avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire contestata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire contestata

Sunt detinatoarea unui certificat de mostenitor in urma decesului tatalui meu ca unica fiica a defunctului, insa unchiul meu-fratele defunctului a contestat acest certificat de mostenitor in instanta. Eu sunt cea care platesc taxele si impozitele pentru proprietatea in litigiu, insa unchiul meu profitand de absenta mea din localitate intra permanent pe proprietate si chiar a pus lacate pe niste anexe ale locuintei unde si-a depozitat lucruri personale. Are acest drept?
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile D-voastra.
Cel mai recent răspuns: stoica ioana-gina , utilizator 15:47, 24 Iunie 2013
Imi pare rau , dar nu am fost foarte explicita poate. Unchiul meu face aceasta contestatie bazandu-se pe un testament asa-zis olograf. Problema mea este daca el are dreptul sa intre pe proprietate si sa o foloseasca in timpul derularii procesului.
Daca are testament poate intra pe proprietate.Ar trebui sa iesiti din indiviziune ca sa aveti proprietati exclusive.
Eu contest acest testament., fiind in proces cu unchiul meu. Intrebarea mea este, pe perioada procesului el are voie sa intre pe aceata proprietate, atata timp cat eu sunt cea care plateste impozitele?
Tesamentul ii confera drepturi.Simplul fapt ca dvs. il contestati nu inseamna ca nu are dreptul.Nu conteaza ca dvs. achitati taxele catre stat.
Daca testamentul e valabil veti putea sa va recuperati pe cale judecatoreasca acei bani.
stoica ioana-gina a scris:

Imi pare rau , dar nu am fost foarte explicita poate. Unchiul meu face aceasta contestatie bazandu-se pe un testament asa-zis olograf. Problema mea este daca el are dreptul sa intre pe proprietate si sa o foloseasca in timpul derularii procesului.

Doar daca castiga procesul, urmand sa se anuleze certificatul de mostenitor, va avea dreptul sa foloseasca anumite parti din mostenire. Pana atunci, nu exista baza legala si ar fi indicat sa-i faceti plangere penala pentru tulburare de posesie.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iunie 2011
avvalentina, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum poate fi atacat un testament olograf , cand exista un rezervatar? stoica ioana-gina stoica ioana-gina Buna seara.Tatal meu a decedat in luna octombrie 2009 si a lasat un testament olograf in favoarea fratelui lui, prin care ii lasa toata averea. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Modalitati de transmitere a proprietatii johnny_1961 johnny_1961 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care este cea mai simpla si mai ieftina solutie pentru a face un act cu unchiul meu de la tara pentru a-mi trece in ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare certificat de calitate de mostenitor gaby83 gaby83 As avea o intrebare si anume daca notarii din raza teritoriala refuza eliberarea unui cerificat de calitate de mostenitor as putea sa ma adresez in acest sens ... (vezi toată discuția)