avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pot sa-mi pun centrala la bloc?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pot sa-mi pun centrala la bloc?

Buna ziua,
As dori sa-mi pun centrala in apartament, si am inteles ca de curand s-a introdus o reglementare conform careia te poti debransa de la incalzirea centrala doar daca in bloc, mai mult de jumatate din apartamente au centrala termica? La mine in bloc, doar 2 apartamente din 28 au centrala termica. Conform legii, imi pot monta centrala in astfel de conditii? Daca nu am voie si totusi o montez, care pot fi repercursiunile?
Va multumesc frumos pentru timpul acordat.

Cu respect,
Claudiu
Cel mai recent răspuns: dariahro , utilizator 10:51, 29 Mai 2011
Din ce stiu eu in cazul asta nu o sa puteti fara tragerea acelei conducte.
Conducta o trag oricum pana la mine la etaj, ca nu se poate altfel.
Deci proiect, aprobari hartii hartogarii, si sa nu uitam de costuri deloc de neglijat.
Cu vecinii nu va puteti intelege? Demarati un proiect impreuna.
Nu va fie frica pentru ca nu o sa va amendeze nimeni daca o firma de montat centrale va executa lucrarea.Daca ceva nu era legal, sigur nici o firma nu se baga pentru ca amenzile pentru persoane fizice sunt foarte mici pe langa amenzile pentru persoanele juridice.Pentru o incalcare a legii se amendeaza atat beneficiarul cat si executantul.Si apoi daca ei spun ca se ocupa de partea de autorizare de ce nu ii credeti?.:O
Aveti dreptate. O sa vorbesc cu o firma care se ocupa de montarea centralelor sa vad daca zic ca se poate si sa vad si despre ce costuri este vorba.
Va multumesc frumos pentru raspunsuri si pentru timpul acordat.

Alte discuții în legătură

Branºare gaze la bloc danieldinica danieldinica Bună ziua tuturor! Locuiesc la bloc la et.4/4 şi intenţionez să mă debranşez de la reţeaua comună de termoficare RADET în favoarea centralei termice ... (vezi toată discuția)
Centrala termica Andra B Andra B Buna ziua. Sunt in curs de a achizitiona un apartament in Bucuresti.actele vor fi gata saptamana viitoare.In acest apartament nu a mai locuit nimeni de 7 ani ... (vezi toată discuția)
Probleme la instalarea unei centrale termice de apartament dahole dahole Buna seara, va rog sa imi spuneti daca la instalarea unei centrale termice de apartament este nevoie de acordul vecinilor directi. am depus o cerere de ... (vezi toată discuția)