avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Mesajul de aur
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Mesajul de aur

De foarte multe ori am citit in forum raspunsuri care m-au facut sa zambesc sau chiar sa rad datorita umorului de buna calitate pe care-l contineau. Sunt utilizatori sau consultanti carora imi place sa le citesc mesajele asa cum as citi o carte buna, dar sunt prea multe / multi si nu voi putea niciodata citi tot ce au scris aici. De aceea m-am gandit ca ar fi bun un topic unde sa adunam macar o parte din stelutele pe care le-au pus forumului, de-a lungul timpului, oamenii de spirit.

Ca minime reguli, m-am gandit ca ar fi bine sa postam titlul subiectului, intrebarea sau mesajul la care raspunde si desigur mesajul care ne-a placut.
Puteti ''culege'' si postari cu inteles de sine statator, care nu sunt raspunsuri propriu-zise la vreo intrebare.

Incep:

Subiect: pot angaja ca jurist pe cineva care nu are licenta?
user 1: nu nu se poate ;)
user 2: Nu e nici o lege. pana la, aparitia legii consilierilor juridici, cei fara licenta (o parte) erau trecuti functionari juridici. Desi nu a fost si nu este trecut in nomenclatorul profesiilor juridice, se mai practica
@romascanu: [...] daca eu am nevoie de o persoana care sa-mi sorteze pe sexe puii iesiti din ou, ce fac? Astept pana apare in codul ocupatiilor "sexator de pui de-o zi" sau ma descurc cum pot, daca chiar imi trebuie persoana.

Subiect: amenda din tren vine acasa?
@romascanu: Vine, vine, dar nu cu trenul, ci cu posta :)

Subiect: Executare silita
user: [...]:Poprire pe salariu, executa masina, televizorul, catelul etc. (mai putin soacra)
@adutescu: De ce nu lasa catelul si sa execute soacra? cantareste mai mult in viu.

Subiect: Este posibil...
user: [...] Este posibil ca un lucrator din cadrul politiei, sa aplaneze, mai bine spus sa medieze un conflict intre un mort si o persoana in viata.......Este posibil.....
@adutescu: Doar prin spiritism.
@eumarian: Sa fim optimisti: este!


Subiect: Modificare profil utilizator - acum e vizibil si mesajul pentru care s-au acordat aplauze / recomandari
@Magda Staicu:
Foarte bine arata acum "profil utilizator ".
Aproape ca stau degeaba , minute in sir, uitandu-ma la profil ...
(al meu:"> )
Mersi frumos !
:yeah:


...sper sa ''prinda'' topicul :)
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2011
Ares-3, moderator
Subiect: coordonator stagiu

User:
Spuneti-mi, va rog, la inscriere in barou, stagiarul trebuie sa-si caute singur coordonator sau i se poate atribui dupa examen, din oficiu?

adutescu:
Vise, taica, vise...
De unde atata oficiu, bineinteles ca trebuie sa isi caute singur.


Subiect: PARERI DE LA SI DESPRE MEMBRI

User 1:
sunt noua pe Avocatnet.ro si am si incasat in primele zile pe form un -2......nu e de bine este?:((

ne_nicku:
Ba da....... inseamna ca esti bagata in seama:D decat daca preferi sa fii ignorata;)
Si doar ti-ai facut safteaua:))

User 2:
Vad ca ai ajuns deja la -4 tineo tot asa:))

User 3:
-3:P

romascanu:
Cum mi-ati colorat ratingul asta asa de ...albastru?

User 3:
nu suport rosul si de aci toata albastreala...:D







Subiect: Corupere de minori

user1:
Daca de exemplu, eu fiind o minora de 14 ani, si acuz pe cineva de viol sau corupere de minori, dar se dovedeste ca am mintit, si persoana respectiva nu a incalcat nicio lege, eu pot raspunde penal pentru fapetele mele?
Si daca da in ce consta aceasta. Se ajunge la scoala de corectie?

@AVLIL:
Ai implinit deja 14 ani?...
Se poate sa raspunzi atunci... Cu ce pedeapsa te va felicita un jude, e numai decizia lui...
Stresul va fi insa mai mare decat pedeapsa.

user1:
Pe mine m-ar interesa daca se poate ajunge la scoala de corectie, sau se poate "scapa" doar cu o amenda.


@avocat_lascoschi:
Daca minti prea convingator ajungi la scoala de corectie.
Daca nu minti bine iti poti lua o amenda administrativa.Atunci nimeni nu pateste nimic.Cel mult se va face un control psihiatric.

@AVLIL:
Asa zici tu... iti dai seama cati nervi va provoca un copil de 14 ani unui lucrator de la politie care si-asa nu are timp sa investigheze tot ce are pe cap... pentru ca-i face un dosar in plus si-l duce cu presul?

