jully_anne a scris:
Cu orice pret, nu vreau, vreau sa ajung ieftin, asta e ideea. Si nu ma refer la bani, ci la timp, la efort.
Viata asta trebuie sa fie luata usor ca oricum e scurta si urata si daca pot sa fentez un sistem, de ce sa nu fentez.
:offtopic: Imi pare rau ca gandesti astfel si consider ca daca nu iti vei regandi aceasta viziune nu esti deloc potrivita pentru o profesie juridica. Spui ca vrei sa fii avocat, insa cred ca nici nu te-ai gandit ca in aceasta profesie onoarea, corectitudinea si respectul sunt valori de baza. Chiar daca ai putea fenta sistemul ar trebui sa te gandesti sa nu o faci tocmai din respectul fata de cei care au trecut printr-o evaluare, din respectul fata de cei care au invatat ca sa ajunga la aceasta facultate, iar nu sa fii atat de dezinvolta in a afirma ca nu ai invatat, dar vrei sa intri. Astfel de avocati, notari, consilieri si judecatori sunt multi din pacate, nu avem nevoie de altii!
In cazul in care te gandeai ca poti sa fii jurist (in sens larg) fara efort si fara timp consumat, regret sa te informez ca NU SE POATE. Mai bine zis poti sa ajungi doar un meserias fara valoare, care se va pierde in multime si va striga sus si tare ce rau e sistemul si ca fara atentii nu intri in avocatura/magistratura/ce vrei tu.
Gandeste-te bine ce vrei de la viata iar daca nu esti pregatita sa te daruiesti unei cariere juridice,chiar incepand din facultate, mai bine nici nu te apuca.
PS: stiu ca mesajul meu e destul de dur, nu am intentionat sa te supar sau sa iti fac morala, dar sunt cateva lucruri pe care ar trebui sa le stii si sa le ai in vedere.