luciana vasilica a scris:
Pe cale legală cum am putea stârpii metodele mafiote de ,,negociere'' şi a avea cces la documentele asociaţiei ?
Deveniti si dumneavoastra mafiot sub acoperire si apelati la comisarul Cattani sa starpeasaca mafia in care sunteti.
Dupa cum prezentati lucrurile si insistati pe faptul ca toti sau majoritatea sunt acolo mafioti, mi se pare normal ca acestia sa-si impuna oamenii lor. Intr-o comunitate unde majoritatea sunt rromi, sunt sanse foarte mari sa fie ales primar un rrom; intr-o comunitate unde majoritatea sunt maghiari, nemti sau romani, la fel sunt sanse ca primarul ales sa fie maghiar, neamt si respectiv roman. Majoritari vor fi si consilierii de pe langa acesta.
Eu as vrea sa am primar un neamt, dar nu am nici unul pe aici, asa ca accept unul de-al nostru (roman, poate mai putin corect, poate nepriceput..).
Cam acelasi lucru se intampla si intr-o asociatie. Dar strigand impotriva lor, a majoritatii, nu cred ca puteti rezolva problemele. Participati la activitatea asociatiei, candidati sa deveniti membru in comitet sau obtineti atestatul de administrator si treptat incercati sa schimbati lucrurile in mai bine. Trecerea treptata se poate face in timp si pasnic, pe cand trecerea brusca poate genera victime ca la o revolutie. Comparati ceea ce s-a intamplat in '89 la noi cu ceea ce s-a intamplat in celelalte tari din Europa centrala si de est: revolutie sangeroasa cu mari pierderi economice verssus revolutie de catifea cu mentinerea pe picioare a economiei si crestere a nivelului de trai.