Buna ziua,
As dori sa-mi pun centrala in apartament, si am inteles ca de curand s-a introdus o reglementare conform careia te poti debransa de la incalzirea centrala doar daca in bloc, mai mult de jumatate din apartamente au centrala termica? La mine in bloc, doar 2 apartamente din 28 au centrala termica. Conform legii, imi pot monta centrala in astfel de conditii? Daca nu am voie si totusi o montez, care pot fi repercursiunile?
Va multumesc frumos pentru timpul acordat.
Problea este ca aceste firme, chiar daca stiu ca nu as avea voie sa pun centrala, mi-e frica ca mi-ar pune-o oricum, pentru ca nu la ei vor ajunge eventualele amenzi ulterioare. Ei au tot interesul sa-mi ia banii pentru instalarea centralei.
Presupun totusi ca tot ei s-ar ocupa si de eventualele autorizatii necesare care cred ca se pot obtine in cele din urma (chiar daca putin mai neortodox).
Problema pe care as mai avea-o este si cu vecinii care intra din pacate in categoria "sa moara si capra vecinului", asa ca mi-e frica de reclamatii, de aceea vroiam sa stiu sigur daca este legal sau nu.
Nu aveti o idee preconceputa despre firmele care executa acest gen de lucrari. Oricum nici sa nu va ganditi sa faceti lucrarea singur, in regie proprie. Poate aveti printre rude pe cinava care si-a pus centrala si e multumit de modul cum au lucrat baietii de la firma. Mergeti si dumneavoastra tot cu ea.
Nu vreau sa intru in conflict cu nimeni pe tema asta. Va spun doar experienta mea. Am montat centrala cu o firma care imi facea asa cum aveam eu nevoie: materialele lor (sa nu spuna ca nu sint bune cele luate de mine), se ocupau si de avize, tot (all incl....). Din "referinte" de la cunoscuti, era firma serioasa. Dar, ca sa nu plateasca nu stiu ce la Eon (sau poate Fisc), au "uitat" sa depuna un act. O faceau pe sarite si, am nimerit si eu. Dupa 2 ani, la controlul periodic, eu am fost cea care am avut probleme si, credeti-ma, am umblat mai mult pentru reaprobari decit prima data. Nu spun ca pica drobul de sare, dar fiti foarte atent la hirtii. De la vecini, accept doar de la cei strict invecinati cu peretii dumneavoastra (sus, jos, laterale), nu ca la mine, de la toata scara.
Apropo! Nu in regie proprie! Umblati mai mult si nici nu e sigur...
Aveti contorizare individuala la gaz? Daca nu aveti nu o sa obtineti in veci aprobarile.
Mergeti la ce ide la care vreti sa cumparati centrala si instalarea acesteia si intrebati. Si notati ce va spun daca nu cumva va dau ei ceva gata scris.
Mergeti la furnizorul de gaz si intrebati cum obtineti acordul/ autorizatia de instalare. Ei stiu si daca se poate sau trebuie refacuta instalatie.
Nu ma apuc sa o pun singur in nici un caz ca e mult prea complicat si riscurile sunt mult prea mari. Tot la firma specializata o sa apelez.
Problema la mine era exact cea de care zicea Ana-anituca, si anume, firma de montaj stiind ca nu am voie conform reglementarii aceleia (care spune ca trebuie sa aiba minim 25% din apartamente centrala, nu cum spuneam gresit in primul post minim 50%), sa se faca cumva ca uita de anumite acte (sau sa ma convinga ca nu sunt necesare) si apoi sa ma trezesc cu amenzi si o gramada de probleme.
Contorizare individuala de gaz nu am, si nici macar conducta de gaz nu este trasa pana la etajul meu.
Centrala termica
Andra B
Buna ziua. Sunt in curs de a achizitiona un apartament in Bucuresti.actele vor fi gata saptamana viitoare.In acest apartament nu a mai locuit nimeni de 7 ani ... (vezi toată discuția)