avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz demisie

Termenul de preaviz inscris intr-un contract individual de munca anterior modificarii Codului Muncii este aplicabil in noile conditii sau se modifica automat odata cu modificarile aduse legislatiei muncii? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters61634 , utilizator 23:38, 31 Mai 2011
Consider ca primul utilizator - cel care a adresat intrebarea - a fost deja lamurit de la primul raspuns. Nu cred ca e cazul sa mai facem parada de dictoane in limba latina. Ok, suntem de acord ca angajatorul nu poate baga pe gat niciunui salariat un act aditional pe care nu si-l doreste. In rest, CIM e o conventie guvernata de vointa partilor. Normal ca cine doreste poate semna aditional si pentru 100 de zile preaviz la demisie.....
ok, sorry daca am exagerat :">

apropo poti sa semnezi act aditional cu 100 de zile preaviz la demisie doar ca nu va fi valabil :D

In schimb pot sa iti dau un exemplu prin care angajatorul "te poate face" sa semnezi acel act aditional si fara a fi naiv sau nestiutor.
Iti prezinta frumos o hartie "act aditional" prin care specifica faptul ca :
1 se modifica grila de salarizare;
2 se modifica termenul de preaviz la 20 de zile lucratoare conform C.M.

Ce o sa faca angajatul, o sa ia banutii sau o sa-i refuze?
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iunie 2011
ContSters61634, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare cim cu criteriile de evaluare pt. angajatii vechi oana13n oana13n Buna ziua am o intrebare in legatura cu perioada in care se pot modifica CIM-urile pt angajatii mai vechi. Am inteles ca a fost un termen in care s-au putut ... (vezi toată discuția)
Angajat cu 2 functii - ce preaviz trebuie sa dea? suciu_diana suciu_diana Buna ziua, daca un angajat are CIM de baza pe functie de executie - 15 zile la preaviz in caz de 79 (1) si act aditional pe functie de conducere - 30 de ... (vezi toată discuția)
Preaviz in caz de demisie anca2sm anca2sm Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la o problema. O persoana are un CIM incheiat in .. 2009 sa zicem in care preavizul in ca de demisie este de 15 ... (vezi toată discuția)