avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxe si impozite pt PFA
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxe si impozite pt PFA

Am un PFA, infiintat anul trecut (la primarie).

As dori sa stiu cu noile modificari, ce impozite si taxe trebuiesc achitate? Raman aceleasi? In afara impozitului pe profit, ce altceva mai trebuie platit? Sanatate, pensii? (astea le platesc deja prin intermediul cartii de munca, la societatea la care lucrez).

Pot sa imi trec (acum) ca si cod de activitate domeniul imobiliar? (6831,etc) - domeniu ce nu figura la PFA-uri pana anul asta?

Multumesc.

Liviu
Cel mai recent răspuns: newbyy , utilizator 23:15, 25 Februarie 2010
Multumesc, Ruben!
La punctul 2 alte pareri? :">
Daca stie cineva...din multitudinea de oferte referitoare la legislatia/ghidul pentru PFA (CD, carte, etc), e vreuna apreciata in mod deosebit de membrii forumului?
Ai dreptate cu cei de la Finante ,sunt pe spate , habar n-au pe ce lume traiesc!!!!!!!! Ii platim degeaba !!! Te duci la finante in audienta si iesi de acolo mai ,,prost ,, decat te -ai dus .De 2 sapt. incerc sa aflu de la ,,individele,, de la finante daca la normele de venit pe 2009 adica decizia 353/17.12.2008 se aplica cota de impozitare de 16% , sau practic sumele respective trebuie platite ??!!!! .Nimeni nu stie exact.Parerile sunt impartite ! Raspuns de la finante:,, Legea este interpretebila,,!!!!Nu mai stiu la ce institutie sa intreb ???!!!!!#-o. Am un PFA cu cod CAEN 0150- ,,activitati in ferme mixte,,

Multumesc anticipat!!!!!
adi79 a scris:

Ai dreptate cu cei de la Finante ,sunt pe spate , habar n-au pe ce lume traiesc!!!!!!!! Ii platim degeaba !!! Te duci la finante in audienta si iesi de acolo mai ,,prost ,, decat te -ai dus .De 2 sapt. incerc sa aflu de la ,,individele,, de la finante daca la normele de venit pe 2009 adica decizia 353/17.12.2008 se aplica cota de impozitare de 16% , sau practic sumele respective trebuie platite ??!!!! .Nimeni nu stie exact.Parerile sunt impartite ! Raspuns de la finante:,, Legea este interpretebila,,!!!!Nu mai stiu la ce institutie sa intreb ???!!!!!#-o. Am un PFA cu cod CAEN 0150- ,,activitati in ferme mixte,,

Multumesc anticipat!!!!!

se aplica 16% la normele publicate in decizie :)
madriann a scris:

Multumesc, Ruben!
La punctul 2 alte pareri? :">

2. Am gandit cu picioarele si am ales in partida simpla ((consultanta in domeniul ingineriei) - partea proasta e ca nu am cheltuieli semnificative si e mare bataie de cap cu toate inregistrarile - ma intereseaza daca urmatoarele cheltuieli sunt deductibile pentru PFA, conform Codului Fiscal:
2.1. Un contract de publicitate/promovare cu o firma de profil? - DA
2.2. Achizitionarea unei utilitare (ce anume din rata de leasing e deductibil, sau daca o cumpar cash, cat pot deduce pe acest an?) - este deductibila cheltuiala cu amortizarea lunara (de vazut in catalogul mijloacelor fixe care este durata de functionare pentru fiecare mijloc fix in parte), iar in cazul leasingului este deductibila (pe langa amortizarea lunara a mijlocului fix) si dobanda + eventualele diferente de curs valutar
2.3. Presupunand ca mi se aproba un credit imobiliar pe PFA, cu avans de 10k EUR sa zicem si rate pe 5 ani, ce ar fi deductibil din acesti bani? - este chelt deductibila amortizarea lunara a imobilului si dobanda platita bancii, iar dupa lichidarea creditului, numai amortizarea lunara

mult succes in viata!
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2009
danike, utilizator

Alte discuții în legătură

Declaratia 220-privind venitul estimat diana20 diana20 Buna ziua, am un PFA prin care imi desfasor activitatea de Taximetrist. Functionez din 2003, iar pana acum am platit impozitul forfetar.Acum 2 saptamani mi s-a ... (vezi toată discuția)
Completare declaratia 220 pfa ASPAZIA ASPAZIA Buna Ziua, va rog frumos sa ma indrumati si pe mine in completarea Declaratiei 220 PFA. Mentionez ca voi obtine venituri din profesii libere ( expert ) ... (vezi toată discuția)
Pfa cu activitate zero in 2012 dorusirb dorusirb Buna ziua. O PFA in domeniul topografiei a avut activitate zero in 2012 si implicit si venituri si cheltuieli zero. Cum se complecteaza declaratia 200. ... (vezi toată discuția)