avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Au început înscrierile ºi pentru admiterea la SNG
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Au început înscrierile ºi pentru admiterea la SNG

Cei care au studii superioare juridice şi sunt interesaţi să fie grefieri pot citi mai jos detalii despre admiterea la ªcoala Naţională de Grefieri. După cele 6 luni de şcolarizare la SNG sunt repartizaţi în funcţie de medii şi de posturile disponibile în ţară . În cursul şcolii aveţi o bursă, iar după terminarea ei, la angajare, salariul este de circa 1450-1550 ron, iar cu timpul va mai creşte prin adăugarea diverselor sporuri (vechime, documente clasificate...etc.). Cursurile se ţin în aceeaşi clădire unde sunt şi auditorii de justiţie, iar o parte dintre profesori predau şi la INM.
Încă ceva - sunt 120 de posturi scoase la concurs - 80 pentru instanţă şi 40 pentru parchete. Vă recomand să alegeţi parchetele. Celor interesaţi le urez succes!
[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Iulie 2008
zz-man, utilizator
nici eu nu ma laud delok cu modul in care am tratat subiectele...dar ce v asteptati sa fie usor?pai trebuia sa luam in calcul simplul fapt k anul acesta au participat numai cei cu studii juridice!sau sa fii grefier e asa un fel de piece of cake?singurii vinovati ptr esec suntem noi k nu am fost temeinic pregatiti sau nu am inteles materia cum trebuie.ce subiecte infecte?asta nu e o scuza.fiti realisti,ce pretentii sa mai ai la alta profesie juridica daca la cea care reprezinta primul pas in cariera nu putem adera?repet,nu ma laud delok cu modul in care am tratat subiectele k sa nu creada cineva k am aere k sunt vreuna cu capul mare.
manu_olteank a scris:

nici eu nu ma laud delok cu modul in care am tratat subiectele...dar ce v asteptati sa fie usor?pai trebuia sa luam in calcul simplul fapt k anul acesta au participat numai cei cu studii juridice!sau sa fii grefier e asa un fel de piece of cake?singurii vinovati ptr esec suntem noi k nu am fost temeinic pregatiti sau nu am inteles materia cum trebuie.ce subiecte infecte?asta nu e o scuza.fiti realisti,ce pretentii sa mai ai la alta profesie juridica daca la cea care reprezinta primul pas in cariera nu putem adera?repet,nu ma laud delok cu modul in care am tratat subiectele k sa nu creada cineva k am aere k sunt vreuna cu capul mare.
am vazut multe comentarii de genul:tot raul spre bn k oricum scad salariile in justitie.1 la mana nu scad deloc uitati_va mari juristi pe noua grila de salarizare si minunati_va asa cum v_ati minunat la vderea sub de la sng!si 2 la mana cine crdeti k ne angajeaza in perioada asta de criza?sa fim sclavi la patroni dupa ce unii din noi si_au distrus sistemul nervos in facultate?bv ma,ce maturi sunteti....asa k ....ssstttt,comentariile nu_si au rostul conformati_va k suntem praf la capitolul drept daca nu am fost capabili sa tratam subiectele alea!
in mare parte iti dau dreptate manu_olteank..avand in vedere k abia ce am terminat facultatea la universitate stiu ce inseamna sa pierzi noptile invatand si apoi sa vezi cum altii isi bat joc de munca ta...eu una ma retrag de la discutiile astea....k nu as vrea sa fie vreo cearta pe forum...:)...k as avea mult mai multe de zis....oricum felicitari celor care vor lua acest examen
parerea ta.
parerea mea de om care-am facut un master si mai pe-afara si am vazut ce inseamna sistemele de verificare a cunostintelor, este ca acest examen a fost la nivel de secol 19 (nume "secrete" lipite cu etichete, subiecte date intr-adins pentru a incuia candidaii)
cum decurge un examen afara? faci disertatie din timp (si nu o copiezi ca ti-o verifica pe net si zbori) si dai si examen pe computer, sunt 300 de varian te de grile dar nu facute sa incurce ca la noi (vezi INM) iar examenul il dai intr-un interval (sa zicem 1-15 sept) programandu-te din timp, fara a fi NIMIC secrety nici subiectele nici numele tau. La sfarsit stii si ce-ai facut.......iti iese rezultatul de upitrul central, si ti-l da dra care e acolo si nu face "politie" cu nimeni, intrucat nici sa vrei nu copiezi ca n-ai timp si e si camera video exact pe tine de te mai faci si de cacao de nu mai dai ochii cu colegii (DA! acolo frauda te descalifica si in fata colegilor...)
dar noi venim cu 1h inainte din toata tara (ce era daca se dadea online de la sediile tribunalelor???? sa nu vad saracii oameni cu masini de SV si VS si MS in fata Universitatii, in ploaie, sudand tigare de la tigare in asteptarea progeniturii si a lungului drum spre casa?) si avem foi cu coltz negru ca pe vremea lui Nic-a-lu-Stefan-a Petrii...cu etichete lipite "de secretizare" (ma mir ca nusunt lipite cu scuipat, ca atunci cand am dat treapta 1)
asa ca, cui ii place, ii doresc succes anul asta, iar daca nu, la anu' :)
eu nu ma refeream la chestiunile de ordin organizatoric.in plus nu am cum sa le compar cu ceea ce se intampla in afara ptr k nu am simtit nik din ce se intampla akolo pe pielea mea,am auzit doar de la amici kr si_au urmat cursurile in germania sau alte tari europene.eu vorbeam despre informatia pe care un individ care are pretentii de cariera juridica trebuie sa le stapaneasca fara doar si poate.intr_adevar subiectele erau sa spunem capcanate dar daca stapaneam materia asa cum trebuia nu trebuia sa intampinam probleme.e vb de lupta ptr locuri si cei mai buni vor merge mai departe,despre asta vorbeam nu despre aspectele de ordin administrativ_organizatoric.

Alte discuții în legătură

Sng 2011 renegation renegation M-am gandit ca mai sunt doar cateva zile din acest an si nu mai este nici o sansa ca SNG-ul sa afiseze vreo data pentru acest examen. Va atasez mai jos ... (vezi toată discuția)
Admitere scoala nationala de grefieri septembrie 2010. allyynnutza allyynnutza Buna ziua. As vrea sa stiu daca are cineva idee despre admiterea la scoala natioanala de grefieri din septembrie 2010. Pe site-ul csm-ului, in calendarul ... (vezi toată discuția)
Scoala nationala de grefieri pentru cei fara studii juridice AlecP AlecP Salutare tuturor! Desi am citit ft mult despre posibilitatea inscrierii la aceasta scoala, am totusi cateva intrebari daca se poate. Eu am studii superioare ... (vezi toată discuția)