avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Mesajul de aur
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Mesajul de aur

De foarte multe ori am citit in forum raspunsuri care m-au facut sa zambesc sau chiar sa rad datorita umorului de buna calitate pe care-l contineau. Sunt utilizatori sau consultanti carora imi place sa le citesc mesajele asa cum as citi o carte buna, dar sunt prea multe / multi si nu voi putea niciodata citi tot ce au scris aici. De aceea m-am gandit ca ar fi bun un topic unde sa adunam macar o parte din stelutele pe care le-au pus forumului, de-a lungul timpului, oamenii de spirit.

Ca minime reguli, m-am gandit ca ar fi bine sa postam titlul subiectului, intrebarea sau mesajul la care raspunde si desigur mesajul care ne-a placut.
Puteti ''culege'' si postari cu inteles de sine statator, care nu sunt raspunsuri propriu-zise la vreo intrebare.

Incep:

Subiect: pot angaja ca jurist pe cineva care nu are licenta?
user 1: nu nu se poate ;)
user 2: Nu e nici o lege. pana la, aparitia legii consilierilor juridici, cei fara licenta (o parte) erau trecuti functionari juridici. Desi nu a fost si nu este trecut in nomenclatorul profesiilor juridice, se mai practica
@romascanu: [...] daca eu am nevoie de o persoana care sa-mi sorteze pe sexe puii iesiti din ou, ce fac? Astept pana apare in codul ocupatiilor "sexator de pui de-o zi" sau ma descurc cum pot, daca chiar imi trebuie persoana.

Subiect: amenda din tren vine acasa?
@romascanu: Vine, vine, dar nu cu trenul, ci cu posta :)

Subiect: Executare silita
user: [...]:Poprire pe salariu, executa masina, televizorul, catelul etc. (mai putin soacra)
@adutescu: De ce nu lasa catelul si sa execute soacra? cantareste mai mult in viu.

Subiect: Este posibil...
user: [...] Este posibil ca un lucrator din cadrul politiei, sa aplaneze, mai bine spus sa medieze un conflict intre un mort si o persoana in viata.......Este posibil.....
@adutescu: Doar prin spiritism.
@eumarian: Sa fim optimisti: este!


Subiect: Modificare profil utilizator - acum e vizibil si mesajul pentru care s-au acordat aplauze / recomandari
@Magda Staicu:
Foarte bine arata acum "profil utilizator ".
Aproape ca stau degeaba , minute in sir, uitandu-ma la profil ...
(al meu:"> )
Mersi frumos !
:yeah:


...sper sa ''prinda'' topicul :)
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2011
Ares-3, moderator
Subiect: Art. 2260 - ce parere aveti despre alin 3?

@ovi_dragomir:

Art. 2260: Cazul special de revocare
(1)Contractul de întreţinere este revocabil în folosul persoanelor cărora creditorul întreţinerii le datorează alimente în temeiul legii dacă, prin efectul contractului, el s-a lipsit de mijloacele necesare îndeplinirii obligaţiei de a asigura alimentele.
"
...sa fie vorba de creditor sau debitor...sau io nu mai stiu sa fac diferenta...

@romascanu:

Ce inteleg eu din acesta tocana de varza.

Obligatia de intretinere isi poate avea izvorul
- in lege (spre pilda cea dintre parinte si copil)
- sau in contract. (pentru a-si asigura propria sa intretinere in caz de batranete, bola etc., parintele poate sa incheie un contract de intretinere cu Y)

Astfel, aceeasi persoana (parintele) poate fi
- DEBITOR al obligatiei LEGALE de intretinere fata de copilul sau X (= creditor al obligatiei legale de intretinere)
- dar si CREDITOR al obligatiei CONTRACTUALE de intretinere daca incheie un contract prin care instraineaza averea sa contra intretinere de la debitorul Y (debitor contractual).

Prin efectul contractului de intretinere, parintele (creditor al obligatiei CONTRACTUALE de intretinere) se poate lipsi de mijloacele materiale necesare indeplinirii obligatiei LEGALE de intretinere fata de copilul sau /creditor al obligatiei LEGALE de intretinere (parintele zice: n-am sa-ti dau alimente/intretinere pentru ca eu insumi primesc o cana cu apa de la debitorul meu Y, in baza contractului incheiat cu acesta).

In acesta situatie legea prevede doua solutii:
- revocarea contractului de intretinere in folosul creditorului obligatiei LEGALE de intretinere (= copilul in exemplul meu)
- obligarea DEBITORULUI (care debitor? ... pai cel din CONTRACT ...asta ar fi singura interpretare de bun simt a textului acestuia sub forma de VARZA) sa asigure alimente/intretinere SI PENTRU creditorul obligatiei legale de intretinere (= copilul).

Daca acest text ar fi protejat doar un copilas fata de un parinte de rea-credinta (care ar fi incheiat contractul de intretinere doar cu scopul fraudarii copilului) atunci l-as fi inteles!

Dar aliniatul 2 vine si spune ca revocarea in folosul creditorului obligatiei legale de intretinere (copilul, in exemplul meu) se poate cere chiar daca nu exista frauda si indiferent de momentul incheierii contractului.

