avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... adeverinta vechime 2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

adeverinta vechime 2011

As dori sa intreb angajatorii (reprezentantii lor) ce fel de adeverinte de vechime elibereaza angajatilor a caror contracte de munca inceteaza in anul 2011 si daca le elibereaza la cererea expresa a celui care pleaca sau indiferent de existenta unei astfel de solicitari.

Eu am un model de adeverinta vechime insa nu sunt sigura daca la campul "incheierea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca", trebuie sa trec doar evenimentele aferente anul 2011 - dupa abrogarea Decretului nr. 72/1976 - sau intreaga perioada lucrata (ceea ce ar presupune extrem de mult de lucru).
Multumesc,

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:19, 17 Septembrie 2013
Stiti cumva daca adeverintele de vechime pentru perioada de pina la 31.12.2010, ale salariatilor care nu au avut carnet de munca, trebuie vizate de ITM local ? Spunea cineva pe un alt forum ca daca contractul angajatului a incetat in anul 2011 se dau 2 adeverinte : una cu datele de pina la 31.12.2010 si care trebuie vizata de ITM si una cu datele de de la 01.01.2011 pina la data incetarii contractului ..
Legea nu face nicio mentionare cu privire la acest aspect ... in practica , am intalnit doua variante pentru cei care nu au carnet de munca, si anume :
- fie se da o sigura adeverinta de vechime eliberata de catre angajator pentru toata perioada lucrata
- fie se dau doua adeverinte : una pana la 01.01.2011 vizata de ITM si cea de-a doua pentru eprioada 01.01.2011 - pana la data incetarii c.i.m. semnata numai de catre angajator
Ultima modificare: Luni, 5 Septembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Am inteles. Stiti cumva cine mai vizeaza adeverintele la ITM ? Se depun la o registratura sau cum se procedeaza ? Sau poate merge salariatul personal sa solicite viza pe adeverinta ?
Multumesc pentru amabilitate,
alina40 a scris:

Am inteles. Stiti cumva cine mai vizeaza adeverintele la ITM ? Se depun la o registratura sau cum se procedeaza ? Sau poate merge salariatul personal sa solicite viza pe adeverinta ?
Multumesc pentru amabilitate,


Se vizeaza de catre inspectorul la care este arondat angajatorul sau de catre cel care ii tine locul ...
Multumesc inca o data pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Carnet munca ne-creat de catre angajator. emiliapana emiliapana Buna ziua, Lucrez din 2007, acesta fiind primul meu job. Angajatorul mi-a comunicat recent ca nu a intocmit un carnet de munca pe numele meu. Este corect? ... (vezi toată discuția)
Adeverinta Doina Elena Doina Elena Care este ultimul model de adverinta de vechime care se elibereaza dupa ianuarie 2011 , agreat de ITM? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Crtea de munca stefancujba stefancujba ce se intimpla cu cartile de munca dupa trecera in format electronic. (vezi toată discuția)