avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Mesajul de aur
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Mesajul de aur

De foarte multe ori am citit in forum raspunsuri care m-au facut sa zambesc sau chiar sa rad datorita umorului de buna calitate pe care-l contineau. Sunt utilizatori sau consultanti carora imi place sa le citesc mesajele asa cum as citi o carte buna, dar sunt prea multe / multi si nu voi putea niciodata citi tot ce au scris aici. De aceea m-am gandit ca ar fi bun un topic unde sa adunam macar o parte din stelutele pe care le-au pus forumului, de-a lungul timpului, oamenii de spirit.

Ca minime reguli, m-am gandit ca ar fi bine sa postam titlul subiectului, intrebarea sau mesajul la care raspunde si desigur mesajul care ne-a placut.
Puteti ''culege'' si postari cu inteles de sine statator, care nu sunt raspunsuri propriu-zise la vreo intrebare.

Incep:

Subiect: pot angaja ca jurist pe cineva care nu are licenta?
user 1: nu nu se poate ;)
user 2: Nu e nici o lege. pana la, aparitia legii consilierilor juridici, cei fara licenta (o parte) erau trecuti functionari juridici. Desi nu a fost si nu este trecut in nomenclatorul profesiilor juridice, se mai practica
@romascanu: [...] daca eu am nevoie de o persoana care sa-mi sorteze pe sexe puii iesiti din ou, ce fac? Astept pana apare in codul ocupatiilor "sexator de pui de-o zi" sau ma descurc cum pot, daca chiar imi trebuie persoana.

Subiect: amenda din tren vine acasa?
@romascanu: Vine, vine, dar nu cu trenul, ci cu posta :)

Subiect: Executare silita
user: [...]:Poprire pe salariu, executa masina, televizorul, catelul etc. (mai putin soacra)
@adutescu: De ce nu lasa catelul si sa execute soacra? cantareste mai mult in viu.

Subiect: Este posibil...
user: [...] Este posibil ca un lucrator din cadrul politiei, sa aplaneze, mai bine spus sa medieze un conflict intre un mort si o persoana in viata.......Este posibil.....
@adutescu: Doar prin spiritism.
@eumarian: Sa fim optimisti: este!

Subiect: Modificare profil utilizator - acum e vizibil si mesajul pentru care s-au acordat aplauze / recomandari
@Magda Staicu:
Foarte bine arata acum "profil utilizator ".
Aproape ca stau degeaba , minute in sir, uitandu-ma la profil ...
(al meu:"> )
Mersi frumos !
:yeah:

...sper sa ''prinda'' topicul :)
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2011
Ares-3, moderator
Subiect: Iesire din indiviziune

User:

Buna seara! In urma decesului tatalui meu,am dezbatut mostenirea impreuna cu fratele si cu mama mea,mie revenindu-mi 3/8 din urmatoarele bunuri: o casa cu teren intravilan,un teren extravilan si cota de 1/2 din apartament,fratelui meu la fel ,iar mamei 2/8 din tot,plus 50 % din apartament .As vrea sa stiu cum pot iesi din indiviziune tinand cont de faptul ca ei nu sunt de acord sa facem totul pe cale amiabila? Eu vreau ori bani ori unul din bunuri in functie de cota care imi apartine. Va rog sfatuiti-ma cum sa procedez ca sa obtin ce mi se cuvine! Cat poate dura procesul,cat m-ar costa cheltuielile de judecata,expertiza si daca pot obtine sigur ceea ce vreau? Va multumesc anticipat

@u.b.i.k. :

Unu. Cererea de imparteala judiciara se taxeaza cu 3% din masa de impartit. Presupunand ca aceasta valoreaza, sa zicem, 100.000 euro, taxa de timbru va fi de 3000 euro.
Doi. Cererea se introduce la judecatoria in circumscriptia careia se afla bunurile cu mentiunea ca, daca bunurile se afla in mai multe circumscriptii va avea prioritate judecatoria de la domiciliul paratilor.
Trei. Expertizele judiciare necesare evaluarii bunurilor si formarii loturilor vor avea un pret stabilit in functie de valoarea bunurilor si dificultatea expertizei. Presupunand ca valoarea de 100.000 euro de mai sus ar fi cat de cat apropiata de valoarea reala si ca se vor face cate o expertiza tehnica judiciara de evaluare a valorii constructiilor si una pentru lotizarea terenurilor, cele doua expertize ar trebui sa coste undeva pe la 1500-2000 lei fiecare. Valori cu cca. 50% mai mari ale onorariilor de expert sunt perfect posibile, asa ca luati evaluarea mea "cum grano salis".
Patru. Procesul poate dura, in functie de numarul expertizelor necesare, de obiectiunile facute de parti si de posibilitatea fiecarei parti de a cere instantei o noua expertiza, daca prima expertiza nu este lamuritoare intre 6 luni si ... (Oy vey!) cativa ani.
Aici va scriu o vorba de duh a unui domn care ma onoreaza cu prietenia sa si care, dupa ce a facut vreo 40 de ani munca de procuror si face de vreo 10 ani avocatura, mi-a zis:
La judecata e ca la bataie. Poti sa stii doar cand si cum incepe dar n-ai cum sa anticipezi cand si, mai ales, cum se va sfarsi.

