzufruct viager....noi surorile daca vrem, putem vinde apartamentul fara acordul parintilor? sau sora mea poate sa-mi dea mie partea ei contra unei sume de bani si sa iasa din contract printr-un act aditional spre exemplu? are valoare acel act aditional sau ma trezesc ca dupa ce mor ai mei ea vine sa-si revendice partea ei din apartament?....ca eu stau in apartament de cand l-am luat si am facut toate imbunatatirile in el, platesc toate impozitele si ma rog datoriile lunare care genereaza de pe urma mea bineinteles....sper sa fi reusit sa fiu inteleasa.
Dv. si sora nu aveti proprietatea, doar dreptul de a sta acolo si de a-l folosi.
Nu puteti vinde apartamentul dv., ci parintii.
bellefille a scris:

Intr-un contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager,vanzatorulisi rezerva acest drept,adica el are posesia pana la deces,iar cumparatorul are proprietatea si obligatia de a nu tulbura dreptul de posesie al uzufructuarului.Un exemplu:nu puteti inchiria ap fara consimtamantul,uzufructuarului.Nu puteti vinde .


De ce nu se poate vinde proprietatea? Răspunsul este că se poate vinde nuda proprietate.
Totul e s-o vrea cineva fie ea si nuda:giggle:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa aflu marinutza marinutza buna! vreau sa aflu niste lucruri legate de uzufruct viager si nuda proprietae. Concret! tatal meu a vandut surorii si cumnatului meu o casa cum urmeaza: ... (vezi toată discuția)
Uzufructuarul poate inchiria? ionutneamtu ionutneamtu Buna ziua! Va rog sa-mi dati o parere cu privire la o problema: in urma cu mai multi ani, in baza unui contract de vanzare-cumparare am dobandit un apartament ... (vezi toată discuția)
Lamurire exacta feeliss feeliss va rog sa-mi explicati ce inseamna drept de uzufruct viager, apoi ce inseamna clauza de habitatie viagera? (vezi toată discuția)