avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Mesajul de aur
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Mesajul de aur

De foarte multe ori am citit in forum raspunsuri care m-au facut sa zambesc sau chiar sa rad datorita umorului de buna calitate pe care-l contineau. Sunt utilizatori sau consultanti carora imi place sa le citesc mesajele asa cum as citi o carte buna, dar sunt prea multe / multi si nu voi putea niciodata citi tot ce au scris aici. De aceea m-am gandit ca ar fi bun un topic unde sa adunam macar o parte din stelutele pe care le-au pus forumului, de-a lungul timpului, oamenii de spirit.

Ca minime reguli, m-am gandit ca ar fi bine sa postam titlul subiectului, intrebarea sau mesajul la care raspunde si desigur mesajul care ne-a placut.
Puteti ''culege'' si postari cu inteles de sine statator, care nu sunt raspunsuri propriu-zise la vreo intrebare.

Incep:

Subiect: pot angaja ca jurist pe cineva care nu are licenta?
user 1: nu nu se poate ;)
user 2: Nu e nici o lege. pana la, aparitia legii consilierilor juridici, cei fara licenta (o parte) erau trecuti functionari juridici. Desi nu a fost si nu este trecut in nomenclatorul profesiilor juridice, se mai practica
@romascanu: [...] daca eu am nevoie de o persoana care sa-mi sorteze pe sexe puii iesiti din ou, ce fac? Astept pana apare in codul ocupatiilor "sexator de pui de-o zi" sau ma descurc cum pot, daca chiar imi trebuie persoana.

Subiect: amenda din tren vine acasa?
@romascanu: Vine, vine, dar nu cu trenul, ci cu posta :)

Subiect: Executare silita
user: [...]:Poprire pe salariu, executa masina, televizorul, catelul etc. (mai putin soacra)
@adutescu: De ce nu lasa catelul si sa execute soacra? cantareste mai mult in viu.

Subiect: Este posibil...
user: [...] Este posibil ca un lucrator din cadrul politiei, sa aplaneze, mai bine spus sa medieze un conflict intre un mort si o persoana in viata.......Este posibil.....
@adutescu: Doar prin spiritism.
@eumarian: Sa fim optimisti: este!

Subiect: Modificare profil utilizator - acum e vizibil si mesajul pentru care s-au acordat aplauze / recomandari
@Magda Staicu:
Foarte bine arata acum "profil utilizator ".
Aproape ca stau degeaba , minute in sir, uitandu-ma la profil ...
(al meu:"> )
Mersi frumos !
:yeah:

...sper sa ''prinda'' topicul :)
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2011
Ares-3, moderator
user :am un baiat elev la un lic muzical in clasa 3 repeta la pianina acasa intre orele 17-18 ore acceptate de vecinii scarii in afara de cel de sub mine .Am inteles caci el este mai afectat dar nici asa caci nu doreste la nici o ora sa cante copilul mi-a chemat de nenumarate ori politia la usa(....) astept o solutie si de la voi.
Alimanescu G : eu l-as pune pe copil sa invete sa cante si la trombon.
In scurt timp vecinul scandalagiu va implora sa revina la pianina.

Corect ! :D

Subiect: DESPRE DECL.112

User 1: dupa ce am terminat de complectat am "apasat" butonul validare, a aparut ca a fost validata cu succes si ca se va genera un fisier dec.unic...etc....nu l-am gasit#-o nici pe desktop nici unde.., am semnat , am validat semnatura token-ul era conectat.....si nimic.
dupa un timp am mai complectat o decl. la fel si totul a fost la fel...ma asteptam sa mi se spuna ca decl. a mai fost complectata/depusa etc..dar tot nimic...nu a aparut nici o recipisa....multumesc...#-o

@gigelin: apelati la unu' care "le are" cu computeru':))

user 1: Mu;tumesc si sa traiti bineeeee.....=D>.....

Subiect: Cum se repartizeaza corect salariul pt. femeia de serviciu?