Daca va ganditi la un copilas minor si fara nicio vina, atunci textul vi se pare LOGIC, dar copilul poate fi si o haimana majora care n-a fost in stare sa faca una de-un leu de-a lungul vietii sale si de la care parintele batran nu se poate astepta nici la o cana cu apa!.
Cine va lua sub ingrijire un astflel de parinte ajuns la vasta venerabila, daca stie ca risca sa intretina si haimanaua!? (daca vrea sa evite revocarea)

Morala!? Daca n-ai copii, s-ar putea chiar sa mai ai o sansa la o cana cu apa!
Credeai ca legii ii pasa de aspectele subiective ale vietii tale? Ei bine, nu-i pasa!

Asa vad eu textul, dar voi luati-ma sub beneficiu de inventar, caci sunt la prima lui citire ...in concediu.

@otesani:

nu inteleg exact cum vine asta ... instanta il poate obliga pe debitor chiar si din oficiu, insa numai cu acordul debitorului .....

@romascanu:

Vrea sa spuna ca instanta poate chiar si din oficiu ( =:O fara sa existe un capat de cerere in acest sens), dar numai cu acordul debitorului intretinerii/debitorul din contractul de intretinere (= parat in cauza avand ca obiect revocarea) sa-l oblige pe acesta (= debitorul parat) sa asigure alimente SI fata de creditorul/creditorii obligatiei legale de intretinere (=:-/ reclamanti in proces ...:-/ toti, unii ...mi se cam impaienjenesc neuronii cand vine vorba despre calitati procesuale...).

Debitorul intretinerii n-ar putea sa fie el insusi reclamant, pentru ca atunci actiunea ar suna cam in halul urmator: Domnule presedinte, Subsemnatul ...ma chem in judecata pe mine insumi pentru ca prin hotararea ce veti pronunta sa ma obligati la ...#-o .
Din pricina asta au gasit (le-o fi trebuit mult?) aceasta formulare ..."din oficiu" ..."cu acordul" ...
Subiect: Corectie CAS declaratia 112

@user:
am infiintat o firma SRL-D ,legea spune ca societatile debutante avand un minim de salariati beneficiaza de neplata CAS ANGAJATOR. Am depus declaratia D112 initial cu cas angajator de plata ex. 200 ron, si nu trebuia deoarece sunt scutita de plata acestei sume, trebuie sa fac o rectificativa:
- cum declar la cas angajator si cum o completez deoarece declaratia initiala a fost generata din programul de salarii si nu pot modifica in program;
- si la Anexa nr. 1.2 - Asigurat trebuie sa trec vreun asigurat (singurul asigurat).

@Magda Staicu:
Instalati de pe site mfinante programul declaratiei 112 si corectati acolo ce aveti nevoie .
Transmiteti apoi rectificativa ,conform procedurii descrise .
Va fac legatura ::D
[ link extern ]

Magda...cu drag,,,=D>
Subiect: Modificari forum 12 August 2011

@pianistul:
Am modificat felul cum se raspunde in cadrul unei discutii, se citeaza sau editeaza un mesaj. Actiunile mentionate mai sus se pot face acum direct din pagina de discutie fara a mai fi nevoie sa treceti printr-o pagina intermediara.

@Magda Staicu:
Am postat raspuns la contabilitate si dupa aceea , mi-a aparut pagina de start a site-ului .
Am crezut ca e ceva eronat si am postat un cantec .
La fel , dupa postare , s-a "dus" pe pagina de start .
Sau nu a fost frumos cantecul ? :O
----
editare : si de aici se intampla la fel
Deci cantecul a fost totusi frumos :)

Seara frumoasa tuturor !



Magda cantecul postat este :dance4: , iar raspunsul acesta :thumbup:

Subiect: uzucapiune

User:
in ce cazuri se ataca uzucapiunea /mentionez ca este cadastru si intabulare

@Avokitten:
cine s-o atace, un catzel?

=D>
Subiect: Casatoria cu un cetatean marocan

User:
Urmeaza sa ma casatoresc cu un baiat din Maroc. Am hotarat sa ne casatorim in Romania. As vrea sa stiu daca poate cineva sa ma ajute cu niste raspunsuri ....si anume:
trebuie neaparat sa stie romana ca sa ne putem casatori in Romania?(stiu...poate vi se pare o intrebare prosteasca dar chiar as vrea sa stiu raspunsul)
casatorindu-se cu mine ...cetatean roman...primeste automat viza de Romania....daca da, ce fel de viza si pentru cat timp?

@adutescu:
Mi-e greu sa cred ca va veti baza oficializarea relatiei pe baza unor informatii primite pe un forum, fie ele "sigure" sau nu.
Nu trebuie sa stie limba romana, daca se casatoreste cu dvs. primeste resedinta, pe 5 ani, poate calatori cu dvs. in tari UE.
Mai multe informatii pe www.ori.mai.gov.ro

Alte discuții în legătură

Testament cu legatar universal slivneanu2001 slivneanu2001 Buna ziua am si eu o intrebare pentru care va multumesc anticipat pentru raspuns.In 1997 vara mea care a fost legatar universal in testamentul lasat de tatal ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare , donatie sau testament nitucornel nitucornel Buna ziua ! Cum e mai bine in cazul in care parintii vor sa treaca apartamentul pe numele meu, deoarece am grija de ei ? Am o sora care a spus ca nu-i poate ... (vezi toată discuția)
Cote de mostenire pentru copii din 2 casatorii diferite ContSters126200 ContSters126200 Buna dimineata! Am o cunostinta cu urmatoarea situatie familiala: un copil din prima casatorie si apartament proprietate personala cumparat inainte cu 3 ani ... (vezi toată discuția)