avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Transfer de la o facultate particulara de drept la o ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Transfer de la o facultate particulara de drept la o facultate de stat de drept

buna ziua,
As dori si eu informatii despre o facultate particulara de drept ce imi va da transferul la facultatea de drept din bucuresti.
Am dat anul acesta admiterea si am picat, nu am intrat nici la cu taxa (recunosc, nu m-am pregatit). As vrea sa stiu cum ma pot transfera. Intreb aici pt ca nu stiu unde sa intreb si sunt picata din cer, imi doresc atat de mult sa termin dreptul.
Nu stiu care facultate particulara ar fi mai buna, Romana-Americana sau Dimitrie Cantemir ca sa imi dea mai repede transferul. Si daca fac un an la facultatea particulara mai trebuie sa dau admitere ca sa recunoasca anul scolar facut in sistemul privat.
Multumiri anticipate
Dvn are dreptate: o facultate de stat care da examen de admitere nu va accepta transferuri de la facultati particulare care nu selecteaza prin examen studentii, si e foarte logic. Altfel nimeni n-ar mai da examen ci s-ar transfera.

Ce poti sa faci este ca acum sa te inscrii la o facultate privata, faci un an, dai examen anul viitor si dupa ce esti admisa solicit recunoasterea anului pe care l-ai facut la privat. S-ar putea sa ai de dat diferente daca nu se suprapun cursurile, dar macar nu pierzi un an.
@dvn_dvn28 - la alte facultati din cadrul UB nu este nevoie sa fii licentiat ca sa faci IDD (poate o fi regulamentul intern al facultatii). Si nu am zis ca nu am inteles faptul ca numai licentiatii pot face Dreptul la IDD, am zis ca nu mi se pare corect, cred ca e o mare diferenta. Faptul pt care vreau sa fentez sistemul, e ca nu mai vreau sa fac de la 25 ani facultate, cred ca imi ajunge dupa 18 ani de scoala sa mai adaug inca 5 ani de drept plus inca 5 ani de studiu post universitar. E prea mult pt mine, nu vreau sa imbatranesc in scoli.
Stiu ca nu e frumos sa fentez sistemul dar daca se poate, de ce nu.
@andreea lisievici: Cred ca ai dreptate, e buna solutia, sa dau din nou admitere.
Daca erai mai atenta, ma referam la IDD, deci sunt 5 ani.:)
Exista studii postuniversitare si de 6 ani, cred ca si de 7 ani. Daca nu stiai, rezidentiatul e un studiu postuniversitar, deci esti un student batran. Si eu imbatranesc in facultate, pana la 25 de ani sunt intretinuta de mami si de tati. Eu nu vreau sa devin avocat, adica sa practic, nu in mod special, vreau sa fac criminalistica.
.
Ultima modificare: Duminică, 21 Iunie 2009
dvn_dvn28, utilizator
Stai linistita, nu cred ca ai nimic cu mine sau sper :P. Avem o mica polemica si vad ca amandoua vrem sa iesim cel mai bine.
[ link extern ]
aici scrie ca e de 5 ani IDD, poate tu ai dreptate, dar pe site-ul oficial e de 5 ani, poate nu o mai fi adaptat.

[ link extern ]
[ link extern ]
aici scrie ca rezidentiatul e studiu postuniversitar, si scrie ca sunt rezidentiate si de 7 ani (studiu postuniversitar)

Eu am 22 de ani (inca :(), si am facut 4 ani de facultate, zic ca am o mica experienta universitara, placuta, neplacuta, acest lucru a depins de mine.

Alte discuții în legătură

Terminare studii facultate privata - dezavantaj la angajare? andr2 andr2 Salutare! Am o mica dilema..de fapt, e destul de mare...:) Am 22 de ani, sunt absolvent al unei facultati de stat, urmez un masterat la ASE si sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere master si barou Coici Coici Buna ziua, Sper sa fi nimerit bine cu postarea mea! Am si eu o intrebare, va rog. Anul acesta termin Facultatea de Drept din cadrul unei universitati ... (vezi toată discuția)
Alegerea facultatii de drept serban19 serban19 Stie cineva daca are o importanta asa mare daca Universitatea este particulara , in speta Univ.G Bacovia-Bacau. As vrea sa urmez cursurile Fac de Drept si am ... (vezi toată discuția)