User 1:Legea este interpretabila in acest sens si administratorul profita(ei sunt 6 in ap.si calculeaza dupa cota parte)Cred ca logic ar fi sa se calculeze dupa nr.de pers. ca la REBU.Daca sunt plecata 1 luna zile nu trebuie sa platesc pt.REBU ca nu am facut gunoi menajer,dar de ce sa platesc pt. femeia de serviciu? [...] legislatia dinaitea legii 230 /2007mi se parea mai corecta,mai completa si mai lamuritoare.OG81/2001 preciza ca asoc.de locatari existente la data respectiva sunt recunoscute ca asoc. de propr.si sunt obligate sa se reorganizeze in termen de 12 luni(cap.III art.17) Era clar ca asoc. de loc.se puteau ghida dupa legislatia pt. asoc. de propr.Legea 230/2007 spune ca propr.se pot organiza in asoc.de propr.(art.2),iar HG 1588/2007spune la art. 2:"proprietarii apartamentelor şi ai spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă se pot constitui în asociaţii de proprietari.",iar la art.3 prevede:

Art. 3. - Proprietarii din asociaţiile de locatari din clădirile ale căror apartamente au fost dobândite în proprietate în condiţiile legii şi care nu s-au organizat în asociaţii de proprietari vor lua măsurile prevăzute de prezentele norme metodologice pentru constituirea în asociaţii de proprietari, potrivit prevederilor Legii nr. 230/2007.

Deci,asoc. de locatarii se pot organiza(daca vor,cf.art.2)sau sunt obligate (cf.art.3)?????????!!!!!!!!!!!!!!

@elga50: Ati sarit de la salariul femeii de serviciu direct la infiintarea asociatiilor de proprietari? Ce va intereseaza exact? Ca nu putem sa lamurim totusi o problema foarte complexa cum este transformarea unei asociatii de locatari in asociatie de proprietari intr-un topic despre femeia de serviciu......
Luati-le pe rand!

OG 81/2001 este despre infiintarea Institutului National de Administratie si nu are legatura cu asociatiile de proprietari

User 1:Scuzati ! Am vrut sa scriu OG 85/2001.
Aveti dreptate,nu putem sari de la una la alta #-oSunt un incepator si invat din mers cum stau lucrulile pe aici.
Ce ma intereseaza? Tot ce tine de activitatea asociatiilor de locatari,ce legi le reglementeaza,parerea celor avizati,dar si parerea celor care,chiar daca nu sunt avizati ,au logica in gandire......

@elga50:Fiecare crede ca are logica in gandire...si ca e mai logica ca a oricui, numai ca noi aici lucram cu legea si cu ce zice legea. Pana cand s-o modifica..... ! Atunci o sa aplicam modificarile.

Cu legea in vigoare, ca nostalgia dupa legi abrogate...nu duce la nimic constructiv!

Subiect: Probleme de impartire a averii dupa decesul mamei

user1 :
Buna seara!
Situatia mea este urmatoare: parintii mei au fost proprietarii in egala masura a unui apartament de 4 camere. In 2006 a murit mama mea, iar la aproape 2 ani de la deces s-a facut succesiunea, in care tatal meu renunta la partea lui de mostenire, iar partea mamei revenea in egala masura mie si sorei mele. Dupa un timp am incercat sa vindem apartamentul, dar nu am reusit. Pana la urma am schimbat apartamentul de 4 camere cu unul de 2 camere + diferenta. Sora mea este casatorita in strainatate, si neavand nevoie de spatiu de locuit, m-am mutat eu cu familia mea in apartamentul de 2 camere. Tatal meu avand niste bani economisiti, a completat suma de bani primita ca diferenta la schimbul de apartamente, si a cumparat tot un apartament de 2 camere, unde sta si la momentul actual. Fiind un schimb de apartamente, toti proprietarii apartamentului de 4 camere am devenit proprietarii apartamentului de 2 camere cu care s-a facut schimbul, + a sumei de bani primita ca diferenta. Notarul, care a facut actele la schimbul de apartamente, ne-a sfatuit ca mai tarziu sa facem un act de donatie in care ceilalti 2 prorietari (tatal meu si sora mea) sa imi doneze partea lor detinuta din apartament, iar apartamentul cumparat de tatal meu sa fie trecut pe numele sorei mele, cu conditia ca tatal meu sa poata locui acolo pana la sfarsitul vietii. Luna viitoare vom face si acest ultim pas, dar eu intre timp m-am interesat, si am aflat ca in viitor pot avea probleme cu acest act de donatie. Ce ma sfatuiti, cum sa intru definitiv in posesia apartamentului, fara ca in viitor sa am probleme cu posesia lui? Inca o intrebare: mostenirile (in cazul meu apartamentul) pot fi trecute si pe numele sotiei/sotului, sau legea nu permite acest lucru? Multumesc

@romascanu :
#-o #-o #-o
Cred ca si cel mai slab avocat ar fi putut sa ofere o solutie cu cap si coada in locul acestui sir "inteligent" de miscari total anapoda.
Asta, bineinteles, daca s-ar stradui cineva sa deschida usa unui avocat (macar asa, de-o intrebare), inainte de a semna niste hartii desprinse parca din ...Absurdistanul juridic.