Adica tu, om la 30 de ani, dus de nas ca la piata de o fetita...
Sa vezi tu daca se supara nenea pe care fata il da in gat... acesta poate apela la politistii care l-au investigat pe el la plangerea ei... si sa vezi vezi serios atunci!
Niciun martor nu va fi mai credibil ca cei 2 lucratori care l-au investigat! Sa vezi tu daca-i -plang de mila politistii omului... cum se duc planurile de amenda ale fetei!!!







Ultima modificare: Miercuri, 7 Septembrie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
user:
LA ANUL, ADICA IN 2012, SE ORGANIZEAZA EXAMEN DE PRIMIRE IN BAROU, IN PRIMAVARA? MULTUMIRI ANTICIPATE.

@adutescu:
Indoi-m-as.


Subiect: suprafata utila

user 1:
Care este diferenta legalaintre suprafata utila masurata si "suprafata din acte".
Suprafata "din acte" ce reprezinta si cum a fost ea calculata?

Este vorba de un apartament care are "in acte" 42 de mp si "din masurare" doar 38 mp. Vine un cadastrist scoate o ruleta si masoara. Cat de exacta este masuratoarea lui?

ionescua65:
in acte sunt trecute si suprafetele peretilor
ma refer la aria de la baza lui

user 1:
Este vorba doar de peretii interiori? Sau este vorba si din jumatate din suprafata ocupata de grosimea peretilor comuni?

user 2:
O ruleta si o mana ofera o masurare suficient de exacta pentru acest domeniu. Daca exista o limita maxima a erorii, nu e obligatoriu ca ea sa fie atinsa. Diferenta apare datorita faptului ca suprafata terenului nu este totdeauna perfect plana si ruleta nu poate urmari toate denivelarile. Sau poate conturul parcelei are forma neregulata si calculul ariei se face cu aproximatie. Pe vremuri se folosea un instrument cu care se urmarea binisor terenul, acum cu ruleta sau cu un sistem optic (pentru distante mari) pot sa apara diferente mari mari intre ce-i real si ce-i masurat. Incercati sa masurati 25 hectare de padure in panta, in jurul unui lac. Ar trebui folosit un subler ceva mai mare, cu diviziune de 0,05mm?

user 1:
Sunteti fantastici. NIMENI nu da un rasouns exact. Traiti bine doar din amestecarea vorbelor?
Suprafata totala din acte este 44 mp. Suprafata din acte este 42 si suprafata utila este 38mp.
Cu alte cuvinte nu mi-a raspuns nimeni la ce se refera suprafata din acte.

romascanu:
suprafata construita = suma ariilor sectiunilor orizontale delimitate de conturul exterior al peretilor

suprafata utila = diferenta dintre suprafata construita si suprafata ocupata de pereti.

Suprafata "din acte" = cea mentionata IN ACTUL DE PROPRIETATE (una din cele doua de mai sus sau chiar amandoua, depinde cate cifre aveti prin ACTE) = cea pe care a calculat-o bunicu' masurand "cu sfoara" sau ce s-o fi priceput el la vremea lui ori cea pe care a pus-o ... fix din burta dupa ce s-a uitat chioras din cadrul usii si a zis: "ochiometric ar face cam atat"...(nu glumesc deloc! Exact asa am facut eu cand mi-am declarat prima casa la fisc si am descoperit ca in act nu era trecuta nicio suprafata. Am zis una din burta si-am nimerit-o cu vreo doi metri mai mare).
Aceasta suprafata, naiba stie cum o fi fost ea masurata si calculata de bunicu' din poveste a aparut IN ACTELE lui de proprietate si preluata ca atare mai departe. Nu se poate face abstractie de ea. Ramane scrisa acolo unde e scrisa: in acte. (si se pare - pentru ca e cam alambicata si povestea dvs - ca IN ACTUL dvs de proprietate apare scrisa o suprafata totala/construita de 44 si una utila de 42).

Vine expertul si masoara cu LASER si n-o sa-i dea in vecii vecilor acelasi rezultat pe care l-a gasit bunicu' masurand cu sfoara, cu pasu'...sau "cu burta". Si expertul ajunge la suprafata DIN MASURATORI. (iar in masuratorile acelea ar trebui sa gasiti ambele suprafete: construita si utila). Adica ...pe hartie imobilul are suprafata de ... iar in REALITATE are ...

De-aia se fac masuratori si documentatii cadastrale. Pentru ca Romania pe hartie (in acte) e mai mare decat in ...realitate.

user 1:
TOTUSI din care ACTE provine 42 mp?

romascanu:
#-o #-o
Biroul meu e plin de acte, dar niciunul nu-i al dvs.!

Iar in zatul meu de cafea, zau daca pot sa ghicesc ce fel de acte aveti dvs. si ce scrie prin ele! Suntem avocati, nu ghicitori in stele!!!

