avocattop a scris:
Stimate justitiabil,, conform art.181 alin 1 c. pen.-fapta prin care s-a pricinuit integritatii corporale sau sanatatii o vatamare care necesita pentru vindecare ingrijiri medicale de cel mult 60 de zile se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani.
Prin urmare, cu alte cuvinte trebuie ca asupra victimei sa se fi exercitat violente fizice de asa natura incat sa ajunga sa fie ingrijita cel mult 60 de zile. Aici e cu totul altceva.
Ce-mi place limbajul asta: Stimate justitiabil!=D>
De unde stiti dvs ca eu sunt justitiabil?
Poate ca sunt avocat ca si dvs sau student sau jurist, doar ca nu am considerat necesar sa ma inscriu ca si consilier!
Si credeti-ma ca stiu foarte bine ce scrie in art 181 si urmatoarele..
Insa se pare ca dvs nu stiti ca in literatura se discuta despre incadrarea juridica a faptei de a taia parul unei persoane, impotriva vointei acestei persoane...
Si printre variantele propuse se afla si vatamarea corporala, in ideea ca si parul este o parte a corpului omenesc, care trebuie protejata de catre legea penala...
Altminteri, vad ca dvs aveti un par foarte frumos... (felicitari) si nu stiu daca v-ar convenii ca cineva sa vi-l taie impotriva vointei dvs.. si dvs sa nu aveti nici un mijloc impotriva faptuitorului (da, stiu, faptuitor in dreptul penal este o notiune cu o definitie distincta) Pentru ca prejudiciul estetic ar fi de necontestat!
Dar ca sa revin la cazul de fata, mi se pare ca , in raport de cele intamplate, sunt sanse mari sa obtineti faptul ca tatal sa poata avea contacte cu fiica doar in prezenta dvs...
Insa e posibil sa aveti nevoie de un avocat, pentru ca totusi nu va fi usor sa va descurcati singura...