Ceea ce postez acum pe mine m-a amuzat teribil. Este un subiect putin mai lung, sper ca utilizatorul s-a lamurit pana la urma. :)
Subiect: notar dupa vechime 5 ani cu concurs?
user 1: Se poate deveni notar dupa o activitate de 5 ani ca avocat si varsta mai mare de 35 de ani? Si concurs bineinteles
@mirela741: Da!
user 2: impartasiti cu noi pe acest forum de discutii de ce doriti sa deveniti notar ,ce insatisfactii v a adus cariera de avocat si pe ce va bazati sa deveniti notar :) impartasiti experienta dvs cu tinerii anului 2011
user 1: Apropo, anii la facultate in Drept se considera vechime pentru acei 5 ani?
Dar cei 2 ani de stagiar ca avocat, conteaza ca vechime?
Exclud stagiar la notar fiindca am auzit ca nu reusesti fara o spaga imensa sau PCR
Am alta profesie cu studii superioare decat Dreptul. Imi fac planul acum, daca se merita 8 ani ca sa capat licenta de notar. Acesta e un plan de rezerva in caz ca sunt ostracizat de pe piata muncii de PCR sau PRM :)
user 2: 8 ani la ce va referiti?ce meserie aveti acum?putem vorbi deschis pe acest forum de discutii caci nu stim cine sunteti :D
user 1: Dvs nu, altii poate :)
8 ani = 3 ani de drept + 5 ani de vechime
Indiferent, mi-ar fi util daca ar putea sa-mi raspunda cineva la intrebarile:
Anii la facultate de drept se considera vechime pentru acei 5 ani?
Dar cei 2 ani de stagiar ca avocat, conteaza ca vechime in mediul juridic pentru cei 5 ani necesari ca vechime sa devii notar?
Ca sa va raspund de ce notar si nu avocat, mi se pare mai usor sa fii notar. Voi activa ca avocat in dreptul muncii de pilda, deja am experienta:)) si apoi ma las de meseria de avocat :surrender:
Cat de activ trebuie sa fii ca avocat in barou ca sa conteze ca vechime?
@mirela741: Facultatea nu este vechime. Din moment ce nu aveati diploma cum sa se considere vechime in munca juridica. Dupa terminarea facultatii si dupa ce ati luat licenta, angajandu va in domeniul juridic de la acel moment se considera 5 ani.anii de stagiatura se pot considera vechime in munca juridica. Profesia de notar este incompatibila cu cea de avocat.
user1: Adica nu pot activa ca avocat si apoi sa dau examenul pentru notari sa-mi iau licenta?
Am auzit si de asta, tot notariatul e pe PCR si mita si nu poti sa intri altfel.
Apropo de notari, am fost la mai multi cand am avut nevoie de o procura pentru mama mea sa poata copia acte din dosarul meu, si nu stia nici unul ce-i aia =D>
Am copiat una de pe net, am semnat-o si pa nevoii de notar.
Si mai interesant, e ca un notar la care s-a interesat mama mea in provincie stia ce are de facut, iar cei din Bucuresti nu. Ma rog, toti stiau sa ia banii in schimb :))
Na, c-am zis-o :))
@mirela741: Daca citeati cu atentie ce am scris intelegeati ca puteti fi orice vreti dvs inainte de a fi notar. Si avocat, si consilier juridic, si judecator, am spus ca este incompatibila referendu ma la exercitarea lor in acealasi timp. In fapt insusi cuvantul va trimite la acest lucru.
Daca dvs doriti sa deveniti notar ne bucuram, poate mai cresteti nivelul profesional al acestei profesii, pe care o vedeti cu ochi atat de critic.
Succes!
user 1: Multumesc =D>
Cu siguranta scad nivelul taxelor practicate macar fiindca voi practica minimul pe barem.
Incepusem sa dau tarcoale la facultatea de management daca dreptul nu promitea...
Ca sa fiu perfect sincer, domeniul in care activez este si asa mai mare decat poate cuprinde un om vreodata, daca ma apuc sa pun suflet activand ca avocat cu siguranta nu mai ajung la pensie :)) Avocat, procuror, judecator, sunt specializari pe viata.
