avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarii compensatorii in urma restructurarii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarii compensatorii in urma restructurarii

Buna ziua,
In societatea in care lucreaza fiul meu,in urma restructurarii,incepand cu 1 iulie 2011,12 salariati vor fi concediati.Anuntul a fost facut azi,si au fost anuntati ca nu au dreptul la salarii compensatorii conform noului cod al muncii.Din ce stiu,in functie de contractul colectiv de munca de ramura primesc sau nu aceste drepturi.Societatea functioneaza pe cod caen 731,dar nu gasesc contractul colectiv de munca pe ramura.M-ar putea ajuta cineva cu o informatii legat de obligativitatea acordarii acestor salarii compensatorii in grupa respectiva?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: sabrinaaa , utilizator 00:43, 3 Septembrie 2011
O astfel de decizie se poate lua si pe loc , nu este nevoie sa existe o anumita procedura de acordare a acelor salarii in cazul incetarii cu acordul partilor, mai ales ca in aceasta situatie nu exista obligativitatea acordarii lor.
Sunt de acord cu parerea colegului, din experienta mea nu am vazut niciodata nici in regulamentul intern nici in vreun contract colectiv, nici la nivel de unitate, nici de ramura, nici chiar la nivel national inclusa o prevedere care sa stabileasca modul in care se acorda salarii compensatorii in caz de incetare a contractului individual de munca prin acordul partilor ci doar in caz de concediere pt motive ce nu tin de persoana salariatului.

Mai mult decat atat de obicei fiind acordul partilor aceste salarii se stabilesc prin negociere directa cu respectivul salariat putand diferi de la caz la caz.

Deci nu va faceti probleme, eu chiar cred ca firma la care lucrati va spune adevarul si a stabilit acest cuantum in functie de disponibilitatile pe care le are acum.
Va multumesc foarte mult pentru efortul de a raspunde si pentru lamuririle aduse.:worthy:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj ioanatm ioanatm Buna ziua, Daca o firma din domeniul constructiilor are 13 angajati si vrea sa concedieze 5, cate zile preaviz trebuie sa acorde, 15 sau 20? Intreb asta ... (vezi toată discuția)
Salariul compensator. Rudolf999 Rudolf999 Salut. Noul Contract colectiv de munca de cind este in vigoare ??? si daca este mentionat in contractul colectiv de munca [b]Salariul compensator[/b]. Ma ... (vezi toată discuția)
Contract munca nivel national si salariu compensatoru mon_maria mon_maria Buna ziua. O firma cu 8 salariati, a facut 1 concediere individuala ce nu tine de pesoana salariatului. Este obligata sa plateasca salariu compensatoriu? ... (vezi toată discuția)