1.
Se putea face un PARTAJ (prin care ati fi devenit proprietar UNIC al ap. de 4 cam) cu obligatia de a plati o sulta de...in termen ...de...
Deveneati proprietar UNIC al ap. de 2 cam si achitati imediat sulta din diferenta de bani obtinuta in urma schimbului.

Din aceasta diferenta sora + tatal puteau cumpara impreuna (nud proprietar + uzufructuar) cel de-al doilea ap.

Si cu asta ...se termina povestea! (fara sa mai aruncati o palarie de bani total anapoda pentru acte ulterioare).

[b]Intelegeti ce ECONOMIE de bani va poate face un avocat?
Sunt convinsa ca nu, pentru ca toata lumea vede doar onorariul avocatului, dar nu realizeaza cati bani (poate) arunca pe fereastra cand il sare pe avocat.

2. - alta varianta (si asta doar dintre cele ce-mi trec prin minte la cafeaua de dimineta, fara prea multa stradanie):

In cel mai rau caz, imediat dupa schimb (presupunad ca macar in ceasul acesta ati fi consultat un avocat), se putea face un act de PARTAJ prin care deveneati proprietar exclusiv al ap. cu 2 camera si ceilalti primeau in lotul lor banii...
...

Din nefericire, acum NU sunteti proprietar exclusiv, ci COproprietar al ap. cu 2 obtinut la schimb (in cota prevazuta). Prin urmare, aveti in continuare de facut un PARTAJ (ce trebuia facut din capul locului) si de achitat o sulta daca doriti sa deveniti proprietar exclusiv (si daca sora nu va fi dispusa sa dea pe de-a moaca ceea ce-i apartine, respectiv sa NU solicite de la dvs. achitarea sultei).

Macar in al 12-lea ceas, opriti-va!
Nu puneti si bomboana pe coliva cu o donatie.
Faceti PARTAJ (cu sau fara sulta) pentru ap. in indiviziune si simultan vanzarea ap. tatalui catre sora. (si rugati-va sa nu se razgandeasca cineva, ca ar avea de ce. Daca as fi avocatul surorii dvs. ati avea o mare problema).

Si daca in viata asta mai aveti de vandut/cumparat/partajat etc. mai mult decat o ceapa degerata, intrebati si un AVOCAT.

Forumul poate fi doar un punct de plecare/de informare si nu un loc in care sa aflati solutii finale/solutii concrete, aplicabile cazului particular.
Nici un avocat nu e dispus sa "dea totul din casa", pentru ca asta ar insemna sa-si sfatuiasca implicit si ADVERSARII de maine.

Subiect: pot sa vand un teren pe baza testamentului?

user1 :bunicii mei au decedat,mama mea este mostenitor rezervatar dar are si testament pentru o suprafata de pamant.Poate vinde pe baza acestui testament? Dezbaterea mostenirii nu a fost facuta

@MIHAI GRIGORE:Fara dezbaterea succesiunii mama dvs nu va putea instraina acel teren si nici un notar nu va accepta sa autentifice o promisiune de vanzare cumparare sau un antecontract de vanzare cumparare pana nu se dezbate succesiunea!B-)

user2 :antecontractul de vanzare cumparare reprezinta doar o promisiune de vanzare, nu presupune o autentificare la notar pt ca nu se instraineaza proprietatea

@MIHAI GRIGORE:
user2 a scris:
antecontractul de vanzare cumparare reprezinta doar o promisiune de vanzare,
nu presupune o autentificare la notar pt ca nu se instraineaza proprietatea

Zau? Si unde se semneaza? Pe coltul mesei intre 2 persoane? Caci daca se vrea a fi semnat la notariat inseamna forma autentica , stimata doamna!:hammer:
Sau "recomandati" semnarea sub semnatura privata sau cu legalizare de semnatura ?:D
Subiect: stagiatura

User 1: buna seara.va rog sa imi spuneti si mie..e posibil sa fac stagiatura fara ca sa am diploma de drept in mana?adica eu am terminat facultatea de drept dar am amanat licenta.e posibil sa fac stagiatura la un notariat sau la un cabinet de avocatura in aceste conditii?va multumesc!

@adutescu:...da, ca secretara.

Subiect: Se poate pierde un teren mostenit legal?

