avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Transfer de la o facultate particulara de drept la o ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Transfer de la o facultate particulara de drept la o facultate de stat de drept

buna ziua,
As dori si eu informatii despre o facultate particulara de drept ce imi va da transferul la facultatea de drept din bucuresti.
Am dat anul acesta admiterea si am picat, nu am intrat nici la cu taxa (recunosc, nu m-am pregatit). As vrea sa stiu cum ma pot transfera. Intreb aici pt ca nu stiu unde sa intreb si sunt picata din cer, imi doresc atat de mult sa termin dreptul.
Nu stiu care facultate particulara ar fi mai buna, Romana-Americana sau Dimitrie Cantemir ca sa imi dea mai repede transferul. Si daca fac un an la facultatea particulara mai trebuie sa dau admitere ca sa recunoasca anul scolar facut in sistemul privat.
Multumiri anticipate
Jully_anne, daca vrei sa obtii o informatie corespunzatoare referitoare la facultatea de drept, ar trebui sa te uiti pe site-ul acestei facultati, cel al universitatii e alta poveste si nu are nimeni responsabilitatea de a actualiza informatii care se gasesc in alte parti. ID are 4 ani, cum a spus dvn, uite aici: [ link extern ]
Sa iesi bine, inseamna sa iti impui punctul de vdere, si nu poti zice ca nu ai avut o forma agresiva verbala.
Eu nu am zis ca nu e 4 ani IDD, am zis ca e posibil sa gresesc, sa nu fie adaptat site-ul.
Si o zic sincer, examenul de admitere de la drept e cam facut prost, nu l-am luat, pt ca nu am invatat nicio clipa. Dar nu intrebi care e forma corecta de plural la edem sau nu-l faci pe desteptul cu absolventul de liceu, ce inseamna prodigios, acest lucru il afli daca esti pasionat de genii, cam lunga digresiunea, dar mi-am expus punctul meu de vedere.

Eu nu te am atacat, foarte bine ca te-ai inscris la drept, felicitari ce sa iti zic, nu am vrut sa iti diminuiez succesul.
Cu orice pret, nu vreau, vreau sa ajung ieftin, asta e ideea. Si nu ma refer la bani, ci la timp, la efort.
Viata asta trebuie sa fie luata usor ca oricum e scurta si urata si daca pot sa fentez un sistem, de ce sa nu fentez.

dar m-am lamurit si multumesc pt informatii.
:offtopic:
@jully_anne
Potrivit pct. 2.1 din Regulamentul de postare, pe forumul Avocatnet discutam ideea, nu persoana.
Nu este acceptat atacul asupra celorlalti participanti la discutii. Faptul ca esti nervos, chiar daca ai dreptate, nu iti scuza comportamentul.
De asemenea, mesajele off-topic trebuie evitate sau purtate prin intermediul mesajelor private.
jully_anne a scris:
Cu orice pret, nu vreau, vreau sa ajung ieftin, asta e ideea. Si nu ma refer la bani, ci la timp, la efort.
Viata asta trebuie sa fie luata usor ca oricum e scurta si urata si daca pot sa fentez un sistem, de ce sa nu fentez.

:offtopic: Imi pare rau ca gandesti astfel si consider ca daca nu iti vei regandi aceasta viziune nu esti deloc potrivita pentru o profesie juridica. Spui ca vrei sa fii avocat, insa cred ca nici nu te-ai gandit ca in aceasta profesie onoarea, corectitudinea si respectul sunt valori de baza. Chiar daca ai putea fenta sistemul ar trebui sa te gandesti sa nu o faci tocmai din respectul fata de cei care au trecut printr-o evaluare, din respectul fata de cei care au invatat ca sa ajunga la aceasta facultate, iar nu sa fii atat de dezinvolta in a afirma ca nu ai invatat, dar vrei sa intri. Astfel de avocati, notari, consilieri si judecatori sunt multi din pacate, nu avem nevoie de altii!

In cazul in care te gandeai ca poti sa fii jurist (in sens larg) fara efort si fara timp consumat, regret sa te informez ca NU SE POATE. Mai bine zis poti sa ajungi doar un meserias fara valoare, care se va pierde in multime si va striga sus si tare ce rau e sistemul si ca fara atentii nu intri in avocatura/magistratura/ce vrei tu.

Gandeste-te bine ce vrei de la viata iar daca nu esti pregatita sa te daruiesti unei cariere juridice,chiar incepand din facultate, mai bine nici nu te apuca.

PS: stiu ca mesajul meu e destul de dur, nu am intentionat sa te supar sau sa iti fac morala, dar sunt cateva lucruri pe care ar trebui sa le stii si sa le ai in vedere.
Ultima modificare: Vineri, 8 August 2008
ContSters20980, utilizator
Va rog sa ma scuzati pt offtopic, dar il fac ca un raspuns.
Ai dreptate, ca nu e corect sa fentez sistemul si sunt de acord cu dumneata, nu ar trebui sa gandesc asa, deci imi cer scuze daca v-am jignit breasla, nici eu nu as accepta sa imi jigneasca breasla, adica sa ajunga medic fara examene.
Eu nu vreau sa ajung avocat pledant sau consilier juridic, eu vreau sa fac criminalistica.

PS: Mesajul nu este dur, e realist, adevarul e ca prea am vrut sa scap usor de examene, dar m-am saturat de examene o spun sincer, voi avea 30 de ani si voi da examene. Multumesc pt sfaturi.

Ontopic: aveti dreptate cu transferul, fara examen nu poti sa te muti.

Alte discuții în legătură

Terminare studii facultate privata - dezavantaj la angajare? andr2 andr2 Salutare! Am o mica dilema..de fapt, e destul de mare...:) Am 22 de ani, sunt absolvent al unei facultati de stat, urmez un masterat la ASE si sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere master si barou Coici Coici Buna ziua, Sper sa fi nimerit bine cu postarea mea! Am si eu o intrebare, va rog. Anul acesta termin Facultatea de Drept din cadrul unei universitati ... (vezi toată discuția)
Alegerea facultatii de drept serban19 serban19 Stie cineva daca are o importanta asa mare daca Universitatea este particulara , in speta Univ.G Bacovia-Bacau. As vrea sa urmez cursurile Fac de Drept si am ... (vezi toată discuția)