avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Mesajul de aur
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Mesajul de aur

De foarte multe ori am citit in forum raspunsuri care m-au facut sa zambesc sau chiar sa rad datorita umorului de buna calitate pe care-l contineau. Sunt utilizatori sau consultanti carora imi place sa le citesc mesajele asa cum as citi o carte buna, dar sunt prea multe / multi si nu voi putea niciodata citi tot ce au scris aici. De aceea m-am gandit ca ar fi bun un topic unde sa adunam macar o parte din stelutele pe care le-au pus forumului, de-a lungul timpului, oamenii de spirit.

Ca minime reguli, m-am gandit ca ar fi bine sa postam titlul subiectului, intrebarea sau mesajul la care raspunde si desigur mesajul care ne-a placut.
Puteti ''culege'' si postari cu inteles de sine statator, care nu sunt raspunsuri propriu-zise la vreo intrebare.

Incep:

Subiect: pot angaja ca jurist pe cineva care nu are licenta?
user 1: nu nu se poate ;)
user 2: Nu e nici o lege. pana la, aparitia legii consilierilor juridici, cei fara licenta (o parte) erau trecuti functionari juridici. Desi nu a fost si nu este trecut in nomenclatorul profesiilor juridice, se mai practica
@romascanu: [...] daca eu am nevoie de o persoana care sa-mi sorteze pe sexe puii iesiti din ou, ce fac? Astept pana apare in codul ocupatiilor "sexator de pui de-o zi" sau ma descurc cum pot, daca chiar imi trebuie persoana.

Subiect: amenda din tren vine acasa?
@romascanu: Vine, vine, dar nu cu trenul, ci cu posta :)

Subiect: Executare silita
user: [...]:Poprire pe salariu, executa masina, televizorul, catelul etc. (mai putin soacra)
@adutescu: De ce nu lasa catelul si sa execute soacra? cantareste mai mult in viu.

Subiect: Este posibil...
user: [...] Este posibil ca un lucrator din cadrul politiei, sa aplaneze, mai bine spus sa medieze un conflict intre un mort si o persoana in viata.......Este posibil.....
@adutescu: Doar prin spiritism.
@eumarian: Sa fim optimisti: este!

Subiect: Modificare profil utilizator - acum e vizibil si mesajul pentru care s-au acordat aplauze / recomandari
@Magda Staicu:
Foarte bine arata acum "profil utilizator ".
Aproape ca stau degeaba , minute in sir, uitandu-ma la profil ...
(al meu:"> )
Mersi frumos !
:yeah:

...sper sa ''prinda'' topicul :)
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2011
Ares-3, moderator
Durase o vesnicie sa-i calculez cotele succesorale pentru mostenirea de la tata. :))
Iar bunicii erau inca in viata...

Discutia a continuat intr-un alt topic, de data aceasta fara participarea mea :

Subiect: mostenire

user 1 :
bunicii mei,parintii mamei mele(care este decedata)au 3 copii,ramasi numai 2 in viata. dupa decesul lor,eu,fiind copilul ficei decedate intru in drepturi egale cu ceilalti 2 ramasi in viata(adica au ramas unchiul si matusa)?

@mirela741:
Da, dvs si fratele dvs , ca parca aveti si un frate.... Veti in locul mamei dvs la succesiune, prin reprezentare, deci la decesul bunicilor dvs mostenirea se va imparti in 3 parti egale. Cate 1/3 fratii mamei si dvs si fratele impreuna 1/3 adica 1/6 fiecare!

Vad ca sunteti passionate de mosteniri nedeschise!

Ultima modificare: Luni, 1 August 2011
ContSters103772, utilizator
Mi-am dat seama, stimate coleg. :)

Subiect: cum pot evacua o persoana de pe proprietatea mea?

user 1:
de un an de zile am la mine o matusa si din cauza unor discutii am hotarat eu ca ea trebuie sa mearga inapoi la ea acasa,numai ca aceasta refuza;mentionez ca nu am facut nici un fel de documente prin care eu sa-mi iau vreun angajament fata de aceasta si nici alte datorii nu am fata de aceasta

@Alimanescu George:
Puteti face o actiune in evacuare.
Dar cel mai simplu ar fi sa-i faceti valiza si sa o azvarliti afara...
Schimbati si incuietoarea dupa ce pleaca.
Nu-i spuneti ca eu v-am sfatuit ...;)

Subiect: Actiune in revendicare

@avocat_lascoschi:
CEDO bate ICCJ si eu cred ca o stie toata lumea.

