avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot divorta si lua copiii peste hotare?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot divorta si lua copiii peste hotare?

Nu ne intelegem de multa vreme cu sotul. De mult timp ma gandeam ca solutia perfecta pentru mine si copii ar fi divortul. Dar nu aveam posibilitate sa rezist singura cu ratele la banca si intretinerea copiilor. Mi-am parasit locul meu stabil de munca, unde primeam doar 1000 ron, si am plecat la munca in strainatate. As vrea sa pornesc divortul, dar imi e frica sa nu pierd copiii. As vrea sa ii iau aici, dar nu stiu cum as putea face. Mentionez ca sotul meu are un salariu minim si munceste 10 ore pe zi, deci nu ar putea sa stea cu baietii. Plus ca el nu s-a ocupat niciodata de educatia lor. Se poarta urat cu cel mare care ar putea sa imi fie martor la atitudinea distructiva a tatalui. (cel mare are 17 ani, cel mic are 5). Sotul ameninta cu sinuciderea de cate ori vorbesc de divort, plus ca odata i-a propus si baiatului cel mare sa se arunce de la etajul 4 impreuna. Nu l-a lovit decat o data, dar mereu ameninta si atunci cand e suparat isi pierde controlul, lovind cu pumnii peretii sau trantind in mobila. As avea vreo sansa sa imi pot aduce copiii aici unde sunt linistita si as putea sa le ofer si lor o atmosfera mai sanatoasa pentru dezvoltare?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:20, 23 Iunie 2011
Daca i-as lua aici si as porni divortul nu voi fi acuzata de indepartarea copiilor de la locul de domiciliu fapt care sa inrautateasca starea noastra la divort? De fapt... cum as putea sa o fac? Sa ii iau aici si sa pornesc procesul printr-un avocat?
Fiind plecata din tara, va trebui in mod obligatoriu sa porniti procesul printr-un avocat.
In orice conditii voi apela la un avocat. Ceea ce incerc eu sa aflu e cate sanse am sa obtin copiii daca raman peste hotare. Pentru ca daca am putine sanse, voi incerca sa ma organizez pentru a sta in tara, cu riscul sa pierd apartamentul (avem apartamentul cu imprumut ipotecar si daca nu voi plati ratele, cred ca il va vinde banca). Totusi nu pot sa permit cu nici o conditie sa pierd copiii.
Iness01 a scris:

In orice conditii voi apela la un avocat. Ceea ce incerc eu sa aflu e cate sanse am sa obtin copiii daca raman peste hotare. Pentru ca daca am putine sanse, voi incerca sa ma organizez pentru a sta in tara, cu riscul sa pierd apartamentul (avem apartamentul cu imprumut ipotecar si daca nu voi plati ratele, cred ca il va vinde banca). Totusi nu pot sa permit cu nici o conditie sa pierd copiii.


As dori sa va sugerez sa cereti cateva informatii si de la un mediator. V-ar putea ajuta in special cu privire la incredintarea minorilor. Cu sprijinul unui mediator aveti ceva mai multe sanse sa obtineti incredintarea minorilor.
Ultima modificare: Marți, 21 Iunie 2011
Fãnuța Lișman - Birou de mediator, Mediator
@Iness01
Aveti toate sansele sa ramaneti cu copiii, nu e necesar sa fiti in tara, orice instanta va intelege ca munciti pentru ei.
Pana la ramanerea definitiva a hotararii de divort/incredintare minori, puteti sa iesiti cu ei din tara cu acordul sotului la notar sau in baza unei ordonante presedintiale ( din momentul intentarii actiunii puteti solicita incredintarea vremelnica, pana la terminarea procesului). Daca puteti sa il convingeti, solicitati-i acordul pt vacanta si nu ii mai aduceti inapoi pana la finalizarea procesului.
Medierea nu are sanse de izbanda in conditiile in care sotul ameninta cu sinuciderea, e clar ca nu exista cale de intelegere amiabila.

Alte discuții în legătură

Divort la distanta Iness01 Iness01 Muncesc peste hotare, iar sotul e acasa cu baiatul de 17 ani. Celalalt mic de 5 ani e la soacra-mea (eu nu am parinti si nici ajutoare). Am plecat de acasa ... (vezi toată discuția)
Incredintare copii divort dienutza80 dienutza80 Buna ziua. As vrea sa stiu, in cazul unui divort, ce sanse am sa-mi fie incredintati ambii copii, cu varste de 2 si 4 ani, chiar daca sotul e de acord sau nu? (vezi toată discuția)
Divort cu minori cosmin_lan cosmin_lan Buna ziua as dori daca ma puteti lamuri in urmatoarea problema. Sunt casatorit am doi copii si sotia de o vreme pleca la munca in strainatate. atat eu cat si ... (vezi toată discuția)