avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Au început înscrierile ºi pentru admiterea la SNG
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Au început înscrierile ºi pentru admiterea la SNG

Cei care au studii superioare juridice şi sunt interesaţi să fie grefieri pot citi mai jos detalii despre admiterea la ªcoala Naţională de Grefieri. După cele 6 luni de şcolarizare la SNG sunt repartizaţi în funcţie de medii şi de posturile disponibile în ţară . În cursul şcolii aveţi o bursă, iar după terminarea ei, la angajare, salariul este de circa 1450-1550 ron, iar cu timpul va mai creşte prin adăugarea diverselor sporuri (vechime, documente clasificate...etc.). Cursurile se ţin în aceeaşi clădire unde sunt şi auditorii de justiţie, iar o parte dintre profesori predau şi la INM.
Încă ceva - sunt 120 de posturi scoase la concurs - 80 pentru instanţă şi 40 pentru parchete. Vă recomand să alegeţi parchetele. Celor interesaţi le urez succes!
[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Iulie 2008
zz-man, utilizator
Mi-am aruncat si eu ochii pe subiectele date la admiterea sng din 2009 si pot spune ca intr-adevar au fost ceva mai grele ca de obicei. La cele doua proceduri trebuia sa fi citit temeinic materia pentru a raspunde la ele. Totusi nu mi s-au parut imposibile. Eu cand am dat acum 2 ani la sng venisem dupa 3 esecuri consecutive la inm si cunosteam bine materia. Prin urmare am intrat la sng fara probleme, avand media peste 9. Este exact ca la fotbal: daca te pregatesti bine pentru liga campionilor (inm) si totusi nu ajungi acolo, atunci poti juca fara probleme in cupa uefa (sng). Pentru cineva neexperimentat, totusi chiar si cupa uefa poate ridica probleme. Concluzia: se putea trece la aceste doua materii.
In ceea ce priveste organizarea judiciara, aici au fost foarte grele subiectele si nu mi-au placut. Am observat ca s-au dat multe chestiuni de detaliu, poate insignifiante la citire atunci cand candidatul se pregatea pentru examen. Aici a fost punctul nevralgic al acestui examen si am constatat ca au avut note mici chiar si persoane ce obtinusera medii mari la celelalte doua probe. Va inteleg mahnirea. Conform traditiei, la contestatii vor mai avansa unele persoane si ma astept sa se ocupe locurile sau cel putin o parte importanta dintre ele. Ce pot spune de acum 2 ani e ca unele persoane ce initial picasera anumite materii au reusit in cele din urma la contestatii sa fie admise. Nu stiu ce vor face aceia care au medii de intrare, dar putin peste limita. Sper sa nu aveti surpriza sa va intreaca cineva care a facut contestatie . Nu strica sa luati si voi in calcul posibilitatea depunerii de contestatii (nu am citit regulamentul, dar probabil nu poate fi scazuta nota la contestatie). Nu vreau sa ma credeti pe cuvant, ci sa verificati (pe situl sng) tabelele cu cei de anii trecuti ca sa vedeti cum au fost clasarile inainte si dupa contestatii; de asemenea sa cititi si regulamentul. Felicitarile mele celor ce au intrat! =D>
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
zz-man, utilizator
alexchiciu a scris:

...
Slava Domnului c-am picat!

