avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare copil

Buna ziua,
Am un copil in urma unei relatii de concubinaj. Copilul a fost recunoscut de tatal lui. Daca tatal este de acord sa am incredintarea copilului putem face acest lucru ca o simpla formalitate sa nu mai necesite actiune in instanta?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Jeflea Dorel Ovidiu , Avocat 15:20, 8 Iulie 2011
Nu este chiar asa simplu! La Instanta sunt mai multe aspecte care vor trebui dezbatute (elucidate)! ... printre ele este problema audierii minorului, problema anchetei sociale, problema venituirilor paratului, problema manifestarii acordului partilor trebuie constatata personal de Instanta sau autentic (dar daca uitati ceva important sa consemnati prin intelegerea notariala?) ..., nu puteti solutiona favorabil totul doar la primul termen sau prin posta!!! Consultati mai bine un avocat caruia sa/i expuneti direct toate problemele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil tremurici tremurici Am un copil de 6 ani,nu am fost casatorita cu tatal lui.Doresc drepturi depline asupra lui,fara a cere pensie alimentara.M refer la a iesi din tara,de a nu ... (vezi toată discuția)
Cum pot proceda? CiubotaruAna CiubotaruAna Buna ziua,am un copil in varsta de 5 ani,care poarta numele tatalui,pentru ca l-a recunoscut.Nu am fost casatoriti,si nu il intereseaza de copil,sunt ... (vezi toată discuția)
Drepturile unui copil cu tata francez si mama romanca lacrimidedor lacrimidedor Mama romanca a convietuit cu tatal copilului in Franta, rezultand un copil nascut in Franta. Pe certificatul de nastere a copilului figureaza numele tatalui ... (vezi toată discuția)