Subiect: casatorie
User 1:
Eu si prietenul meu traim in concubinaj de un an si ne-am hotarat sa ne casatorim civil.Eu am 17 ani jumate iar prietenul meu 21 . As vrea sa stiu si eu detaliat cum este dupa noul cod civil intrat in vigoare de la 1 octombrie .[...] Tin sa mentionez ca parintii mei sunt de acord cu aceasta casatorie [...] as vrea sa stiu trebuie sa trec intai pe la tribunal cu avize medicale si declaratiile parintilor+ restul actelor necesare...sau merg direct la ofiterul starii civile?
User 2:
Intradevar tineretea are legile ei naturale , dar si Noul Cod Civil aberatiile sale....
Ceea ce se intampla intre dvs si viitorul sot se aseamana cu o telenovela.
Incercati si mergeti la primarie la starea civila si explicati situatia sa vedeti ce raspuns primiti , tinandu-se seama de situatia deosebita (plecarea pentro o perioada din Romania a viitorului sot ).
Totul trebuie facut calculat , cu rabdare si daca viitorul dvs sot are dorinta de a fi impreuna , nu vad nici un impediment ca aceasta casatorie sa fie incheiata dupa revenirea acestuia in Romania.
Poate aceasta perioada , va v-a da ambilor o anumita "tarie" de a trece peste momente dificile si va dovedi adevarata dorinta de a fi impreuna pentru toata viata , care oricum vor veni in viata conjugala.
Se spune despre casatorie ca este ca o cetate , in care aceia care sunt inauntru ar vrea sa iasa , iar aceia care sunt afara ar vrea sa intre sa vada cum este...
Sper ca v-am binedispus cu aceste vorbe luate de pe vremea cand am inceput sa lucrez , iar colegii mei , mai in varsta imi dadeau sfaturi , de care partial am tinut si eu seama.
@roxanel:
buna ziua. un sfat prietenesc ( daca-mi permiteti) : mai asteptati o jumatate de an , poate va reveniti !!!!!!!!!!!!!
vreti sa va casatoriti de la varsta asta?? inchipuiti-va cum o sa aratati la 30 de ani: inconjurata de o droaie de copii, gospodina, spaland vasele, facand curat, si asteptandu-si sotiorul iubit sa vina acasa de la serviciu ( daca are) sau de la carciuma sau de la .. va las pe dvs. sa ghiciti.
viata e frumoasa si sunteti atat de tanara !!!!!!!!!!
va rog nu mi-o luati in nume de rau, dar eu daca as avea o fata nu as lasa-o sa se casatoreasca de la o varsta asa frageda. as sustine-o sa faca o facultate, un master, as ajuta-o sa-si faca o cariera si sa nu depinda de un barbat niciodata .
viata e frumoasa si merita traita , nu irosita !!
@AVLIL:
De ce vreti sa va casatoriti exact? Ca legea cere un motiv intemeiat, or eu nu-l vad, poate ne spuneti.
In afara de asta, cu actele la Primarie.
De ce vrea prietenul sa va casatoriti? Sau parintii?
User 1:
traim in concubinaj de un an jumate...in plus ne iubim.. nu avem de ce sa asteptam daca ne iubim ...si nu regret nimik :)
@Alex_Munteanu:
Nu regreti acum dar este posibil sa regreti mai tarziu.
@romascanu:
Dragostea si gripa nu se pot ascunde, amandoua se trateaza cu patul.
Iubirea insa ...e altceva.
Noi toti am trecut prin ...tulburarea scolareasca pe care o numeam iubire la 17 ani.
Ceva mai tarziu ne-am dat seama ca la 17 ani n-aveam de unde sa ne fi priceput sa deosebim decorul de zid.
[ link extern ]