Cinci. Puteti obtine imparteala averii ramase de la tatal d-voastra in urma unei hotarari judecatoresti SAU, cel mai simplu, mai bine si mai corect prin BUNA si RECIPROCA INVOIALA. Altfel, nici d-voastra, nici fratele si nici mama nu veti avea mai mult de primit decat aveti acum, dar, luptandu-va intre voi, veti face partasi la averea ramasa de la tatal d-voastra pe avocati si pe experti.
Doar d-voastra hotarati daca merita sa faceti partasi la averea tatalui pe avocati si pe experti sau o impartiti doar intre voi, cei trei mostenitori. :yes:

=D> stimate coleg pentru raspuns. Finalul acestuia mi-a placut si m-a impresionat in aceeasi masura. De ce? Cine il citeste, intelege talcul celor scrise de Dvs. :)

Subiect: cati ani e valabil un contract de vanzare cumparare facut de mana cu martori

User:

si daca dupa expirarea contractului de vanzare cumpare tranzactia este considerata nula?

@Alex_Munteanu:

Este valabil fix 0 (zero) secunde și 0 (zero) minute.

=D>

Subiect: inchiriere locuinta

User:

imi puteti spune unde sunt clar specificate atributiile administratorului si daca are ce cauta la mine in casa pe diferite motive? apometre repartitoare samd care or mai fi!, a si reclamatia se face in nume propriu in felul asta 112, sau prin fax la nr de fax de la sectia de politie de unde apartineti se da nr automat la fax

@adriantot

Atributiunile administratorului le gasiti in legea 230/2007 si HG 1588/2007.
Da, administratorul poate sa solicite accesul in apartament pentru citirea apometrelor, inspectarea instalatiilor, in caz de avarii sau oricand la solicitarea proprietarului...
La 112 puteti suna oricand daca aveti o urgenta, daca sunteti atacat, agresat, daca a luat foc ceva, daca este cineva bolnav si trebuie sa intervina salvarea...
Pentru orice alte probleme ce nu sunt urgente, puteti depune sesizare la sediul politiei, puteti trimite sesizarea pe internet...

User:

multumesc de raspuns in ceea ce priveste legea 230 si hg... insa acum nu am timp sa caut legea nici sa o citesc dar sper sa nu scrie in lege\" poate solicita\" sper sa gasesc \"are dreptul\" desi Constitutia RO spune asa la Inviolabilitatea domiciliului la ARTICOLUL 27
[...]
ca asa si eu am dreptul sa solicit sa fac love cu fica sa(spre exemplu) dar trebuie sa mi se si permita

@adriantot

Pai daca nu aveti timp nu va mai pierdeti vremea cu studiul constitutiei si credeti-ma ca prevederile legii 230/2007 respecta constitutia. Atributiunile administratorului, ale membrilor comitetului ca si drepturile si obligatiile proprietarilor sunt precizate in aceasta lege[..]

Asa ca treaba este rezolvata: legea prevede ca proprietarul este obligat sa accepte accesul...
[...]
In ce priveste dreptul dumneavoastra de a face ceva cu fica sa, aveti dreptul daca sunteti ginerele administratorului, daca ea vrea si daca dumneavoastra puteti :kissing:

User:

ps. nu o stiu pe fica sa,si nici nu s curios era pur si simplu un exemplu :((

Nu e curios, dar plange userul nostru ;).
:happy::happy:

Ultima modificare: Duminică, 2 Decembrie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Subiect: DECES ASOCIAT/ACTIONAR

User:

BUNA ZIUA
AM URM SPETA
SRL CU 3 ASOCIATI
ASOCIATUL MINORITAR DECEDEAZA
ACESTA NU MAI AVEA NICIUN FEL DE LEGAURA CU FIRMA DE F MULT TIMP
DAR ISI PASTRASE CALITATEA DE ASOCIAT
NU SE CUNOSC DATELE MOSTENITORILOR

SRL-UL ARE VREO OLBIGATIE LEGALA?
CE SE INTAMPLA DACA MOSTENITORII NU CONTACTEAZA FIRMA?

DAR IN CAZUL UNEUI sa?
CARE STE SITUATIA?

MULTUMESC
CLSA

@unmoeglich

Sa inteleg ca iarasi facem lectii? Raspunsul il gasiti in legea 31/1990 republicata(legea societatilor comerciale). Cu aceasta ocazie veti citi si legea, caci drept comercial fara aceasta lege e ca nunta fara lautari! Bafta !

:)) Fain raspunsul Dvs.! =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament cu legatar universal slivneanu2001 slivneanu2001 Buna ziua am si eu o intrebare pentru care va multumesc anticipat pentru raspuns.In 1997 vara mea care a fost legatar universal in testamentul lasat de tatal ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare , donatie sau testament nitucornel nitucornel Buna ziua ! Cum e mai bine in cazul in care parintii vor sa treaca apartamentul pe numele meu, deoarece am grija de ei ? Am o sora care a spus ca nu-i poate ... (vezi toată discuția)
Cote de mostenire pentru copii din 2 casatorii diferite ContSters126200 ContSters126200 Buna dimineata! Am o cunostinta cu urmatoarea situatie familiala: un copil din prima casatorie si apartament proprietate personala cumparat inainte cu 3 ani ... (vezi toată discuția)