madriann a scris:
Multumesc, Ruben!
La punctul 2 alte pareri? :">
2. Am gandit cu picioarele si am ales in partida simpla ((consultanta in domeniul ingineriei) - partea proasta e ca nu am cheltuieli semnificative si e mare bataie de cap cu toate inregistrarile - ma intereseaza daca urmatoarele cheltuieli sunt deductibile pentru PFA, conform Codului Fiscal:
2.1. Un contract de publicitate/promovare cu o firma de profil? -
DA
2.2. Achizitionarea unei utilitare (ce anume din rata de leasing e deductibil, sau daca o cumpar cash, cat pot deduce pe acest an?) -
este deductibila cheltuiala cu amortizarea lunara (de vazut in catalogul mijloacelor fixe care este durata de functionare pentru fiecare mijloc fix in parte), iar in cazul leasingului este deductibila (pe langa amortizarea lunara a mijlocului fix) si dobanda + eventualele diferente de curs valutar
2.3. Presupunand ca mi se aproba un credit imobiliar pe PFA, cu avans de 10k EUR sa zicem si rate pe 5 ani, ce ar fi deductibil din acesti bani? - e
ste chelt deductibila amortizarea lunara a imobilului si dobanda platita bancii, iar dupa lichidarea creditului, numai amortizarea lunara
mult succes in viata!