avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... probleme de asociaþii de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

probleme de asociaþii de proprietari

Există o legislaţie privitor la salarizarea administratorului condominului în funcţie de anumite criterii logice?
Nu se poate organiza altă adunare deoarece vecinii,,nemafioţi'' sunt puţini, sub jumătate plus unu, neîndeplinind cvorumul adunării, şi în plus se tem de mafioţii care au venit în ultimii ani după ,,revoluţie'' căci au ceva funcţii prin partide şi ceva funcţii de control prin instituţii, sau unii sunt pensionari s.r.i.şi au mult tupeu şi metode de a intimida şi chiar de a te linşa.
Vă rog sugeraţi şi alte soluţii pt.a trăi în asociaţie ca ,,acasă'' , fără temeri şi suspiciuni.
Scuzati-ma, cereti un raspuns imposibil!
O sa vi-l dau: mutati-va de-acolo daca nu mai vreti sa aveti de-a face cu ei.
Mulţumesc pt.răspuns dar eu sunt ,,băştinaşă'' în acest bloc, de când s-a dat în funcţiune, cu încă câţiva locatari şi mi-ar fii f.greu să mă ,,desrădăcinesc'', căci zona este este f. frumoasă, cu vecinii de peste stradă care au gospodării individuale, cu grădini ,case frumoase, multă verdeaţă, etc.
Pe cale legală cum am putea stârpii metodele mafiote de ,,negociere'' şi a avea cces la documentele asociaţiei ?căci aşa prevede legea.
luciana vasilica a scris:

au mult tupeu şi metode de a intimida şi chiar de a te linşa. :O

Doamnă, nu știam că se mai practică linșajul... Am să-i linșez și eu pe vreo doi care mi-au scos vorbe că am folosit prea mulți saci de tencuială pentru reparația aticului și a casei liftului. Sigur că, întrucât am cărat cu mașina personală, făcând mai multe drumuri, cei 15 saci de câte 30 de kg, am dorit să palmez 2-3 saci dar s-au prins:( Acum n-am altă soluție decât să-i linșez:duh:
luciana vasilica a scris:

Pe cale legală cum am putea stârpii metodele mafiote de ,,negociere'' şi a avea cces la documentele asociaţiei ?

Deveniti si dumneavoastra mafiot sub acoperire si apelati la comisarul Cattani sa starpeasaca mafia in care sunteti.
Dupa cum prezentati lucrurile si insistati pe faptul ca toti sau majoritatea sunt acolo mafioti, mi se pare normal ca acestia sa-si impuna oamenii lor. Intr-o comunitate unde majoritatea sunt rromi, sunt sanse foarte mari sa fie ales primar un rrom; intr-o comunitate unde majoritatea sunt maghiari, nemti sau romani, la fel sunt sanse ca primarul ales sa fie maghiar, neamt si respectiv roman. Majoritari vor fi si consilierii de pe langa acesta.
Eu as vrea sa am primar un neamt, dar nu am nici unul pe aici, asa ca accept unul de-al nostru (roman, poate mai putin corect, poate nepriceput..).
Cam acelasi lucru se intampla si intr-o asociatie. Dar strigand impotriva lor, a majoritatii, nu cred ca puteti rezolva problemele. Participati la activitatea asociatiei, candidati sa deveniti membru in comitet sau obtineti atestatul de administrator si treptat incercati sa schimbati lucrurile in mai bine. Trecerea treptata se poate face in timp si pasnic, pe cand trecerea brusca poate genera victime ca la o revolutie. Comparati ceea ce s-a intamplat in '89 la noi cu ceea ce s-a intamplat in celelalte tari din Europa centrala si de est: revolutie sangeroasa cu mari pierderi economice verssus revolutie de catifea cu mentinerea pe picioare a economiei si crestere a nivelului de trai.
Ultima modificare: Vineri, 17 Iunie 2011
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Posibilitatea diminuarii platii la intretinere adriannnn adriannnn De curand , impreuna cu alti vecini, am tras o conducta separata de apa potabila, astfel incat apa rece n-o mai platim la asociatie, ci direct la Compania de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asociatia de proprietari tutuianugheorge tutuianugheorge Blocul in care locuiesc, este cu 4 nivele, 5 scari, a-si dori sa stiu cum hotaraste Adunarea Genereala a Proprietarilor o problema pentru fiecare scara in ... (vezi toată discuția)
Presedinte banuit de lucruri necurate Dana Marin Dana Marin Buna ziua, Sunt vicepresedinta unei asociatii dintr-un bloc nou, de fapt nu este inca asociatia de proprietari infiintata ci in curs de infiintare, se vor ... (vezi toată discuția)