avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Mesajul de aur
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Mesajul de aur

De foarte multe ori am citit in forum raspunsuri care m-au facut sa zambesc sau chiar sa rad datorita umorului de buna calitate pe care-l contineau. Sunt utilizatori sau consultanti carora imi place sa le citesc mesajele asa cum as citi o carte buna, dar sunt prea multe / multi si nu voi putea niciodata citi tot ce au scris aici. De aceea m-am gandit ca ar fi bun un topic unde sa adunam macar o parte din stelutele pe care le-au pus forumului, de-a lungul timpului, oamenii de spirit.

Ca minime reguli, m-am gandit ca ar fi bine sa postam titlul subiectului, intrebarea sau mesajul la care raspunde si desigur mesajul care ne-a placut.
Puteti ''culege'' si postari cu inteles de sine statator, care nu sunt raspunsuri propriu-zise la vreo intrebare.

Incep:

Subiect: pot angaja ca jurist pe cineva care nu are licenta?
user 1: nu nu se poate ;)
user 2: Nu e nici o lege. pana la, aparitia legii consilierilor juridici, cei fara licenta (o parte) erau trecuti functionari juridici. Desi nu a fost si nu este trecut in nomenclatorul profesiilor juridice, se mai practica
@romascanu: [...] daca eu am nevoie de o persoana care sa-mi sorteze pe sexe puii iesiti din ou, ce fac? Astept pana apare in codul ocupatiilor "sexator de pui de-o zi" sau ma descurc cum pot, daca chiar imi trebuie persoana.

Subiect: amenda din tren vine acasa?
@romascanu: Vine, vine, dar nu cu trenul, ci cu posta :)

Subiect: Executare silita
user: [...]:Poprire pe salariu, executa masina, televizorul, catelul etc. (mai putin soacra)
@adutescu: De ce nu lasa catelul si sa execute soacra? cantareste mai mult in viu.

Subiect: Este posibil...
user: [...] Este posibil ca un lucrator din cadrul politiei, sa aplaneze, mai bine spus sa medieze un conflict intre un mort si o persoana in viata.......Este posibil.....
@adutescu: Doar prin spiritism.
@eumarian: Sa fim optimisti: este!

Subiect: Modificare profil utilizator - acum e vizibil si mesajul pentru care s-au acordat aplauze / recomandari
@Magda Staicu:
Foarte bine arata acum "profil utilizator ".
Aproape ca stau degeaba , minute in sir, uitandu-ma la profil ...
(al meu:"> )
Mersi frumos !
:yeah:

...sper sa ''prinda'' topicul :)
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2011
Ares-3, moderator
Subiect: divort ,copil minor,cand unul din soti se opune.

user:
BUNA ZIUA!Sotul s-a hotarat si spune ca si el doreste sa divorteze.CUM SE POATE ,DACA SE POATE DIVORTA DE COMUN ACORD?Avem nevoie de martori sau se poate fara ,martori si fara avocati ?Daca puteti va rog sa-mi spuneti ce si cum trebuie sa facem?Va multumesc mult!

@Alimanescu George:
De martori ați scăpat, nu mai aveți nevoie.
De avocați... Ce sa vă zic? Încă aveți... măcar ca să vă răspundă la intrebările puse pe forum...

Subiect: inregistrare in scopuri tva - firma noua

user:
am studiat ordinul privind stabilirea criteriilor pentru conditionarea inregistrarii in scopuri de tva, am inteles care sunt demersurile din p de v fiscal, o sa vad remediez problema cu certificatul constatator de la reg comertului in care se mentioneaza ca nu desfasor activitate la sediu.

oare daca vine garda in control la sediu ce anume vrea sa vada

copie legalizata buletin administrator :O se legalizeaza actele de identitate??????:stunned:

@Alimanescu George:
Surpinzator, dar adevarat.

Subiect: Maximul fondului de rulment

user:
Buna dimineata. Eu am ajuns la un fond de rulment de 370 lei. Este adevarat ca exista un maxim de fond? Spunea cineva ceva de 300 lei maxim. Este ceva adevarat?

@elga50:

Nu exista un maxim al fondului de rulment. Acesta se stabileste in asociatia de proprietari din care fac parte si se poate modifica de la sezon la sezon.
Referinta la "cea mai scumpa luna din iarna care a trecut" se face in cazul in care proprietarii isi platesc cotele lunar.

