in anul 2009 o judecatorie pronunta o hotarire intr-o cauza penala.Aceasta hotarire este atacata cu apel de catre parchet si de catre inculpati.Se judeca apelul de catre tribunal in decembrie 2009 se pronunta o hotarire care este atacata cu recurs de catre parchet si de catre inculpati.Se judeca recursu la curtea de apel care caseaza sentinta si trimite cauza la rejudecare pe tribunal.Se judeca iar de catre tribunal si iar este atacata cu recurs.Se judeca din nou recursul pe curtea de apel care iar caseaza sentinta si trimite cauza la rejudecare pe tribunal.Ieri tribunalul ridica din oficiu exceptia ca nu acesta ar fi competent sa judece ci curtea de apel in baza art.xxiv din legea nr.2020/2010. Este corect sa-mi explice cineva va rog cum se procedeaza . Nu se mai judeca apelul ci merge direct in recurs? As vrea daca se poate si prevederile acestui articol xxiv din Legea nr.202/2010
Curtea de apel si-a declinat competenta si dosarul a plecat la I.C.C.J. pentru conflic negativ de competenta. Care instanta crede-ti ca va stabilita de I.C.C.J. sa judece recursul ? Va rog raspuns cit mai urgent ?
Unii sunt de parere ca daca a fost deja pronuntata o hotarire pe fond respectiv judecatorie , instanta competenta sa judece recursul ar fi Curtea de Apel dar ar trebui sa se judece si in apel la tribunal . Asta ma intriga pt. ca s-a judecat de 2 ori in apel si de 2 ori in recurs pina sa invocat exceptia de competenta de catre tribunal si dupa aceea Curtea de Apel a invocat ca este conflict negativ de competenta pe legea 202/2010. Va rog un raspuns mai explicit pe temei legal.