@u.b.i.k:

Asa este stimate coleg, trebuie sa observ insa ca si realitatea bate orice imaginatie (ma rog a mea este probabil mai limitata), in privinta exprimarilor. Deci CEDO :training: ICCJ . Daca se va face cu spectatori imi iau bilet indiferent cat costa. Parerea mea.

Subiect: Site+Server

user 1:
deci dak as deschide o sectie de donatii ! ar fi probleme in leg cu ce ! ce am voie sa fc cu bani din donatii si ce nu am voie.. !?

@AVLIL:
Pana la ce se poate face au ba cu banii, trebuie vazut daca ei se incaseaza legal!
Dupa aia, mergeti si vedeti mai departe!
Pana sa-i cheltuiti legal insa, vedeti de-i incasati legal. In ordine.

@u.b.i.k.:
Ce puteti face cu banii din donatii ? :hm::slap:
Daca (si numai daca) sunt incasati legal, tot ceea ce doriti. Eventual puteti sa-i donati mai departe. Contul meu va sta la dispozitie. :kissing:

Subiect: Curtea Internationala de Justitie Haga

user: Cum ajungi judecator la CPIJ de la Haga? astept un raspuns multumesc frumos

eumarian: Cred ca cea mai buna sansa ar fi sa emigrati in asemenea leagane de cultura juridica si democratie precum Egipt, Somalia, Sierra Leona si China, toate au trimis judecatori.

:vishenka:
Subiect: Proces civil

user:
Momentan sunt plecat din tara si pana la data cand am primul termen ca parat, nu reusesc sa-mi rezolv problemele personale in tara unde sunt.
ps: nu urmaresc tergiversarea cauzei, ci doar amanarea procesului pana la rezolvarea problemelor personale in tara unde sunt,
pot sa stabilesc ca parat o data cand sa fie urmatorul termen?

Alimanescu George:
Termenul este stabilit de instanta in functie de lista de termene. Puteti solicita un anumit termen, va ramane la aprecierea instantei daca vi-l incuviinteaza sau nu.

user:
poate solicita avocatul care ma reprezinta un nou termen?

Alimanescu George:
Consultați-vă cu avocatul dvs. în această privință.
Noi aici îi consiliem pe cei care nu au avocat. Nu ne amestecăm în munca avocaților aleși.

=D>
Subiect: casatoria

User:
buna ziua!,m-am recasatorit in anul 2004,sotia mea avea o casa construita din 1985,in 2008 am renovat in intregime casa(casa fiind trecuta pe numele ei),as vrea sa stiu ce drepturi ca sot am eu la casa,de ex.in caz ca Doamne fereste! se intampla ceva cu sotia mea....rudele ei ma pot scoate afara de acolo?

@mirela741:
adica in caz de deces...

d na are copii? parinti in viata?
aveti si dvs o cota daca asta va intereseaza....

dar stiti cum e, nu se stie never cine moare primul....

user:
Normal ca nu se stie niciodata,dar eu am intrebat fiindca sotia nu are copii,eu am un copil,si am muncit foarte multi ani in strainatate,iar toti banii dobanditi sau investit in casa,si pe langa casa,si ma gandeam ca la batranete am posibilitatea (sau nu ,)sa ma trezesc fara nimic,sau in caz de deces fiului meu nu i va ramane nimic. va multumesc!

Alte discuții în legătură

Testament cu legatar universal slivneanu2001 slivneanu2001 Buna ziua am si eu o intrebare pentru care va multumesc anticipat pentru raspuns.In 1997 vara mea care a fost legatar universal in testamentul lasat de tatal ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare , donatie sau testament nitucornel nitucornel Buna ziua ! Cum e mai bine in cazul in care parintii vor sa treaca apartamentul pe numele meu, deoarece am grija de ei ? Am o sora care a spus ca nu-i poate ... (vezi toată discuția)
Cote de mostenire pentru copii din 2 casatorii diferite ContSters126200 ContSters126200 Buna dimineata! Am o cunostinta cu urmatoarea situatie familiala: un copil din prima casatorie si apartament proprietate personala cumparat inainte cu 3 ani ... (vezi toată discuția)