avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Mesajul de aur
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Mesajul de aur

De foarte multe ori am citit in forum raspunsuri care m-au facut sa zambesc sau chiar sa rad datorita umorului de buna calitate pe care-l contineau. Sunt utilizatori sau consultanti carora imi place sa le citesc mesajele asa cum as citi o carte buna, dar sunt prea multe / multi si nu voi putea niciodata citi tot ce au scris aici. De aceea m-am gandit ca ar fi bun un topic unde sa adunam macar o parte din stelutele pe care le-au pus forumului, de-a lungul timpului, oamenii de spirit.

Ca minime reguli, m-am gandit ca ar fi bine sa postam titlul subiectului, intrebarea sau mesajul la care raspunde si desigur mesajul care ne-a placut.
Puteti ''culege'' si postari cu inteles de sine statator, care nu sunt raspunsuri propriu-zise la vreo intrebare.

Incep:

Subiect: pot angaja ca jurist pe cineva care nu are licenta?
user 1: nu nu se poate ;)
user 2: Nu e nici o lege. pana la, aparitia legii consilierilor juridici, cei fara licenta (o parte) erau trecuti functionari juridici. Desi nu a fost si nu este trecut in nomenclatorul profesiilor juridice, se mai practica
@romascanu: [...] daca eu am nevoie de o persoana care sa-mi sorteze pe sexe puii iesiti din ou, ce fac? Astept pana apare in codul ocupatiilor "sexator de pui de-o zi" sau ma descurc cum pot, daca chiar imi trebuie persoana.

Subiect: amenda din tren vine acasa?
@romascanu: Vine, vine, dar nu cu trenul, ci cu posta :)

Subiect: Executare silita
user: [...]:Poprire pe salariu, executa masina, televizorul, catelul etc. (mai putin soacra)
@adutescu: De ce nu lasa catelul si sa execute soacra? cantareste mai mult in viu.

Subiect: Este posibil...
user: [...] Este posibil ca un lucrator din cadrul politiei, sa aplaneze, mai bine spus sa medieze un conflict intre un mort si o persoana in viata.......Este posibil.....
@adutescu: Doar prin spiritism.
@eumarian: Sa fim optimisti: este!

Subiect: Modificare profil utilizator - acum e vizibil si mesajul pentru care s-au acordat aplauze / recomandari
@Magda Staicu:
Foarte bine arata acum "profil utilizator ".
Aproape ca stau degeaba , minute in sir, uitandu-ma la profil ...
(al meu:"> )
Mersi frumos !
:yeah:

...sper sa ''prinda'' topicul :)
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2011
Ares-3, moderator
Sanda67 a postat o intrebare pe care trebuie sa o iau in intregime ca sa puteti savura raspunsul lui mihaicalinescu2005:

Subiect: SUSPENDARE FUNCTIONAR PUBLIC

Sanda67:
Buna ziua.
Am urmatoarea problema:
Lucrez intr-o institutie publica si am primit din partea forului nostru superior o adresa prin care ni se spune ca "prevederile art. 95 alin. (2) din L.188/1999 r2 cu complet.si modif.ulterioare, referitoare la suspendarea raportului de serviciu la cererea motivata a functionarului, pentru un interes personal legitim, pe o perioada cuprinsa intre 1 luna si 3 ani, a fost abrogat in mod expres de art. V din Legea nr.140/2010 pt. modif.Legii188/1999, act intrat in vigoare la data de 11.07.2010. Intrucat Legea 188/1999 nu prevede dispozitii exprese care sa interzica suspendarea rap.de serviciu la initiativa functionarului public pentru interese personale, in baza art. 117 din L.188/1999, coroborat cu art.54 din Legea 53/2003, rap. de serviciu al f.p. poate fi suspendat pentru interese personale, prin acordul functionarului si al institutiei publice la care lucreaza."
Intrand pe internet pe Legea 188/1999 r2 actualizata la zi, insa, forma articolului 95 alin. 2 este cea dinaintea modificarii acestuia prin OUG 105/2009, ordonanta abrogata de fapt prin Legea 140/2010, textul fiind " rap. de serv.se poate suspenda la cererea motivata a f.p., pentru un interes personal legitim, in alte cazuri decat cele prevazute la alin. (1) si la art. 94 alin. (1), pe o perioada cuprinsa intre o luna si 3 ani". De asemenea apare, intradevar, corect, abrogat art. 2.1.
Fata de cele aratate, nu stiu daca pentru o asemenea suspendare se poate invoca in continuare art. 95 (2).
VA MUTUMESC

mihaicalinescu2005 ( :giggle: )
art. modificat prin legea nr. 140/2010, arata asa:
(2) Raportul de serviciu se poate suspenda la cererea motivată a funcţionarului public, pentru un interes personal legitim, în alte cazuri decât cele prevăzute la alin. (1) şi la art. 94 alin. (1), pe o perioadă cuprinsă între o lună şi 3 ani.

ce scrie in epistola aia, cu legea 53/2003, si alte daraveli... altadata, m-ar fi infuriat...acum, ma face doar sa zambesc. in locul dvs, le-as recomanda 3 galeti de apa, precum si sa citeasca legea nr. 188/1999, cap-coada, astfel incat, sa-si dea seama ca aceasta lege (188/1999) se completează cu prevederile legislaţiei muncii, precum şi cu reglementările de drept comun civile, administrative sau penale, după caz, în măsura în care nu contravin legislaţiei specifice funcţiei publice :)
ma mir ca n-au introdus-o in adresa aia, si pe maica Domnului....