:stunned::OEsti o figura....Alex. Dar tind sa iti dau dreptate. E o suma f.f.f mica....
Poate insa ca exista printre cei admisi si oameni care nici macar pe asta nu o aveau si atunci...pentru ei e multumitor. Felicitari oricum celor intrati.
multumesc pt felicitari.....sper sa reusiti in tot ceea ce doriti.am avut noroc asta este....
Stimate ZZ-man …
Draguta comparatia intre INM si SNG si, plina de generozitate. Te rog sa imi permiti sa fac un mic comentariu personal. :coffee:
In realitate nu exista termen de comparatie intre examenul de admitere la INM si cel de admitere la SNG.
Inm-ul este o provocare ... Sng-ul este cea mai buna varianta pentru pentru a nu pierde contactul cu sistemul juridic.
Examenul de admitere la Inm … reprezinta o verificare a capacitatii de interpretare a normelor juridice. Nu este suficient numai sa cunosti legea … trebuie sa faci coroborarile necesare si suficiente pentru a obtine varianta corecta de raspuns (variantele corecte), iar testul de rationament logic … mda, precum ciocolata de pe tort ... bun, foarte bun. Pacat ca, sistemul nostru de invatamant nu este adaptat “rationamentului logic”.
Despre interpretarea gramaticala si interpretarea sistematica a legii … citim / invatam “fugitiv”, fara sa ii acordam importanta cuvenita, iar in practica, tocmai aceasta capacitate de interpretare face diferenta intre magistrati (inclusiv, avocati, juristi etc) “de duzina” si cei “de rutina”.
Trebuie sa recunoastem ca, invatamantul romanesc nu mai este la un nivel optim si, nu cred ca am devenit noi mai “prostuti”… pur si simplu nu mai suntem provocati intelectual. Un al doilea motiv este si situatia actuala a Romaniei; in ultimii 20 de ani am pierdut atat de multe … incat vorba aceea “prost sa fi … noroc ca esti”.
In fine … sunt convinsa ca, intelegi de ce se opteaza pentru INM; si, de asemenea, sunt convinsa ca, nu ai abandonat …:luck:
SNG -ul sau Baroul reprezinta variantele acceptabile de a nu pierde din vedere targhet-ul initial. Din cate am inteles la SNG se invata foarte bine procedurile, ceea ce reprezinta un mare avantaj, iar cei care au ales Baroul … se pierd in “activitatea liberala” … cu cat devin mai buni, cu atat este mai greu sa ii convingi sa “ajute” si sistemul public.
Sistemul juridic actual este “putrezit” si, este putin probabil sa fie resurscitat doar cu 200 locuri INM, 90 locuri SNG si cativa avocati stagiari si /sau avocati definitivi per an calendaristic (si in cazul acestora a fost introdus sistemul de evaluare de tipul „sinteza structurata sau semistructurata”). Acum la examene trebuie sa pleci cu “hardul de memorie”.B-)

Acest comentariu l-am facut in ideea ca, nu cred (O.K.! mi-ar placea sa cred) ca nu banii (sau lipsa acestora) sunt un prim criteriu in alegerea unei profesii juridice. Totusi, Facultatea de Drept este destul de grea, trebuie sa iti placa … altfel nu ajungi pana in anul IV … daca mai adaug si examenul de licenta … NU!!! Refuz sa cred ca, doar pentru bani.
Sunt multe alte profesii care ofera satisfactii financiare : Medicina, Limbile Straine, Bio- chimia etc, iar pentru cei ce isi doresc doar un loc de munca “stabil” = Administratia publica.

Va rog frumos sa intelegi ca, este doar o parere personala. Nu imi doresc sa jignesc pe cineva. Daca am deranjat pe cineva, imi cer scuze anticipate. :love1:

Si, Alex (daca imi permiti) nu vreau sa cred ca, nu iti doresti sa iti aduci aportul la revigorarea sistemului juridic.
Este adevarat, poate ca “acest examen a fost la nivel de secol 19” … potrivit rationamentului lor … asa au considerat ca pot face selectia. Corect sau incorect … a fost … “la nivel de secol 19”. Dar, te rog … nu, nu si nu “Slava Domnului c-am picat!”:coffee:

Zile bune in continuare. Si, nopti odihnitoare.:innocent:
am sunat la SNG si mi-au spus ca daca nu se ocupa toate locurile, nu se va mai organiza in din nou ex, vor ramane libere.

Alte discuții în legătură

Sng 2011 renegation renegation M-am gandit ca mai sunt doar cateva zile din acest an si nu mai este nici o sansa ca SNG-ul sa afiseze vreo data pentru acest examen. Va atasez mai jos ... (vezi toată discuția)
Admitere scoala nationala de grefieri septembrie 2010. allyynnutza allyynnutza Buna ziua. As vrea sa stiu daca are cineva idee despre admiterea la scoala natioanala de grefieri din septembrie 2010. Pe site-ul csm-ului, in calendarul ... (vezi toată discuția)
Scoala nationala de grefieri pentru cei fara studii juridice AlecP AlecP Salutare tuturor! Desi am citit ft mult despre posibilitatea inscrierii la aceasta scoala, am totusi cateva intrebari daca se poate. Eu am studii superioare ... (vezi toată discuția)