Cei care au studii superioare juridice şi sunt interesaţi să fie grefieri pot citi mai jos detalii despre admiterea la ªcoala Naţională de Grefieri. După cele 6 luni de şcolarizare la SNG sunt repartizaţi în funcţie de medii şi de posturile disponibile în ţară . În cursul şcolii aveţi o bursă, iar după terminarea ei, la angajare, salariul este de circa 1450-1550 ron, iar cu timpul va mai creşte prin adăugarea diverselor sporuri (vechime, documente clasificate...etc.). Cursurile se ţin în aceeaşi clădire unde sunt şi auditorii de justiţie, iar o parte dintre profesori predau şi la INM.
Încă ceva - sunt 120 de posturi scoase la concurs - 80 pentru instanţă şi 40 pentru parchete. Vă recomand să alegeţi parchetele. Celor interesaţi le urez succes! [ link extern ]
Banuiesc ca toata lumea vrea sa prinda un loc cat mai aproape de casa dar din pacate nimeni nu stie numarul de locuri libere din judetul sau si nici unde se afla acestea la parchete sau la instante deci optiunea va fi facuta la noroc.
Nici eu nu am fost contactata. In privinta locurilor disponibile mi s-ar parea normaln sa fie afisate de la inceput pentru a face o optiune (instanta/parchet) in cunostinta de cauza.
I
Sincer nu cred ca vom fi chemati la tribunal pentru verificarea reputatiei ci mai degraba vor utiliza baza de date a persoanelor pentru a ne verifica. Din moment ce am depus la dosar cazier fiscal si judiciar, politie politica nu este cazul suntem prea mici:D deci la ce se refera anume aceasta buna reputatie?
Alina, poate sunt indiscreta, te rog nu te supara, dar de unde esti? Eu nu cunosc pe nimeni dintre cei care au intrat si as dori sa intru in vorba cu viitorii mei colegi.
Buna ziua,
desi nu obisnuiesc sa dau sfaturi... existand posibilitatea de a fi interpretate in mod gresit, totusi, voi face o exceptie ... cu precizarea de a fi interpretate ca fiind un mic ajutor care sa va oferae posibilitatea de optiune.
1. cautati o locuinta cu acces la metrou.
Locuind in sectorul 4, va pot oferi informatii cu privire la unele zone din sectoarele 4 si 5. Astfel, incercati zona (sector 4): Bd.Constantin Brancoveanu, Zona Oltenitei, Zona Big Berceni, Zona Aparatorii Patriei_ cu apropiere de metrou ) sau zona (sector 5): Sebastian, Pere Ispirescu, Alexandria_ in cazul acestor ultime 3 locatii din sectorul 3 exista tramvaiul nr.32 care circula la intervale de min.5 minute intre ele si, care va aduce pana la Piata Unirii de unde puteti lua metroul pana la Universitate. De la Universitate si pana la sediul SNG este o distanta de aprox.10 minute. P.S. va recomand mersul pe jos "o plimbare lejera si comoda".
2. incercati o locuinta "in comun"
in aceasta perioada (datorita inceperii cursurilor universitare) pretul chiriilor este foarte mare.
P.S. Bucurestiul este, imi pare rau ca trebuie sa o spun, ultimul loc in care ar trebui sa ajungeti. Este un oras aglomerat, murdar (in principal datorita neglijentei locuitorilor sai), cu oameni taciturni, nervosi, nesimtitori si recalcitranti, cu un trafic infernal, unde nivelul de trai este micsorat datorita preturilor mari (si nejustificate). Daca eram o persoana curajoasa ... de mult paraseam "capitala".
Cu riscul de a ma repeta ... imi pare rau pentru acest comentariu (personal) ... este bine sa va "acomodati" din timp cu noi "bucurestenii".
3. daca optati pentru o locuita "comuna" incercati sa va limitati la persoanele din aceeasi regiune. P.S. Desi nu vrem sa recunostem ... exista "involuntar" o discriminare la nivel de regiune.
In acest sens, puteti la luati legatura si cu persoanele admise la INM. In acest din urma caz, exista avantajul de a locui cu persoane care au un nivel de cunostinte juridice mai amplu si de la care puteti invata pentru o eventuala admitere la INM.
4. Nu aplelati la agentiile imobiliare.
Agentiile percem un comision nejustificat. Anunturile imobiliare le puteti citi si Dvs.
P.S. Va rog sa ma credeti ... sunt putini proprietari care apeleaza la serviciile acestor agentii, in conditiile in care se percepe comision si de la acestia. De regula, proprietarii care opteaza pentru serviciile acestor agentii sunt doar cei care detin cladiri si / sau terenuri. De asemenea din lipsa de oferte (tocmai pentru motivul mentionat anterior) exista posibilitatea sa ramaneti fara locuinta inchiriata.
5. cat priveste optiunea intre instante si parchete ... doresc sa fac urmatorul comentariu (personal)
Depinde f.mult de ceea ce va doriti pentru viitor. Daca doriti sa progresati in mod continuu, instanta va ofera aceasta posibilitate. In conditiile in care se urmareste realizarea transferului unor atributii administrative (care sa preia gestionarea dosarului de la învestirea instantei şi pâna la pronuntarea hotarârii) de la magistrati la personalul auxiliar ... exista posibilitatea întocmirii proiectelor unor hotarâri judecătoresti. De exemplu: încheierea de renunţare la judecata, pronuntata în baza dispozitiilor art. 246 C.proc.civ.; încheierea de suspendare a judecarii cauzelor, art. 242-244 C.proc.civ.; încheierea de renuntare la judecata căii de atac-art. 267 C.proc.civ.; proiectele hotarârilor prin care se anulează ca netimbrate cererile de chemare în judecata, precum si cererile prin care se exercita căile de atac etc; proiectele hotarârilor prin care se consfiinţeşte învoiala partilor- art. 271 C.proc.civ.; proiectele hotarârilor prin care se resping cererile de apel, ori alte căi de atac, ca tardiv declarate; proiectele hotarârilor prin care se retine excepţia inadmisibilitatii căilor de atac; proiectele hotarârilor de divorţ prin acordul sotilor- art.617 (2) C.proc.civ.
În perspectiva, grefierii cu studii superioare juridice, ar putea întocmi, în concept, proiectul oricarei hotarâri judecătoreşti, magistartului revenindu-i obligativitatea verificarii acestuia si, eventual, a transmiterii de îndrumari, observatii si dispozitii susceptibile de adus la îndeplinire.
In cazul parchetelor ... asa cum spunea si ZZ- Man ... la parchet, în principiu, grefierii lucreaza fie în cadrul registraturii (unde trec în diferite condici/registre actele primite în dosar) fie lucreaza pe partea dactilo-info la tehnoredactare şi participa la audieri alături de procuror. Parerea mea este: daca considerati ca, in cel mult doi ani sunteti admisi la INM, varianta "parchet" ofera timpul necesar studiului pentru concursul de admitere ... In caz contrar, 5 ani "in sistem".... la registratura ... / grefier de "audienta" ... parca nu este tocmai O.K.
Deci ... depinde ...
Sper sa va ajute aceste informatii.
O zi buna si, Felicitari pentru reusita!:vishenka:
Sng 2011
renegation
M-am gandit ca mai sunt doar cateva zile din acest an si nu mai este nici o sansa ca SNG-ul sa afiseze vreo data pentru acest examen.
Va atasez mai jos ... (vezi toată discuția)