avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Razbunarea unui tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Razbunarea unui tata

Imi permit sa va retin atentia cu un subiect relativ...diferit....
Nu stiu daca ceea ce a facut fostul meu sot poate cadea sub incidenta juridica, dar poate cineva ma ajuta cu un sfat. Sunt o mamica divortata, care are o fetita de aproape 5 anisori. Pana aici nimic neobisnuit... Divortul a trecut, la fel si procesul de incredintare a minorei, urmat de cel pt dreptul de vizitare....Cand am crezut ca totul s-a sfarsit si nu mai exista loc de sicane s-a intamplat ceva cu totul nefiresc. Dupa weekendul trecut, petrecut cu tatal ei, fetita mea s-a intors acasa rasa in cap. Tot parul ei blond, lung si frumos a disparut ca prin vis.... Tatal a motivat ca asa cum eu am hotarat toamna trecuta la ce gradinita merge copila, tot asa a decis si el ca fetita NU TREBUIE sa aibe parul lung.... Ce pot face in aceasta situatie in care ma simt neputincioasa? Fetita plange si e foarte afectata (spune ca e urata, ca arata ca un monstru, ca nu vrea sa mai iasa din casa ca sa nu o vada lumea). Spune ca nu vrea sa mai mearga niciodata la tatal ei. Cum pot impiedica pe viitor astfel de incidente? Si ce pot face daca fetita nu va mai dori sa mearga in weekend la el?Sa o oblig doar pt a nu avea eu probleme juridice? Sunt convinsa ca vointa unui copil asa de mic nu va fi luat in seama de nicio instanta (de parca la varsta asta nu ar avea si copiii personalitate, de parca nu le-ar pasa de felul cum arata...).
Va rog mult, ajutati-ma cu un sfat....
avocattop a scris:

Stimate justitiabil,, conform art.181 alin 1 c. pen.-fapta prin care s-a pricinuit integritatii corporale sau sanatatii o vatamare care necesita pentru vindecare ingrijiri medicale de cel mult 60 de zile se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani.
Prin urmare, cu alte cuvinte trebuie ca asupra victimei sa se fi exercitat violente fizice de asa natura incat sa ajunga sa fie ingrijita cel mult 60 de zile. Aici e cu totul altceva.

Ce-mi place limbajul asta: Stimate justitiabil!=D>
De unde stiti dvs ca eu sunt justitiabil?
Poate ca sunt avocat ca si dvs sau student sau jurist, doar ca nu am considerat necesar sa ma inscriu ca si consilier!

Si credeti-ma ca stiu foarte bine ce scrie in art 181 si urmatoarele..
Insa se pare ca dvs nu stiti ca in literatura se discuta despre incadrarea juridica a faptei de a taia parul unei persoane, impotriva vointei acestei persoane...
Si printre variantele propuse se afla si vatamarea corporala, in ideea ca si parul este o parte a corpului omenesc, care trebuie protejata de catre legea penala...
Altminteri, vad ca dvs aveti un par foarte frumos... (felicitari) si nu stiu daca v-ar convenii ca cineva sa vi-l taie impotriva vointei dvs.. si dvs sa nu aveti nici un mijloc impotriva faptuitorului (da, stiu, faptuitor in dreptul penal este o notiune cu o definitie distincta) Pentru ca prejudiciul estetic ar fi de necontestat!

Dar ca sa revin la cazul de fata, mi se pare ca , in raport de cele intamplate, sunt sanse mari sa obtineti faptul ca tatal sa poata avea contacte cu fiica doar in prezenta dvs...
Insa e posibil sa aveti nevoie de un avocat, pentru ca totusi nu va fi usor sa va descurcati singura...
Ultima modificare: Marți, 29 Iulie 2008
ContSters56778, utilizator
JH daca nu a citit alte scrieri de ale tale de unde sa stie ce esti?:D

Taierea parului fetitei de catre tata nu vad sa constituie infractiune pt motivul ca parintele are anumite drepturi.
Din punctul meu de vedere a gresit grav tatal fetitei si acest comportament neadecvat al lui poate sa ii afecteze drepturile.
Spre exemplu, puteti deschide o judecata prin care sa cereti instantei sa nu mai poata vedea minora decat la domiciliul dvs.Aceasta, daca tatal are deja un drept de vizitare stabilit printr-o hotarare judecatoreasca.

avocat Claudiu Lascoschi

Da, exista o hotarare judecatoreasca prin care tatal ia copila in primul si al treilea weekend. Am trecut pana acum peste faptul ca fostul sot ma denigreaza in fata fetitei de fiecare data cand aceasta merge la el. Dar lucrurile nu mai pot continua asa.Cred ca a sosit momentul sa iau masuri....
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

JH daca nu a citit alte scrieri de ale tale de unde sa stie ce esti?:D

Taierea parului fetitei de catre tata nu vad sa constituie infractiune pt motivul ca parintele are anumite drepturi.
Din punctul meu de vedere a gresit grav tatal fetitei si acest comportament neadecvat al lui poate sa ii afecteze drepturile.

avocat Claudiu Lascoschi

Asta n-ar fi prea grav, pentru ca presupun ca in hotararea data scrie ceva de genul ca hotararile importante in privinta fetei vor fi luate impreuna...
De fapt nici eu personal nu m-as pune sa fac plangere penala, desii sunt convins ca fapta poate fi incadrata penal, iar ceea ce am scris vrea doar sa arate cat de grava e o astfel de practica, sau cat de grave pot fi urmarile a ceva ce pare initial ca fara mare importanta..`.
Si nic sa fac pe desteptul nu vreau, insa ma enerveaza la culme limbajul de lemn de genul "stimate justitiabile!"
Altminteri... as vrea e ca teoriile astea sa emane de la mine... insa exista altii mult mai buni care au pus pentru prima data discutia asta pe tapet... insa ce-i drept daca nu citesti dreptul penal decat pentru a lua un examen... nu te lovesti prea mult de asta.
Eu stiu ca fapta poate fi incadrata ca infractiune, JH.
In general politistii sunt foarte mirati cand aud ca vrei sa faci plangere pt taierea parului.
E adevarat ca trebuie sa citesti mult ca sa stii.;)

Viki 77, si eu cred ca trebuie sa iei masuri.
Trebuie sa deschizi procesul de care vorbeam mai sus.Sa nu mai ia copila la domiciliul sau.
Mie imi pare corect sa procedati asa.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Prezenta obligatorie a ambilor parinti la psiholog Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Mi-a fost incredintata fetita prin hotarare judecatoreasca.Exista un program de vizitare,pe care fetita nu vrea sa il respecte datorita faptului ca nu mai ... (vezi toată discuția)
Tata jamaican simo77 simo77 ma numesc Simona ciobanu am o fetita de 3 luni care este inregistrata pe numele meu tatal fiind in jamaica in acest timp.acum el vrea ca fetita sa fie pe ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor catre mama titan titan Buna ziua, Din urma unei precedente casatorii,a rezultat o fetita,acum in varsta de 12 ani.In urma unei hotarari judecatoresti din 2001,aceasta mi-a fost ... (vezi toată discuția)