:vishenka:
Subiect: Codul muncii

Adriana84:
Buna ziua,
am nevoie de ultima varianta a codului muncii, daca ma poate ajuta cineva cu o varianta pdf, sau un link de unde as putea sa-l descarc...
Va multumesc

a_k:
Mai simplu, ca să vă ajutaţi singură pe viitor, procedaţi astfel:
1. căutaţi legea dorită în baza de date legislative a Camerei Deputaţilor: [ link extern ] ...
2. odată ce aveţi în faţă fişa actului, observaţi câteva date utile: actul e încă în vigoare?, care sunt modificările? etc.
3. căutaţi apoi pe Google sau pe orice alt motor de căutare (ex. Yahoo, Bing...) numărul legii (ex. "legea 53/2003") şi alăturaţi cuvântul "actualizat(a)", eventual şi anul (pentru Codul muncii aţi fi căutat: "legea 53/2003 actualizata" sau "codul muncii actualizat 2009");
4. în rezultatele căutării veţi găsi foarte probabil cea mai recentă variantă; pentru a verifica acest lucru, comparaţi lista actelor normative care îi aduc modificări cu cea existentă în fişa actului de pe pagina Camerei Deputaţilor (v. supra) - abia dacă nici astfel nu aveţi rezultatele aşteptate, cereţi ajutor cuiva care are acces la un software legislativ actualizat.

Aşa am găsit şi textul pe care îl căutaţi: www.avocatnet.ro/Use ...

P.S. (s.m.) Unui flămând nu-i da peşte, dă-i undiţa şi învaţă-l să pescuiască.

:vishenka:
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iulie 2011
Ares-3, moderator
Subiect: viol sau profanare de morminte (cadavru)?

AvTodincaViorica
Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a faptei?
Se considera viol, fiind vorba de raporturi sexuale fara consimtamantul victimei, sau profanare de morminte pentru ca intentia (latura subiectiva) agresorului a fost de a intretine raporturi sexuale cu un cadavru?

lory10
E viol, fapta se apreciaza in functie de conditiile concrete, nu de ceea ce credea faptuitorul ca este.

av_bobic
:)):))Speta asta am auzit-o cand faceam medicina legala prin 1996-1997 in facultate de la asistentii din morga ( care erau cam invodkatzi)dar am crezut ca e o poanta a lor de speriat studentele:))
:))....si sincer nici acum nu cred ca e reala
Daca totusi este reala scuze ca ma amuz
PS Daca e real....si eu consider ca si lory 100% viol, fapta se apreciaza in functie de conditiile concrete

Avokitten
VIOL si decedatei i-a placut asa de tare incat a inviat??? :P

JH
pare o speta interesanta...
io as zice asa...
1 Viol... hmmm pare simplu... da`poate nu-i chiar asa...
orice infractiune are nevoie de vinovatie... in cazul violului de intentie... Nu-i chiar asa de usor de dovedit intentia aici...
pentru ca e nevoi de o intentie de a a avea raporturi sexuale si anume cu o persoana in viata... Obiectul material al violului il constituie corpul persoanei de sex feminin (da`stiu, se poate si altfel!), or aici faptuitorul nu avea aceasta intentie..... Deci, violul eu l-as scoate... pentru inceput!
2.Profanare de morminte? nu, deorece nu exista cadavru`
3. Tentativa la profanare de morminte... as zice ca se potriveste...
-Perioada interna, adica hotararea de a comite infractiunea (+) neproblematic.
- periada externa... actele de executare au fost puse in aplicare, deci (+)
deci io as zice tentativa perfecta, improprie la profanare de morminte...
Ar mai intra altceva in discutie???
4. poate totusi si viol? am impresia ca am auzit de un caz asemanator, in care ulterior a fost si viol, da`nu mai stiu argumentarea..
Ultima modificare: Duminică, 24 Iulie 2011
Andreea-Ionescu, utilizator
Subiect: costuri

user
care ma poate ajuta si pe mine cu un pret pt perioada de ucenicie la drept?(adik perioada aia in care cei ce au terminat facultatea stau cu un avocat mai cunoscut 2 ani parca):)

adutescu
Nu exista asemenea perioada de "ucenicie". Sunteti prost informat.
Iar daca ne intrebati cat sa dati mita, nu cred ca sunteti pe forumul potrivit.
Aici e www.avocatnet.ro, incercati sa cautati pe google www.infractor.ro

Subiect: Vreau sa gasesc un smecher

User 1:
Pedalam cu viteza pe autostrada, tinandu-ma in spatele unui TIR fiindca vantul batea din fata si, in felul asta voiam sa reduc frecarea cu aerul. In spatele meu, masini.La un moment dat, o dacie alba, veche, ticsita cu cocalari, trece pe langa mine la mustatza si, cam in acelasi moment simt o usturime pe genunchi. Ridic capul si il vad pe unu’ tragand pe geamul masinii o curea.
Nu stiti cum as putea gasi posesorul autoturismului [...]?

@pneagu :
Fie tirul era un tractor, fie bicicleta dv. este tunata :D (fie era limita de viteza 30-40km/h)
Adresati-va politiei rutiere.

Alte discuții în legătură

Testament cu legatar universal slivneanu2001 slivneanu2001 Buna ziua am si eu o intrebare pentru care va multumesc anticipat pentru raspuns.In 1997 vara mea care a fost legatar universal in testamentul lasat de tatal ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare , donatie sau testament nitucornel nitucornel Buna ziua ! Cum e mai bine in cazul in care parintii vor sa treaca apartamentul pe numele meu, deoarece am grija de ei ? Am o sora care a spus ca nu-i poate ... (vezi toată discuția)
Cote de mostenire pentru copii din 2 casatorii diferite ContSters126200 ContSters126200 Buna dimineata! Am o cunostinta cu urmatoarea situatie familiala: un copil din prima casatorie si apartament proprietate personala cumparat inainte cu 3 ani ... (vezi toată discuția)