avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire contestata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire contestata

Sunt detinatoarea unui certificat de mostenitor in urma decesului tatalui meu ca unica fiica a defunctului, insa unchiul meu-fratele defunctului a contestat acest certificat de mostenitor in instanta. Eu sunt cea care platesc taxele si impozitele pentru proprietatea in litigiu, insa unchiul meu profitand de absenta mea din localitate intra permanent pe proprietate si chiar a pus lacate pe niste anexe ale locuintei unde si-a depozitat lucruri personale. Are acest drept?
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile D-voastra.
Cel mai recent răspuns: stoica ioana-gina , utilizator 15:47, 24 Iunie 2013
Presupun ca se judeca deja in civil...
Depunerea plangerii penale si inceperea urmaririi penale ar putea suspenda procesul civil...
Simplul fapt ca are testament si se contesta nu inseamna ca nu are dreptul...
Chiar daca are certificat de mostenitor si acesta se poate anula daca testamentul este valabil.
Pana la pronuntarea unei hotarari judecatoresti nu se va schimba nimic sub aspect legal.
Imi pare rau dar cred ca Dvoastra nu ati inteles in intregime speta .In urma decesului tatalui meu am deschis succesiunea si am obtinut un Certificat de Mostenitor notarial fiind sigura ca unic copil al tatalui meu ca nu exista alti mostenitori concurenti.Insa unchiul meu este cel care a aparut ulterior cu o foaie de hartie in care se mentioneaza de catre tatal meu ca lasa dupa moartea sa casa+terenul in proprietatea fratelui sau .Ca urmare unchiul meu este cel care a deschis un proces in care cere anularea Certificatului meu de mostenitor.Revenind la intrebarea mea -are acesta dreptul de a intra pe proprietate sau nu in conditiile in care procesul este in derulare?
Nu, nu are dreptul. Pana nu se anuleaza Certificatul de mostenitor nu are nici un drept.

Testamentul era semnat de tatal dvs, era datat? Prin testament tatal lasa unchiului toata averea?

Ce data era scrisa pe testament?
Testamentul era semnat si datat in 2006 aparent de tatal meu, desi ma indoiesc de autenticitatea acestuia. Prin acest act el lasa unchiului meu toate bunurile sale imobile.
Daca nu are nici un drept cum as putea sa-l opresc de a mai accesa proprietatea si de a-si pune propriile lacate pe usi, avand in vedere ca eu nu locuiesc in localitate?
Cred ca am inteles speta.
Nu a precizat nimeni care ar fi temeiul legal pentru a nu ar avea dreptul daca are un testament...
Are cumva aceleasi drepturi ca si dvs. care aveti certificatul.
Singura chestiune ar fi aceea ca si dvs. aveti drepturi chiar daca i-a lasat lui tot prin testament.
Initial,in prima postare, ma refeream la altceva, nu la mostenire testamentara.

Alte discuții în legătură

Cum poate fi atacat un testament olograf , cand exista un rezervatar? stoica ioana-gina stoica ioana-gina Buna seara.Tatal meu a decedat in luna octombrie 2009 si a lasat un testament olograf in favoarea fratelui lui, prin care ii lasa toata averea. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Modalitati de transmitere a proprietatii johnny_1961 johnny_1961 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care este cea mai simpla si mai ieftina solutie pentru a face un act cu unchiul meu de la tara pentru a-mi trece in ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare certificat de calitate de mostenitor gaby83 gaby83 As avea o intrebare si anume daca notarii din raza teritoriala refuza eliberarea unui cerificat de calitate de mostenitor as putea sa ma adresez in acest sens ... (vezi toată discuția)