@Adam Grecu
I-am prezentat variantele la modul general. Dvs vorbiti de mica intelegere. La mica intelegere si eu pot chiar sa ma folosesc de toate apartamentele din bloc. Daca proprietarii sunt de acord, deci exista acea mica intelegere atunci nu vad nici o problema.
Insa se pare ca acea mica intelegere nu exista.
Avand in vedere ca nu exista vreo hotarare in adunarea generala cu privire la spatiul in cauza, se aplica prevederile legislatiei in vigoare.
@kopes
Dvs afirmati ca in contractul de inchiriere este specificat ca, chiriasul nu are drept asupra spatiilor comune. Sunteti sigur? Tin sa va contrazic. Dimpotriva. Aceste contracte nu poti fi facute chiar la voia intamplarii, exista un caru legislativ care trebuie respectat.
Daca veti citi Legea nr.5/1973
privind administrarea fondului locativ şi reglementarea raporturilor dintre proprietari şi chiriasi
[ link extern ]
si Legea locuintei
www.avocatnet.ro/content/art...
va veti lamuri mai bine.
ART. 12
Suprafata curtilor si gradinilor aferente cladirilor va fi inchiriata odata cu suprafata locativa, in exclusivitate sau, dupa caz, in folosinta comuna, si trecuta in contractul de inchiriere.
Este si logic la urma urmai, adica chiriasul plateste si el o parte din energia electica folosita pentru iluminarea acelui spatiu, plateste si cota parte din caldura necesara pentru incalzire, insa cand vine vorba de drepturi doriti sa i le lezati.
Nu se poate asa ceva, chiar daca este chirias, are acelasi drept de folosinta ca si un proprietar.