avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala pt denunt caomnios
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala pt denunt caomnios

Buna , sper sa ma puteti ajuta si pe mine.Pe numele meu un anumit individ a formulat plangere penala pt savarsirea infractiunii de amenintare prev de art. 193 cp.s-a luat numar de LP care a ajuns apoi dosar penal si procurorul desemnat a pus rezolutie NUP , deoarece fapta nu exista, lit a. Eu sunt politist de frontiera iar acest individ a facut aceasta plangere pt a-mi face rau, iar dupa aceasta plangere am fost cercetat de catre superiorii din cadrul IJPF Caras-Severin, si s-a prezentat in Buletin Informativ la nivel de MAI lucrarea penala in care eu eram implicat.Acum intrebarea este urmatoarea, intentionez sa depun o plangere penala impotriva acestui individ pt denunt calomnios si apoi sa ma constitui parte civila si sa cer daune morale.Care credeti ca sunt sansele de reusita si care ar putea fi cuantumul daunelor civile pe care sa le cer?cat de repede trebuie sa ma constitui parte civila dupa ce depun plangerea penala? va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: GalacticuTM , utilizator 13:20, 29 Februarie 2012
Numai dvs , stiind situatia exacta ( prin ce ati trecut ) , puteti cuantifica valoarea despagubirilor pe care veti intelege sa le solicitati.
Parerea mea este ca situatia in care va aflati este cea mai buna din toate: ati fost invinuit pe nedrept, verificat si gasit in regula.
Oricum in ochii celorlalti, acel individ e intr-o ureche.
Nu am experienta prea mare in instante, dar din cata am, despagubirile sunt mici, se poate sa va coste mai mult avocatul. Nu suntem in America. Puteti merge in instanta la sedinta de judecata, ca sunt publice si veti vedea acolo ce despagubiri se dau in general.
Chiar daca castigati in instanta, nu e sigur ca o sa vedeti vreodata acei bani, inculpatul poate sa faca rost de o hartie absolut legala din care sa rezulte ca nu are venituri sau proprietati pe numele lui.
Dumneavoastra spuneti ca e traficant - atata timp cat nu a fost condamnat pentru asta, dvs. puteti fi dat in judecata pentru stricarea imaginii sale.
Mai mult, daca inculpatul face parte din lumea interlopa, va puteti confrunta cu excaladarea conflictului. S-ar putea ca dvs. sa iesiti mult mai prost dupa aceasta aventura.
Parerea mea este sa va concentrati energia pe lucruri mai profitabile si cu risc mai mic.
Am si eu o intrebare: atata timp cat sunt calomniata in mod repetat de catre o colega ( cu reale probleme psihice ), i-am facut plangere la sef si nu s-a luat nici o masura, ce pot face? Aceasta persoana nu se teme de nimeni, e total dezorganizata in serviciul desfasurat, toti ceilalti colegi se feresc sa faca ture cu ea de garda... Unde sa ma mai duc si ce sa fac? N-o pot da in judecata decat daca ma loveste? ( o va face si pe asta intr-o buna zi, la cat e de agitata ).
Puteti sa o dati injudecata civila pentru calomnie.
Stimate domn,
In cazul dvs. e posibil sa aveti sanse de reusita cu o plangere penala pentru denunt calomnios. Problema la noi nu sunt nici despagubirile morale nici momentul la care ar trebui sa vi le precizati, ci faptul ca practica e destul de saraca in ceea ce priveste aceasta infractiune, respectiv nu prea s-au facut dosare pe asa ceva.
Dvs. puteti incerca si nu e neaparat necesar sa apelati la un avocat pentru asta. Daca solutia in dosarul dvs. e pe lit. a) probabil ca ii va fi mult mai usor unui procuror sa inceapa urmarirea penala impotriva celui care v-a facut plangere.
Daca ii duceti macar un martor care sa declare ca cunoaste starea de dusmanie dintre dvs. si cel care a facut plangerea sau ca acela a facut plangerea doar pentru a va face rau, probabil ca dosarul sta mai bine in picioare.
Succes.

Alte discuții în legătură

Tot despre denuntul calomnios georgeandrei georgeandrei Buna ziua, Prin februarie am avut un incident cu politia din Dambovita, in sensul ca am fost retinut si condus la sediul politiei de catre un echipaj de ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios sim_theo sim_theo In urma cu 3 ani am inaintat o plangere disciplinara ,catre superiorii unui politist care a facut un abuz impotriva mea. S-au luat masuri disciplinare ... (vezi toată discuția)
Cum opresti un reclamagiu perlutina perlutina Din 2002 sunt tirit in procese de un individ care imi este vecin . Am avut zeci de procese penale si civile. Niciodata nu a cistigat nici un proces. Am zeci de ... (vezi toată discuția)