User 1: In 1988 am primit mostenire dupa decesul unui unchi cota lui de 1/2 dintr-un teren intravilan pe care era construit o anexa gospodareasca dar care nu era notata in CF.matusa mea a ramas si ea cu 1/2 din teren.
Acum am cumparat cota de 1/2 de la matusa mea si apar in extrasul CF ca proprietar pe constructii(care repet nu sunt notate in CF) si pe 1/2 din teren, restul de 1/2 fiind trecut in favoarea statului roman conform Legii 58/1974 privind sistematizarea teritoriului.La cererea mea de punere in posesie mi s-a raspuns de catre primarie ca prin Ordinul prefectului se poate atribui doar terenul aferent locuintelor.
Ce pot sa fac in aceasta situatie?Pot sa dau statul in judecata?Ce sfaturi imi dati?

@romascanu: Am tot citit de vreo cateva ori povestea dvs., dar sincer eu nu prea pricep mare lucru. Ati putea fi mai clar?
Bunaoara: Extrasul de carte funciara nu poate sa contina niste constructii care "nu sunt notate" in CF"?! - ca doar asta nu e astrograma, e totusi un extras... adica mentioneaza ceea ce se gaseste in CF.
Care 1/2 a ajuns la stat ? Ca eu inteleg ca 1/2 ati mostenit si 1/2 ati cumparat? Ori INTREGUL nu inseamna 1,5. ?! (am baut eu ceva?). Ati cumparat de la matusa tot inainte de 89 (desi v-ati exprimat "acum am cumparat")?

Subiect: Amanarea pronuntarii unei sentinte

User 1: Sunt la a 4-a amanare a pronuntarii unei sentinte.
Este un caz des intalnit si care ar fi cauzele?

@Manole Dumitru: Amanarea pronuntarii este bine deoarece judecatorii trebuie sa analizeze toate actele dosarului, si apoi la urma face balanta si trage concluzia, pronuntand astfel o hotarare intemeieata si legala. Este OK.

User 1: Procesul este pe fond, deci e vorba de un singur judecator. Ma gandesc totusi ca e o situatie neprevazuta aparuta pentru acesta....

@adutescu:O fi murit, o fi iesit la pensie...
Se poate afla de la grefiera, rugati avocatul sa o sune.

Subiect: cat mai costa un carnet de munca

User 1: dragilor,
mai stiti cumva cat mai costa un carnet de munca ?
multumesc

@romascanu:
Gol sau cu ceva vechime? :))
Habar n-am. Doar n-o costa vreo avere un amarat de carnetel.
22 aprilie 2009

Subiect foarte serios si destul de ''aprins'': Executor bancar versus executor judecatoresc

Hop si yonut in plin razboi:

la mama mea a venit un italian in varsta de 83 de ani, si vrea sa se casatoreasca cu ea, dar el a pierdut certificatu de nastere si certificatu de deces al sotiei.
Ar putea sa faca aceste acte aici in tara?
Unde ar putea sa le faca?

themis (:rtfm: foc) :

user yonut, intrebarea dumneavoastra se potriveste la acest topic precum nuca in perete.
Ziceti ca la 83 de ani vrea un nou certificat de nastere? Sigur de nastere?

yonut nu se prinde si confirma:
da de nastere si certificatu de deces al sotiei

cermak gruianu il lamureste pe yonut ...

Domnul italian in varsta de 83 de ani nu are cum sa obtina in Romania certificatul de nastere si certificatul de deces al defunctei sale sotii daca aceasta era tot din Italia...
Poate userul yonut care a ales "topicul nepotrivit" revine cu amanunte.Trebuie sa il intelegem, doar este o primavara atat de frumoasa.. :vishenka:

...si lupta se relanseaza, dupa scurtul moment de buimaceala provocat de intrebarea lui @yonut.

:vishenka:
Ultima modificare: Joi, 21 Iulie 2011
Ares-3, moderator

Alte discuții în legătură

Testament cu legatar universal slivneanu2001 slivneanu2001 Buna ziua am si eu o intrebare pentru care va multumesc anticipat pentru raspuns.In 1997 vara mea care a fost legatar universal in testamentul lasat de tatal ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare , donatie sau testament nitucornel nitucornel Buna ziua ! Cum e mai bine in cazul in care parintii vor sa treaca apartamentul pe numele meu, deoarece am grija de ei ? Am o sora care a spus ca nu-i poate ... (vezi toată discuția)
Cote de mostenire pentru copii din 2 casatorii diferite ContSters126200 ContSters126200 Buna dimineata! Am o cunostinta cu urmatoarea situatie familiala: un copil din prima casatorie si apartament proprietate personala cumparat inainte cu 3 ani ... (vezi toată discuția)