@mirela741 : Aaa... Pai si atunci ce rost mai are sa va incurcati cu o asa anosta profesie ca cea de notar....cand aveti orizonturi atat de largi, plus ca managementul nu este deloc de neluat in considerare. Cu facultatea de drept de 3 ani si managementul cu care cochetati s ar putea sa aveti succes in afaceri!
Multa bafta!
user 1 : Sunt costuri mari legate de declararea de notariat la tine acasa? :)
Dar daca esti avocat apoi notar, apoi avocat din nou, apoi iar notar, e vreo problema? :)
Si daca dupa aceea ma decid sa fiu procuror? :))
E simplu, trebuie doar sa scriu NUP-uri :))
@mirela741 : Poftim?
Reformulati, daca se poate!
user1 : Sunt costuri mari legate de declararea de notariat la tine acasa? :)
Exista costuri, taxe prohibite legate de deschiderea "firmei" de notariat la adresa de domiciliu? Aproape toate notariatele pe care le stiu sunt in apartamente, insa nu stiu nimic despre legalizarea deschiderii unui notariat.
...
Dar daca esti avocat apoi notar, apoi avocat din nou, apoi iar notar, e vreo problema? :)
Si daca dupa aceea ma decid sa fiu procuror? :))
E simplu, trebuie doar sa scriu NUP-uri :))
@mirela741: Ma surprinde ca nu stiti! Tocmai va apreciam vastele cunostinte cu o usoara invidie, ca sa fiu sincera, dupa cv ul impresionant dat de dvs.
Pai cat poate sa coste? Dvs cam la cat pretuiti?
Apartamentele in care ati vazut notariatele ca functioneaza , ati avut impresia ca se si locuieste in ele?
In primul rand, tb sa aveti spatii de arhiva, exista normativ special pt asa ceva. Notarul, spre deodebire de avocat este pastratorul arhivei, care arhiva nu este a lui, ci a statului.mai tb sa aiba un spatiu de primire clienti, birou pt secretariat registre, contabilitate si un birou al dansului.
Notariatul nu este o firma, Decat in masura in care va uitati la marcajul luminos care va semnalizeaza ca acolo se afla un birou notarial.
Notariatul este un serviciu de interes public.
A legaliza o deschidere de notariat...zau ca nu ma pricep.... Daca doriti putem vb de legalizari de copii de pe inscrisuri, de pe documente traduse....
Referitor la du te vino intre avocat, notar, procuror, etc....
Eu zik sa incercati si managementul cu care cochetati!
user 1 : Multumesc inca o data =D>
Ma surprinde ca nu stiti!
Totul se invata
Notariatul este un serviciu de interes public.
Va contrazic. Publicul n-are nici un interes in existenta notarilor. Notarii insa au tot interesul :))
tb sa aveti spatii de arhiva, exista normativ special pt asa ceva. Notarul, spre deodebire de avocat este pastratorul arhivei, care arhiva nu este a lui, ci a statului.mai tb sa aiba un spatiu de primire clienti, birou pt secretariat registre, contabilitate si un birou al dansului.
Aoleooo, pai trebuie sa angajez contabil, adica doi dupa legile Romaniei? :))
Va contrazic si aici, am vazut destule notariate. In majoritatea ba biroul notarului era acelasi cu spatiul clientilor, arhiva poate era ascunsa in boxa la subsol, secretare am vazut si n-am vazut, si probabil era si contabila si secretara, acum depinde si de cat de cautat e notarul. Contabilitatea trebuie investigata, poate se poate face cu acelasi angajat de la alta firma, la urma urmei e vorba de contabilitate nu de contabil. In ultimul rand am zis deja ca este un plan de rezerva, astfel incat pot sa am cabinetul notarial deschis de la 9 la 13, asa cum am vazut la unul, si numai pe baza de programare. Nu ma intereseaza sa fac averi fiindca nu am ce face cu ele :))
@mirela741 :Dupa cum ziceam..... Incercati managementul!
Dreptul l ati terminat in doua pagini de forum!
Nu m-am putut abtine, am postat si eu acolo un mesaj putin :offtopic:
@Gabrielle Monique : Tocmai devenise interesanta discutia asta:( . Eu chiar eram interesata de subiect si brusc :closedtopic: