avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Mesajul de aur
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Mesajul de aur

De foarte multe ori am citit in forum raspunsuri care m-au facut sa zambesc sau chiar sa rad datorita umorului de buna calitate pe care-l contineau. Sunt utilizatori sau consultanti carora imi place sa le citesc mesajele asa cum as citi o carte buna, dar sunt prea multe / multi si nu voi putea niciodata citi tot ce au scris aici. De aceea m-am gandit ca ar fi bun un topic unde sa adunam macar o parte din stelutele pe care le-au pus forumului, de-a lungul timpului, oamenii de spirit.

Ca minime reguli, m-am gandit ca ar fi bine sa postam titlul subiectului, intrebarea sau mesajul la care raspunde si desigur mesajul care ne-a placut.
Puteti ''culege'' si postari cu inteles de sine statator, care nu sunt raspunsuri propriu-zise la vreo intrebare.

Incep:

Subiect: pot angaja ca jurist pe cineva care nu are licenta?
user 1: nu nu se poate ;)
user 2: Nu e nici o lege. pana la, aparitia legii consilierilor juridici, cei fara licenta (o parte) erau trecuti functionari juridici. Desi nu a fost si nu este trecut in nomenclatorul profesiilor juridice, se mai practica
@romascanu: [...] daca eu am nevoie de o persoana care sa-mi sorteze pe sexe puii iesiti din ou, ce fac? Astept pana apare in codul ocupatiilor "sexator de pui de-o zi" sau ma descurc cum pot, daca chiar imi trebuie persoana.

Subiect: amenda din tren vine acasa?
@romascanu: Vine, vine, dar nu cu trenul, ci cu posta :)

Subiect: Executare silita
user: [...]:Poprire pe salariu, executa masina, televizorul, catelul etc. (mai putin soacra)
@adutescu: De ce nu lasa catelul si sa execute soacra? cantareste mai mult in viu.

Subiect: Este posibil...
user: [...] Este posibil ca un lucrator din cadrul politiei, sa aplaneze, mai bine spus sa medieze un conflict intre un mort si o persoana in viata.......Este posibil.....
@adutescu: Doar prin spiritism.
@eumarian: Sa fim optimisti: este!

Subiect: Modificare profil utilizator - acum e vizibil si mesajul pentru care s-au acordat aplauze / recomandari
@Magda Staicu:
Foarte bine arata acum "profil utilizator ".
Aproape ca stau degeaba , minute in sir, uitandu-ma la profil ...
(al meu:"> )
Mersi frumos !
:yeah:

...sper sa ''prinda'' topicul :)
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2011
Ares-3, moderator
Subiect: reprezentantul unui handicapat fizic

user 1:

unchiul meu e handicapat fizic (are ambele maini amputate de la antebrat)
Cum poate sa-si vanda lucuinta daca el nu poate sa semneze contractul de vanzare-cumparare?

user 2:

Solicitatii Autoritatii Tutelare desemnarea unui tutore.

user 1:

am fost la primarie si ne-a zis ca nu se mai ocupa cu asa ceva, n0ea timis la juecatorie, judecatoria la notar, notarul iar la judecatorie.. nu mai inteleg nimic!

romascanu:

Va cred! Unchiului dvs. ii lipsesc doar mainile, dar altora se pare ca le lipseste capul!

1. Primaria nu zice rau, pentru ca tutela si curatela se instituie de instanta de tutela (noul cod civil)

2. Banuiesc ca de la "judecatorie la notar" nu v-a trimis un judecator prin HOTARAREA pe care a pronuntat-o, ci vreo doamna binevoitoare iesita pe hol la o tigara.

3. Legea notarilor publici 36/1995 republicata, articolul 66

Art. 66. - "Incheierea care constata autentificarea unui inscris va cuprinde, sub sanctiunea nulitatii, pe langa datele prevăzute la art. 50, si urmatoarele mentiuni:
a) constatarea ca s-a luat consimtamantul partilor;
b) constatarea ca inscrisul a fost semnat in faţa notarului de toti cei tinuţi sa-l semneze.
Menţiunea notarului public ca una dintre părţi nu a putut semna ţine loc de semnătură pentru aceasta;"

Subiect: casatorie

User 1:

Eu si prietenul meu traim in concubinaj de un an si ne-am hotarat sa ne casatorim civil.Eu am 17 ani jumate iar prietenul meu 21 . As vrea sa stiu si eu detaliat cum este dupa noul cod civil intrat in vigoare de la 1 octombrie .[...] Tin sa mentionez ca parintii mei sunt de acord cu aceasta casatorie [...] as vrea sa stiu trebuie sa trec intai pe la tribunal cu avize medicale si declaratiile parintilor+ restul actelor necesare...sau merg direct la ofiterul starii civile?

User 2:

Intradevar tineretea are legile ei naturale , dar si Noul Cod Civil aberatiile sale....
Ceea ce se intampla intre dvs si viitorul sot se aseamana cu o telenovela.
Incercati si mergeti la primarie la starea civila si explicati situatia sa vedeti ce raspuns primiti , tinandu-se seama de situatia deosebita (plecarea pentro o perioada din Romania a viitorului sot ).
Totul trebuie facut calculat , cu rabdare si daca viitorul dvs sot are dorinta de a fi impreuna , nu vad nici un impediment ca aceasta casatorie sa fie incheiata dupa revenirea acestuia in Romania.
Poate aceasta perioada , va v-a da ambilor o anumita "tarie" de a trece peste momente dificile si va dovedi adevarata dorinta de a fi impreuna pentru toata viata , care oricum vor veni in viata conjugala.
Se spune despre casatorie ca este ca o cetate , in care aceia care sunt inauntru ar vrea sa iasa , iar aceia care sunt afara ar vrea sa intre sa vada cum este...
Sper ca v-am binedispus cu aceste vorbe luate de pe vremea cand am inceput sa lucrez , iar colegii mei , mai in varsta imi dadeau sfaturi , de care partial am tinut si eu seama.

@roxanel:

buna ziua. un sfat prietenesc ( daca-mi permiteti) : mai asteptati o jumatate de an , poate va reveniti !!!!!!!!!!!!!
vreti sa va casatoriti de la varsta asta?? inchipuiti-va cum o sa aratati la 30 de ani: inconjurata de o droaie de copii, gospodina, spaland vasele, facand curat, si asteptandu-si sotiorul iubit sa vina acasa de la serviciu ( daca are) sau de la carciuma sau de la .. va las pe dvs. sa ghiciti.
viata e frumoasa si sunteti atat de tanara !!!!!!!!!!
va rog nu mi-o luati in nume de rau, dar eu daca as avea o fata nu as lasa-o sa se casatoreasca de la o varsta asa frageda. as sustine-o sa faca o facultate, un master, as ajuta-o sa-si faca o cariera si sa nu depinda de un barbat niciodata .
viata e frumoasa si merita traita , nu irosita !!

@AVLIL:

De ce vreti sa va casatoriti exact? Ca legea cere un motiv intemeiat, or eu nu-l vad, poate ne spuneti.
In afara de asta, cu actele la Primarie.
De ce vrea prietenul sa va casatoriti? Sau parintii?

User 1:

traim in concubinaj de un an jumate...in plus ne iubim.. nu avem de ce sa asteptam daca ne iubim ...si nu regret nimik :)

@Alex_Munteanu:

Nu regreti acum dar este posibil sa regreti mai tarziu.

@romascanu:

Dragostea si gripa nu se pot ascunde, amandoua se trateaza cu patul.

Iubirea insa ...e altceva.

Noi toti am trecut prin ...tulburarea scolareasca pe care o numeam iubire la 17 ani.
Ceva mai tarziu ne-am dat seama ca la 17 ani n-aveam de unde sa ne fi priceput sa deosebim decorul de zid.

[ link extern ]

Subiect: Sotul rezervatar

user 1:

indiferent de cine are dreptate aici - mi se pare o aberatie, ca o persoana care se recasatoreste si peste o luna sau chiar a 2-a Zi "da coltul" - de fericire - sotul ramas in viata respectiv cel care devine rezervatar, sa dobandeasca parte a bunurilor la care nu a avut nici o contributie.
Din cate am mai intrebat in stanga si in dreapta, se pare ca sotul supravietuitor vine la mostenirea tuturor bunurilor dobandite de defunct, chiar daca acesta moare in a 2-a Zi dupa casatorie...
Aici consider ca este strigator la cer, mai ales cand ai copii.

user 2:

Articolul de lege este acesta, este cat se poate de clar si trebuie respectat ca atare.
Cat despre opinii, putem avea fiecare cate una.

Art. 972 Cod Civil

Cota succesorală a soţului supravieţuitor
(1) Cota soţului supravieţuitor este de:
a) un sfert din moştenire, dacă vine în concurs cu descendenţii defunctului;
b) o treime din moştenire, dacă vine în concurs atât cu ascendenţi privilegiaţi, cât şi cu colaterali privilegiaţi ai defunctului;
c) o jumătate din moştenire, dacă vine în concurs fie numai cu ascendenţi privilegiaţi, fie numai cu colaterali privilegiaţi ai defunctului;
d) trei sferturi din moştenire, dacă vine în concurs fie cu ascendenţi ordinari, fie cu colaterali ordinari ai defunctului.
(2) Cota soţului supravieţuitor în concurs cu moştenitori legali aparţinând unor clase diferite se stabileşte ca şi când acesta ar fi venit în concurs numai cu cea mai apropiată dintre ele.

user 1:

Multumesc pentru raspuns. Si asta se poate intampla fara ca supravietuitorul sa aiba "vechime"...

user 2:

Exact, nu conteaza a cata casatorie este, de cand dureaza casatoria, daca exista un proces de divort pe rol sau ce alti mostenitori mai are defunctul. Atat timp cat sunt casatoriti, sotul supravietuitor isi pastreaza dreptul la succesiune in consurs cu orice clasa de mostenitori.

user 1:

Oameni frumosi, sunteti un deliciu!
1. In conditiile date, nu merita sa te recasatoresti;
2. Nu vreau sa dau si nici sa iau ceva din ceea ce nu mi-ar apartine;
3. ....

romascanu:

Da exact asa este!
Indiferent cat de aberant ar parea.

Sotul supravietuitor il mosteneste pe sotul decedat.

Chiar daca ieri incheiau casatoria la starea civila si astazi sta unul pe marginea gropii celuilalt, cantandu-i vesnica pomenire!! ( :) nu mai stiu cum sa o spun ca sa se inteleaga)

Dar de ce vi se pare aberant?
Credeti ca descendentii (copiii) mostenesc pentru ca au avut vreo contributie la ceva!?
Nu, nu! E viceversa. Mostenesc pentru ca a avut MORTUL o CONTRIBUTIE ...la facerea copiilor! (datorita legaturii lor de rudenie).

Sotul supravietuitor il mosteneste pe sotul decedat datorita calitatii lui de SOT (nu are importanta nici cat de tare il iubea, nici cat de bine se pricepea la "exercitiile preliminare facerii copiilor" , :)etcetera).

Legea trebuie sa se ingrijeasca de cei multi.
Ori ar fi nedrept daca legea nu ar chema la mostenire pe sotul supravietuitor doar pentru ca exista cativa care se ingrijesc de insuratoare atunci cand ar trebui sa se ingrieasca de cosciug si de cele trebuitoare pentru inmormantare (ghici cine va fi supravietuitorul).

Doamna av. Romascanu :vishenka:

user:care sunt provinciile romanesti de unde provin ciobanii din miorita ?

adutescu : Badalona, Napoli si Pipera.

:D
Subiect: MI SE INCALCA DREPTURILE OMENESTI

juliana_ana:

[...]Atrage atentia parintilor minorei,ca,in cazul in care nu se inteleg,parintele resident va trebui sa apeleze la instanta de judecata pentru o decizie si ca orice schimbare a locuintei minorului in afara ariei de competenta a instantei trebuie luata de comun acord de catre cei doi parinti si trebuie incuviintata de catre instanta.

romascanu:

Credeam ca trebuie sa lucram la mentalitatea parintilor. Si cand colo, ce sa vezi! Hotararea de mai sus ne cam face de rusine :">

Nu prea pare ca aceasta instanta ar fi citit si noul cod civil!

1. In loc de "instanta de judecata" ar fi fost corect "instanta de tulela" (daca asa ii zice NCC, asa ar trebui sa ne exprimam corect intr-un dispozitiv de hotarare judecatoreasca).

2. O decizie !? Instanta de tutela (prima instanta) da incheieri si sentinte. Decizii se dau in caile de atac. Deci se intelege ca n-ar fi vorba despre o decizie a instantei de tutela, ci despre o decizie (oarecare) pe care ar lua-o parintele rezident (mai ales ca urmeaza un "SI"...si pare ca ar fi vorba despre orice alta decizie, pe langa cea de schimbare de locuinta) = ABSURD si ABERANT.

Nu orice decizie, ci deciziile importante, cum ar fi cele referitoare la educatie, tratament medical, locuinta copilului sau administrarea bunurilor sale, ar trebui luate impreuna. In chestiunile zilnice si in situatii de urgenta parintele rezident ar trebui sa aiba dreptul de a actiona singur.

3. "parintele rezident va trebui sa apeleze" ... . De ce parintele rezident!? ORICARE dintre parinti ar trebui sa aiba dreptul sa apeleze la instanta de tutela. Nu stabilim din capul locului cine "ar trebui sa...".X-( . Mai cu seama ca si COPILUL are dreptul de a sesiza instanta de tulela, in anumite conditii.

4. Ultimul " si trebuie" m-a dat gata. Vorba colegei, instanta ar trebui sa-si vada de alte treburi acolo unde parinti se inteleg.

5. Pe-asta cu "aria de competenta" de unde o fi scos-o!? Din literatura americana!? Voi ati vazut asa ceva scris in Noul cod civil?

Incredibil, dar aici am comentat (un pic cam ca la piata obor, ce-i drept) doar O FRAZA din hotarare.

Alte discuții în legătură

Testament cu legatar universal slivneanu2001 slivneanu2001 Buna ziua am si eu o intrebare pentru care va multumesc anticipat pentru raspuns.In 1997 vara mea care a fost legatar universal in testamentul lasat de tatal ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare , donatie sau testament nitucornel nitucornel Buna ziua ! Cum e mai bine in cazul in care parintii vor sa treaca apartamentul pe numele meu, deoarece am grija de ei ? Am o sora care a spus ca nu-i poate ... (vezi toată discuția)
Cote de mostenire pentru copii din 2 casatorii diferite ContSters126200 ContSters126200 Buna dimineata! Am o cunostinta cu urmatoarea situatie familiala: un copil din prima casatorie si apartament proprietate personala cumparat inainte cu 3 ani ... (vezi toată discuția)