avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot divorta si lua copiii peste hotare?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot divorta si lua copiii peste hotare?

Nu ne intelegem de multa vreme cu sotul. De mult timp ma gandeam ca solutia perfecta pentru mine si copii ar fi divortul. Dar nu aveam posibilitate sa rezist singura cu ratele la banca si intretinerea copiilor. Mi-am parasit locul meu stabil de munca, unde primeam doar 1000 ron, si am plecat la munca in strainatate. As vrea sa pornesc divortul, dar imi e frica sa nu pierd copiii. As vrea sa ii iau aici, dar nu stiu cum as putea face. Mentionez ca sotul meu are un salariu minim si munceste 10 ore pe zi, deci nu ar putea sa stea cu baietii. Plus ca el nu s-a ocupat niciodata de educatia lor. Se poarta urat cu cel mare care ar putea sa imi fie martor la atitudinea distructiva a tatalui. (cel mare are 17 ani, cel mic are 5). Sotul ameninta cu sinuciderea de cate ori vorbesc de divort, plus ca odata i-a propus si baiatului cel mare sa se arunce de la etajul 4 impreuna. Nu l-a lovit decat o data, dar mereu ameninta si atunci cand e suparat isi pierde controlul, lovind cu pumnii peretii sau trantind in mobila. As avea vreo sansa sa imi pot aduce copiii aici unde sunt linistita si as putea sa le ofer si lor o atmosfera mai sanatoasa pentru dezvoltare?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:20, 23 Iunie 2011
Tot respectul pentru institutia medierii, dar nu la o intelegere amiabila privind divortul m-am referit mai sus, ci la una privind vacanta.
intrebati in tara in care sunteti ce acte va trebuiesc pt copii, sa le stabiliti resedinta acolo.

platiti ratele si datoriile direct creditorilor. va va ajuta la partaj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort la distanta Iness01 Iness01 Muncesc peste hotare, iar sotul e acasa cu baiatul de 17 ani. Celalalt mic de 5 ani e la soacra-mea (eu nu am parinti si nici ajutoare). Am plecat de acasa ... (vezi toată discuția)
Incredintare copii divort dienutza80 dienutza80 Buna ziua. As vrea sa stiu, in cazul unui divort, ce sanse am sa-mi fie incredintati ambii copii, cu varste de 2 si 4 ani, chiar daca sotul e de acord sau nu? (vezi toată discuția)
Divort cu minori cosmin_lan cosmin_lan Buna ziua as dori daca ma puteti lamuri in urmatoarea problema. Sunt casatorit am doi copii si sotia de o vreme pleca la munca in strainatate. atat eu cat si ... (vezi toată discuția)