avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... se poate sau nu sa inf. soc . pe codul CAEN 7411?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

se poate sau nu sa inf. soc . pe codul CAEN 7411?

salut,
deoarece nu stiu la ora asta ce sa cred, fiindca o parte zice da si una nu, as vrea sa stiu daca se poate. in cazul ca, da, imi puteti zice din ce judeti sunteti, in cj nu se poate.
multumesc anticipat!

Am rezolvat problema si aminfiintat societatea.
O alta problema este aceea ca trebuie sa te angajezi ca si consilier juridic la propria ta societate, nu stiu cum se vor descurca cei cu asociat unic. Daca nu te angajezi ca si consilier juridic nu poti profesa, naspa dilema.
Pa.
>

>salut,
in judetul Bacau societatile profesionale ale consilierilor juridici sunt autorizate de catre judecatorul delegat de la ORC .
Este de preferat sa mergi pe 7414- activitati de consultanta de afaceri si management. Ai un spectru mai larg si nu sunt probleme la infiintare. Este si Ordinul 296 din 31.07.2003- servicii juridice de drept administrativ (411.13) < servicii de consultanta, reprezentare, redactare acte juridice etc

Madalina
Este prematur sa povestesc despre activitatea firmei,pentru ca este f.recent infiintata.
In fapt,nu exista nici o problema .Firma face contract cu clientul soc.com.si pune stampila de SC Profesionala.In continuare,firma deleaga un c.j -in speta eu,pentru ca voi fi propriul meu angajat-voi reprezenta clientul in instanta sau aiurea si voi aplica stampila mea,de c.j.
La noi -in Timisoara -functioneaza multe 7411 in conditii dintre cele mai bune,fara nici un fel de probleme.Necazuri cu avocatii nu avem,atita timp cit nu ne "bagam"pe persoane fizice,cu reprezentare pe mandat notarial.
Loc este pentru fiecare.
Chiar daca postarea este un pic off-topic,merita atentie si poate creeaza discutii.
CJ CRISTI
Problema cu 7411 este veche de prin 1999. Eu am constituit fara probleme o societate cu obiect principal 7411 dar nu unic cum se cere in 1998 si care a functionat cam 1 an pe urma nu am mai facut nimic pe ea. Dupa 1999 de exemplu in Satu Mare unde activez eu se faceau fara probleme astfel de societati si veneau prieteni consilieri din alte judete ca sa inmatriculeze astfel de societati. Acum unii au incercat la Oradea unde sunt am inteles ca se poate dar numai unul a reusit sa faca o astfel de firma si sa o mute la Satu Mare. Restul au primit respingere pentru ca sunt cica 2 judecatori delegati si unul accepta altul refuza. E interesanta interpretarea legii si la nivelul Oficiilor Registrelor Comertului din tara pentru ca sunt judete unde se poate si altele nu de parca legea nu e una pentru toti. S-ar rezolva foarte usor problema daca sa-r gasi cineva sa de-a in judecata registrul comertului dar ideea e ca din 1990 pana la data prezentei suntem ca niste vite. Oameni cu studii si cu legea in degetul mic ne lasam purtati de referenti ORC cu studii medii care stiu 3 formulare si o taxa si acceptam prostiti tot ce spun ei. Ei fac legea. Eu am citit o recomandare de la Ministerul Justitiei din decembrie 2004 in care se dadae verde inmatricularii acestor societati si atunci nu stiu care e problama? De fapt stiu. La un anumit ORC teritorial din vestul tarii cam la 80 km fata de Zalau un anumit director e cumnat cu decanul bariului de avocati. De aia. Si sunt judecatori cinstiti care nu iau mita si atunci se gandesc ca si ei vor intra in avocatura si vor face bani si poate nu vor fi admmisi daca vor favoriza amaratii de consilieri juridici. Sfatul meu e sa va inmatriculati la un registru care stie, vrea si face firme cu 7411 si apoi sa le mutati sediul acasa ca odata semnata incheierea judecatorului delegat si trecut termenul de recurs de 15 zile te inmatriculeaza fara sa clipeasca pentru ca tu faci doar o mutare de sediu. Mult noroc.

Alte discuții în legătură

Infiintarea unei societati profesionale anonim anonim Ce parere aveti de aceasta problema?? Credeti ca ORC va admite inmatricularea pe CAEN 7411 a unei societati apartinind unui c.j ? Mentionez ca ,desi legea c.j ... (vezi toată discuția)
Cod caen 7411 Aceasta clasa include: - reprezentarea juridica a intereselor unei parti împotriva alteia, fie sau nu în fata instantelor judecatoresti sau a altor ... (vezi toată discuția)
Pot reprezenta societati comerciale la orc? Dimancea Dimancea Ca si consilier juridic, angajat sau administrator la Societate Comerciala cu cod caen 7414,pot reprezenta clienti la Registrul Comertului in baza unui ... (vezi toată discuția)