avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire contestata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire contestata

Sunt detinatoarea unui certificat de mostenitor in urma decesului tatalui meu ca unica fiica a defunctului, insa unchiul meu-fratele defunctului a contestat acest certificat de mostenitor in instanta. Eu sunt cea care platesc taxele si impozitele pentru proprietatea in litigiu, insa unchiul meu profitand de absenta mea din localitate intra permanent pe proprietate si chiar a pus lacate pe niste anexe ale locuintei unde si-a depozitat lucruri personale. Are acest drept?
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile D-voastra.
Cel mai recent răspuns: stoica ioana-gina , utilizator 15:47, 24 Iunie 2013
Cred ca singura intrebare care se pune aici este daca doamna a trecut proprietatea pe numele dansei, Cert. de Mostenitor nefiind titlu de proprietate.

Vad doua aspecte: 1. unchiul s-a folosit de proprietate imediat dupa deces, si invoca si un testament (indiferent de forma lui), de unde ar putea avea dreptul sa foloseasca in continuare proprietatea. Intrebare: la cat timp de la deces a introdus unchiul actiunea in Instanta, si ce fel de actiune. Ar putea fi important.
2. doamna daca are titlu de proprietate conf Cert. de Mostenitor poate sa ceara unchiului sa nu foloseasca proprietatea, daca are doar cert. de Mostenitor, nu, acesta netinand loc de titlu de proprietate, asa ca se va putea pastra starea de incertitudine pana la sf. procesului. In afara de a pronunta Instanta (C.C.) un sechestru asigurator pe baza Cert., s-o numeasca pe doamna sechestru pana la finalizarea actiunii unchiului si pe baza lui sa faca plangere la Politie.

Sper ca ajuta.
Nu am trecut proprietatea pe numele meu pentru ca nu am stiut si cred ca nu as fii avut timp pentru ca am fost data in judecata de unchiul meu la scurt timp dupa obtinerea Certificatului de Mostenitor.
Da, unchiul s-a folosit de proprietate imediat si inainte de deces. Iar actiunea in instanta de unchiul meu la 2(doua) luni de la obtinerea mea a Certificatului de Mostenitor si cere anularea lui.
Procesul l-a deschis unchiul.
In Certificatul de Mostenitor a fost dezbatuta si succesiunea.
Cu tatal meu nu am fost in relatii nemaipomenite tot datorita lui, iar de dezmostenit nici nu se punea problema. Tatal meu nu era bolnav, incat sa lase vreun testament (era un om foarte zgarcit, nu ar fi dat nici un fir de ata dar o casa). Cand sa intamplat nenorocirea era baut.
A murit la varsta de 67ani, iar testamentul a fost datat cu 3 ani inainte,
La moartea mamei s-a facut succesiune? Sau ati facut o succesiune succesiva la moartea tatalui ? A cui era casa? Era a parintilor Dvs. sau era doar a tatalui Dvs. mostenita de la parintii lui ? Cand a fost facuta casa parintii Dvs. erau casatoriti ? Cine l-a inmormantat pe tatal Dvs. si cine a scos certificatul de deces si cine a luat banii de inmormantare de la casa de pensii (daca era pensionar) ?
Parintii mei erau despartiti cand a cumparat tatal meu acesta proprietate.
De inmormantat la inmormantat unchiul meu, pentru ca m-a anuntat la 2 zile de la deces.
Iar certificatul de deces si banii de inmormantare tot el i-a luat ca era pensionar.

Alte discuții în legătură

Cum poate fi atacat un testament olograf , cand exista un rezervatar? stoica ioana-gina stoica ioana-gina Buna seara.Tatal meu a decedat in luna octombrie 2009 si a lasat un testament olograf in favoarea fratelui lui, prin care ii lasa toata averea. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Modalitati de transmitere a proprietatii johnny_1961 johnny_1961 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care este cea mai simpla si mai ieftina solutie pentru a face un act cu unchiul meu de la tara pentru a-mi trece in ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare certificat de calitate de mostenitor gaby83 gaby83 As avea o intrebare si anume daca notarii din raza teritoriala refuza eliberarea unui cerificat de calitate de mostenitor as putea sa ma adresez in acest sens ... (vezi toată discuția)