avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala pt denunt caomnios
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala pt denunt caomnios

Buna , sper sa ma puteti ajuta si pe mine.Pe numele meu un anumit individ a formulat plangere penala pt savarsirea infractiunii de amenintare prev de art. 193 cp.s-a luat numar de LP care a ajuns apoi dosar penal si procurorul desemnat a pus rezolutie NUP , deoarece fapta nu exista, lit a. Eu sunt politist de frontiera iar acest individ a facut aceasta plangere pt a-mi face rau, iar dupa aceasta plangere am fost cercetat de catre superiorii din cadrul IJPF Caras-Severin, si s-a prezentat in Buletin Informativ la nivel de MAI lucrarea penala in care eu eram implicat.Acum intrebarea este urmatoarea, intentionez sa depun o plangere penala impotriva acestui individ pt denunt calomnios si apoi sa ma constitui parte civila si sa cer daune morale.Care credeti ca sunt sansele de reusita si care ar putea fi cuantumul daunelor civile pe care sa le cer?cat de repede trebuie sa ma constitui parte civila dupa ce depun plangerea penala? va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: GalacticuTM , utilizator 13:20, 29 Februarie 2012
Problemele psihice ale persoanei despre care faceti vorbire , sunt stabilite medical sau aceasta este doar presupunerea dvs ?
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2011
Radu Gabrian, Mediator
GalacticuTM a scris:

Acum intrebarea este urmatoarea, intentionez sa depun o plangere penala impotriva acestui individ pt denunt calomnios si apoi sa ma constitui parte civila si sa cer daune morale.Care credeti ca sunt sansele de reusita si care ar putea fi cuantumul daunelor civile pe care sa le cer?cat de repede trebuie sa ma constitui parte civila dupa ce depun plangerea penala? va multumesc anticipat

Daca se va incepe urmarirea penala, va veti constitui parte civila tot in cadrul acelui proces penal. In acest fel se va judeca cu o mai mare celeritate cauza civila.

De asemenea, ar trebui sa stiti ca pe parcursul derularii procesului penal, daca exista un proces civil cu aceleasi parti si aceeasi cauza, procesul civil se suspenda pe toata perioada derularii procesului penal.

Cat despre daunele morale, privitor la cuantumul acestora este un pic mai delicat, trebuie dovedit temeinic calculul facut privind suma ceruta. Or, puteti cere o suma oarecare, iar daca instanta considera ca nu este justificata, vi se va reduce cuantumul de catre judecator in raport cu prejudiciul de imagine creat.




Arisandy a scris:

Am si eu o intrebare: atata timp cat sunt calomniata in mod repetat de catre o colega ( cu reale probleme psihice ), i-am facut plangere la sef si nu s-a luat nici o masura, ce pot face? Aceasta persoana nu se teme de nimeni, e total dezorganizata in serviciul desfasurat, toti ceilalti colegi se feresc sa faca ture cu ea de garda... Unde sa ma mai duc si ce sa fac? N-o pot da in judecata decat daca ma loveste? ( o va face si pe asta intr-o buna zi, la cat e de agitata ).

Comunicati aceste nemultumiri, in scris, superiorilor dumneavoastra. Ei sunt primii care sunt in masura si au obligatia sa ia eventualele masuri. Ulterior, in cazul in care nu se rezolva problema si este ignorata in mod voit, actionati in instanta.
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2011
Quartila, utilizator
Poi despre acel om nu spun eu ca e traficant de tigari ci informatiile existente la nivelul sectorului de politie de frontiera( persoana e data in atentie pt astfel de activitati),apoi pe numele sau detine 3 masini o casa de locuit si o pensiune,iar sincer daunele nu ma intereseaza asha de mult pt ca indiferent ce suma voi cere instanta va stabili suma.Dorinta mea este sa fie pedepsit pt ca doar asha poate va intelege ca nu putem reclama pe cineva fara probe si pe nederept doar pt propria placere.Si vi se pare normal modul in care a facut plangerea penala????Acest individ nu a depus plangerea penala la postul de politie de pe raza localitatii de domiciliu si nici la parchetul de pe langa judecatoria din zona, ci a fost si a depus plangere la Inspectoratul judetean al Politiei de Frontiera din judetul nostru...(deoarece avea o legatura de prietenie cu fostul inspector sef)
Nu trebuie sa faceti confuzie intre depunerea unei plangeri fara probe si depunerea unei plangeri penale bazata pe rea-credinta, pe neadevaruri stiute de acesta.In aceasta ultima ipoteza poate fi atrasa raspunderea penala pentru infractiunea de denuntare calomnioasa.

Alte discuții în legătură

Tot despre denuntul calomnios georgeandrei georgeandrei Buna ziua, Prin februarie am avut un incident cu politia din Dambovita, in sensul ca am fost retinut si condus la sediul politiei de catre un echipaj de ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios sim_theo sim_theo In urma cu 3 ani am inaintat o plangere disciplinara ,catre superiorii unui politist care a facut un abuz impotriva mea. S-au luat masuri disciplinare ... (vezi toată discuția)
Cum opresti un reclamagiu perlutina perlutina Din 2002 sunt tirit in procese de un individ care imi este vecin . Am avut zeci de procese penale si civile. Niciodata nu a cistigat nici un proces. Am zeci de ... (vezi toată discuția)