Undeva in actele de la ...Adam si Eva incoace (de la primul proprietar, probabil statul) apare cifra aceea.

Subiect: furt din hipermaket [editat].

User 1:

Buna,numele meu este Andreea,am 18 ani si pe 8 martie am comis furt impreuna cu prietena mea dintr-un magazin [editat] ,Mentionez ca produsele erau textile,respectiv mici produse femeiesti.Am fost prinse dupa ce am platit la casa si rugate sa insotim agentii intr-o camera unde a umat o perchezitie si tot acolo sa calculat valoarea produselor(eu 350 ron si prietena mea 600 ron).am dat declaratie la politie pt ca ei au chemat-o,am platit bunurile in aceiasi zi,si akum cateva zile am primit citatie la politie unde nu stiu ce ne va astepta.cert este ca
avem dosar penal?(pt ca asa scrie pe citatie)....am inteles ca trebuie sa fim milostive in fata procurorului,dar credeti ca vom scapa doar cu o amenda administrativa daca este la prima abatere si suntem si a 12 a?...noi regretam f mult a fost o imaturitate totala din partea noastra?si dk vom scapa doar cu amenda ne mai putem angaja daca apare in cazier?cam cat ar fi amenda in cazul sumelor noastre?Astept raspuns cat mai repede,pana pe 15 iunie pt a sti ce sa fac,
Va multumesc anticipat

user 2:

Vi s-a sugerat sa fiti milostive in fata procurorului? nu stiu ce intelege persoana care v-a sfatuit prin cuvantul milostiv, dar sper ca nu se referea la spaga ptr procuror ca va complicati situatia. Si eu va recomand sa angajati aparator, daca optati ptr. avocat din oficiu riscati sa nimeriti unul care sa nu se implice.

@u.b.i.k. :

Andreea a scris

"am inteles ca trebuie sa fim milostive in fata procurorului"


Esti clasa a XII-a ... :fight: cum, Doamne iarta-ma, inca n-ai aflat ce inseamna sa fii milostiv ? Doar inchipuindu-mi scena cu voi doua dandu-i de pomana procurorului :rofl: (a fi milostiv inseamna a arata mila, compasiune fata de altul nu a starni mila sau compasiunea).
In alta ordine de idei si vizand problema destul de grava in care te-ai bagat impreuna cu prietena ta iti scriu urmatoarele:
1. Infractiunea savarsita de voi se numeste "furt calificat" si este pedepsita de art. 209 din Codul penal cu inchisoare de la 3 la 15 ani. Probabil ca din limitele stabilite pentru pedeapsa realizezi si tu ca legiuitorul a privit cu toata seriozitatea astfel de fapte.
2. Din fericire pentru voi, acelasi legiuitor a dispus prin art. 18 indice 1 Cod penal ca:

Nu constituie infractiune fapta prevazuta de legea penala, daca prin atingerea minima adusa uneia din valorile aparate de lege si prin continutul ei concret, fiind lipsita în mod vadit de importanta, nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni. La stabilirea în concret a gradului de pericol social se tine seama de modul si mijloacele de savârsire a faptei, de scopul urmarit, de împrejurarile în care fapta a fost comisa, de urmarea produsa sau care s-ar fi putut produce, precum si de persoana si conduita faptuitorului


Cu alte cuvinte in situatii de genul acesta procurorul poate hotara ca fapta nu are gradul de pericol social aferent unei infractiuni si va dispune o sanctiune cu caracter administrativ, cel mai probabil o amenda de 1000 lei pentru a "scoate" macar cheltuielile facute de stat cu anchetarea voastra.
Amenda aceasta nu apare in cazier iar din unghiul de vedere al legii penale veti fi curate ca lacrima DACA se va dispune o astfel de masura.
Din punct de vedere moral insa va veti putea curati mult mai greu.

@avocat_lascoschi:

Datorita unor avocati milostivi din trecut si a unor judecatori intelegatori veti putea primi o amenda administrativa daca este prima fapta penala si prejudiciul este recuperat.




Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Septembrie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

Alte discuții în legătură

Testament cu legatar universal slivneanu2001 slivneanu2001 Buna ziua am si eu o intrebare pentru care va multumesc anticipat pentru raspuns.In 1997 vara mea care a fost legatar universal in testamentul lasat de tatal ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare , donatie sau testament nitucornel nitucornel Buna ziua ! Cum e mai bine in cazul in care parintii vor sa treaca apartamentul pe numele meu, deoarece am grija de ei ? Am o sora care a spus ca nu-i poate ... (vezi toată discuția)
Cote de mostenire pentru copii din 2 casatorii diferite ContSters126200 ContSters126200 Buna dimineata! Am o cunostinta cu urmatoarea situatie familiala: un copil din prima casatorie si apartament proprietate personala cumparat inainte cu 3 ani ... (vezi toată discuția)