In cazul restantierilor n-ar trebui sa se puna problema unui maxim al fondului de rulment atata timp cat nici ei nu isi impun un maxim al restantei.

user:
Touche!
Am avut intr-adevar restante. #-o Dar sa opresti si penalizare si fond de rulment in aceeasi luna,stiind ca si eu si sotul eram someri... X-( ...si sa te trezesti sa mai faci si modernizari pe scara cand mai bine de jumatate din proprietari erau restantieri...sa nu ti se dea codul de la interfon numai ca sa ti se ia 12 roni la fiecare 2,3 luni pe o cartela de interfon pt. ca se defecteaza ...si sa ai 3 lanturi de aur la gat , de cate 20 de grame fiecare......ii pot da :ban: sau sa-i dau:spam: ?;) )
.........gata, mi-am spus oful ...;) )

O zi buna si o vara frumoasa va doresc tuturor!!!!!!!!

@elga50:
Ce-i drept, e cam:offtopic: dar
......Nu prea vad legatura intre restante, cartelele de interfon care se defecteaza atat de des (apropos, o cartela costa 6 lei cel mult), fondul de rulment luat o data cu penalizarile si....lanturile de aur de la gatul administratorei cantarite din ochi cu atata minutiozitate .... decat ca din :ban: si:spam: pe care i le aplicati trebuie ca exista una (legatura adica).

user:
Eh,m-am descarcat si eu putin...(e sotul plecat :D )

Desi am fost lovita drept in plex de criza ,cred ca nu mi-am pierdut simtul umorului...faza cu banul ( Craiovei) si spamul era o gluma... :))
Anyway...
....nu-i asa de greu de facut legatura-daca o cartela e DOAR 6 lei,inseamna ca ceilalti 6 se duc...unde?... la urmatoarea za,nu?:D ..........urmatoarea za e de la termopanele de pe casa scarii....urmatoarele de la iluminatia senzoriala de pe aceeasi casa a scarii...TRAIASCA-NE ADMINISTRATORII!!!!!
Traiesc cu speranta ca exista si administratori corecti ...:)))))))))

@elga50:
:offtopic:
Cred ca blocul dv. arata si este intretinut precum cele 3 lanturi de aur de la gatul administratorei, adica direct proportional. Simtul umorului de care debordati va va face sa treceti mai usor peste problemele somajului in stransa legatura cu marimea cotei de intretinere.
Vorba lui Caragiale "Simt enorm si vad monstruos!", se simte din tonusul cu care abordati problema. Felicitari!

Subiect: AZIL POLITIC

TAIZELENA: Stimati avocati si utilizatori ai forumului
As dori sa stiu in ce conditii se poate obtine AZIL POLITIC in Europa, mai exact in Italia si CE DOCUMENTE SUNT NECESARE?

Mi-ar fi de folos orice informatie, orice asistenta juridica cu privire la acest subiect.
Va multumesc frumos si astept cu interes raspunsul dumneavoastra.

vasi49: Sunteti persecutat politic? Noi romanii mai corect ar fi sa cerem azil economic, ca incet, incet murim de foame.

eumarian: Romania este membra a Uniunii Europene, democratie functionala si asa mai departe. E imposibil sa primiti azil politic in vreun stat civilizat, poate in anti-democratiile militante de tipul Iran sau Coreea de Nord, desi nu v-as recomanda :D

u.b.i.k.: @TAIZELENA
Am o veste buna si una proasta: Prima data o scriu pe aia buna iar pe urma pe cealalta care e mai rea, bine?
Vestea buna: Romania este geografic in Europa si este membra a Uniunii Europene
Vestea rea: Romania este cea mai proasta alegere pentru un cetatean al UE care nu vrea sa-si faca o cariera de succes ca politician, traficant de droguri de mare risc sau proxenet/prostituata. In Romania copii nou-nascuti mor arsi si afumati in maternitati, spitalele raman fara medicamente, scolile raman fara incalzire si cu "profesori" suplinitori care abia pot sa deosebeasca verbele de adjective ori vocalele de consoane, in Romania ... dar ma opresc aici.
Daca sunteti cetatean somalez, sau nord-coreean o sa va simtiti bine in Romania si veti vedea ca nu e deloc rau aici ... ma rog ... ne mintim ca e mai bine decat de acolo de unde ati venit.

