avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil Minor - Unul din parinti doreste sa plece ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil Minor - Unul din parinti doreste sa plece definitiv din tara..

Buna ziua,
As dori si stiu si eu cum este legislatia romana in cazul unui copil minor cand unul din parinti doreste sa-l ia si sa-si stabileasca domiciliul in alta tara...
Mai exact situatia este in felul urmator.
Dupa 10 ani de casatorie si un copil minor am ajuns din pacate la divort...Inca nu am depus nimic... nici un act...insa o sa se intample in curand.
Am hotarat amandoi sa facem totul civilizat..vom imparti toate bunurile materiale pe care le avem si vom cere custodie comuna asupra copilului.
Ambii ne dorim sa ne implicam activ in continuare de cresterea si educatia copilului...
Problema este ca mama doreste sa plece definitiv cu copilul din tara...dupa terminarea divortului.

As dori sa stiu daca poate sa faca lucrul asta..si in ce conditiii?...Are nevoie de acordul meu ca sa plece definitiv cu copilul din tara daca avem custodie comuna?
Daca eu nu sunt de acord ?..ce se intampla...

Dar daca avea doar ea custodia?...atunci mai aveam eu vreun cuvant de spus?
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 27 Iunie 2011
andei_c, utilizator
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 04:44, 28 Iunie 2011
andei_c a scris:

Buna ziua,
As dori si stiu si eu cum este legislatia romana in cazul unui copil minor cand unul din parinti doreste sa-l ia si sa-si stabileasca domiciliul in alta tara...
.....


Depinde de tara de destinatie...
Ce e clar e ca in relatia cu autoritatile romane (Politia de Frontiera, Pasapoarte, etc.) parintele caruia i-a fost incredintat copilul prin decizie a tribunalului (defintiva si irevocabila) n-are nevoie de acordului celuilalt ca sa il scoata din tara. Cand insa vorbim de stabilirea definitiva undeva...atunci trebuie dvazut unde anume se va face asta, care-s cerintele autoritatilor tarii respective pentru a elibera o viza (daca e cazul...) etc.
Ultima modificare: Marți, 28 Iunie 2011
DanDaniel, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept civil alexmada alexmada buna ziua,scoaterea minorului din tara fara acordul celuilalt parinte (mentionez ca tatal nu este de gasit)este posibila/?cu multumiri (vezi toată discuția)
Cum pot sa-l decad din drepturile parintesti pe tatal copilului? lilianabh lilianabh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cum pot sa-l decad din drepturile parintesti pe tatal fiului meu?Suntem divortati,nu vine sa-l vada,nu-i plateste pensia ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara a minorului fara acordul tatalul? claudiuionescu75 claudiuionescu75 Buna ziua, Poate fosta mea sotie sa-l scoata din tara pe fiul nostru fara acordul meu? Precizez ca am divortat in 2010, inainte de aparitia legii privind ... (vezi toată discuția)