avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperare suma platita avocat....
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperare suma platita avocat....

doresc sa stiu cum pot recupera suma de 40000ron platita unui cabinet de avocatura care trebuia sa imi recupereze de la o primaria cheltuieli de judecata din anul 2007 cand am castigat procesul pe legea 10 /2001 -cu ajutorul e adevarat acestui cabinet in valoare de exact 40000ron cat am platit eu cabinetului de avocatura avand in vedere ca in contractul meu cu cabintul de avocatura era stipulat la punctul d din acest contract de reprezentare juridica ca acest cabinet printre alte clauze trebuie sa recupereze cheltuieli de judecata pentru mine lucru care nu sa iontamplat pana acum...am sunat-o de curand pe doamna avocat sa ii spun sa actioneze primaria in instanta pentru recuperarea sumei si dansa mi as spus ca sa prescris pentru ca au trecut 2 ani peste 3 de cand cauza a fost prescrisa in conditiile in care dansa trebuia sa se ocupe de actionarea primariei in judecata si recuperarea cheltuielilor de judecata pentru ca era punct stipulat in contractul de reprezentare juridica incheiat intre mine si cbinetul de avocatura ..ce pot sa mai fac sa imi recuperez macar o parte din aceasta suma pe care am dat-o ca onorariu si pe care nu am mai recuperat-o de la nimeni....multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: georgescutiberiu , utilizator 12:56, 17 Iunie 2011
ai dat 40000 ron la un avocat ?
da..... atat a insemnat 7%din valoarea casei restituita de primarie si pe care eu nu am avut voie sa o vand pana ce biroul de avocatura,in speta dna avocat cu care am incheiat contracul de reprezentare juridica nu a fost de acord pentru ca dansa a avut grija sa isi ia masuri ca sa incaseze 7% de la mine ...in ron 40000 insemnand in cartea funciara imobilul ca eu sa nu pot sa vand pana nu platesc pentru ca aveam contract de reprezentare cu ea cu procent de 7% daca mi o recupereaza de la primarie eu nereusind sa o vand decat dupa ce am virat in contul dansei suma de 40000 de ron aconto pe care l am primit de la cumparatorul casei ,si pe care l am dat avocatei apoi eu am incasat retul sumei pentru vanzarea imobilului dar cand a fost sa mai imi recuperee mie cheltuieli de judecata a uitat si sa facut ca ploua ca nu mai iesea banu ....
s-a prescris dreptul de a da primaria in judecata pt recupare cheltuieli de judecata. nu s-a prescris dreptul dvs de a da in judecata cabinetul de avocatura si de a solicita despagubiri pt neindeplinirea obligatiei contractuale. avocatul e in culpa fata de dvs.
Poate reusiti o repunere in termenul de prescriptie si pt cheltuieli. Practic, ati mandatat-o pe avocata sa se ocupe si nu a facut-o, e posibil ca instanta sa considere ca este motiv intemeiat. Mai exista si asigurarea de raspundere profesionala (obligatorie) a avocatei, pe care puteti sa o incasati daca demonstrati ca este culpa ei.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iunie 2011
Ana-Maria Dutescu, Avocat
poate cineva sa imi spuna concret daca am sanse de castig daca o actionez in judecata pe dna avocat care trebuia sa imi recupereze cheltuieli de judecata de la primarie stipulate in contractul meu cu dansa sau incerc degeaba sa imi recuperez suma platita avocatei care nu a respectat o clauza foarte importanta pentru mine din contractul incheiat cu dansa de mine si care mi a adus un prejudiciu de 40000 de ron pentru ca nu a actionat la timp si au trecut 4 ani si ceva si acum sa prescris si nu se mai poate actiona primaria in instanta pentru cheltuieli de judecata cu toate ca primaria pierduse procesul intentat de mine si deci doamna avocat trebuia doar sa isi faca datoria si sa deschida un alt proces in care sa ceara cheltuieli de judecata si nu a facut-o cu toate ca era obligatia dansei din contract si daca da spuneti-mi va rog ce trebuie sa fac...multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Nelãmuriri referitoare la acordarea cheltuielilor de judecatã pe cale separatã puscasum puscasum Bună ziua. Am cateva nelamuriri in legatura cu cheltuielile de judecata la care urmeaza, probabil, sa fiu obligat sa le achit, dupa urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Legea 165/2013 poate fi atacata la cedo? Danicel Danicel Am fost nemultumit de punctele primite de la ANRP, PT O CASA ULTRACENTRALA 5 camere 145 mp cu toate utilitatile, IN RM VALCEA , LANGA TRIBUNALUL VALCEA, am ... (vezi toată discuția)
Avocatul imputernicit nu mi-a spus inca primul termen la divort ContSters329449 ContSters329449 Buna seara. Am imputernicit o dna avocat din Bucuresti sa ma reprezinte in divort in Romania, eu fiind stabilita in strainatate. Divortul este de comun acord, ... (vezi toată discuția)