eumarian : Oare e o veste buna sau rea ca romanii se gandesc la azil politic fara a fi persecutati politic?
:acute:

:vishenka:
@leusan a scris:
ocupatiunea ca mod de dobindire a proprietatii opereaza atat pentru bunuri mobile cat si imobile? sau numai pentru o categorie/
Exista vreo modalitate de a cere ocupatiunea in instanta pe un teren viran (intravilan) care nu este al nimanui nici al adm locale,nu fig nici cu proprietar practic nimic,M-am interesat peste tot.

@milicadamian:
da puteti opera "ocupatiunea" dar numai cu steagul in mana si evident, calare.. pe ceva..pana la loc:D
altfel, nu exista bunuri fara stapan in tara asta..avem multe reglementari..
norma cu privire la ocupatiune e desueta..nu imi amintesc sa fi fost abrogata
Subiect: Grade de rudenie

user:
Ce sunt cu nepoate finului meu ??? ma lamureste shi pemine cineva ?:worthy:

@gi_jane2:

cunostinte..:)
(Nu aveti grad de rudenie nici cu finul, nici cu nepoatele acestuia)

Subiect: Curtea Constituţională emite o decizie nr. x referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art. 1 si art. 2 din OUG nr. y

user:Curtea Constituţională emite o decizie nr. x referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a prevederilorart. 1 si art. 2 din OUG nr. y.
Cum se traduce în termenii empirici?

@u.b.i.k.:
Aaaaaaaa? Am ramas stramb citind intrebarea d-voastra. Habar n-am ce vreti sa stiti. Oare n-ar fi mai bine sa ne spuneti intr-un limbaj curatel si folosind termeni pe care-i cunoasteti ce doriti?

Oh, era sa uit ... DEX zice ca EMPÍRIC, -Ã, empirici, -ce, adj. Bazat (numai) pe experiență; care privește empirismul, care are la bază empirismul. ♢ Formulă empirică = formulă obținută prin prelucrarea pur matematică a unor date experimentale, fără substrat teoretic. Medicină empirică = tratament al bolilor numai pe bază de experiență și de cazuri antecedente. – Din fr. empirique, lat. empiricus.

cu consideratie
Sextus Empiricus
Subiect: probleme cu avocatul

user:
suntem 800 de persoane implicate intr-un proces,pe motiv ca avocatul nu a depus la dosar actele cerute de judecator desi avocatul dispunea de acele documente acel dosar trebue repus din nou,ceea ce de 2 luni nu s-a intamplat acest lucru pe motiv ca magistratii sunt in vacanta,in cat timp poti sa redepui dosarul si ce se intampla daca dosarul nu e redepus in termenul limita,dosarul se afla pe civil la judecatorie,cum pot renunta eu personal la acest avocat?trebue sa astept redepunerea dosarului?sau pot depune o cerere de retragere inainte?

@dstefan:
Ar fi mai simplu ca dvs sa aveti un av. separat de cei 800, ganditiva ce inseamna pentru av. 800 de clienti.Fiti mai clar .
800 de clienti au un singur av.?

@Kyandra:
@user folositi cu incredere butonul "raspunde" din subsolul topicului initiat de dvs pentru a continua discutia, nu deschideti atatea subiecte cate parti sunt la dosar!:D

Alte discuții în legătură

Testament cu legatar universal slivneanu2001 slivneanu2001 Buna ziua am si eu o intrebare pentru care va multumesc anticipat pentru raspuns.In 1997 vara mea care a fost legatar universal in testamentul lasat de tatal ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare , donatie sau testament nitucornel nitucornel Buna ziua ! Cum e mai bine in cazul in care parintii vor sa treaca apartamentul pe numele meu, deoarece am grija de ei ? Am o sora care a spus ca nu-i poate ... (vezi toată discuția)
Cote de mostenire pentru copii din 2 casatorii diferite ContSters126200 ContSters126200 Buna dimineata! Am o cunostinta cu urmatoarea situatie familiala: un copil din prima casatorie si apartament proprietate personala cumparat inainte cu 3 ani ... (vezi toată discuția)