avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Mesajul de aur
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Mesajul de aur

De foarte multe ori am citit in forum raspunsuri care m-au facut sa zambesc sau chiar sa rad datorita umorului de buna calitate pe care-l contineau. Sunt utilizatori sau consultanti carora imi place sa le citesc mesajele asa cum as citi o carte buna, dar sunt prea multe / multi si nu voi putea niciodata citi tot ce au scris aici. De aceea m-am gandit ca ar fi bun un topic unde sa adunam macar o parte din stelutele pe care le-au pus forumului, de-a lungul timpului, oamenii de spirit.

Ca minime reguli, m-am gandit ca ar fi bine sa postam titlul subiectului, intrebarea sau mesajul la care raspunde si desigur mesajul care ne-a placut.
Puteti ''culege'' si postari cu inteles de sine statator, care nu sunt raspunsuri propriu-zise la vreo intrebare.

Incep:

Subiect: pot angaja ca jurist pe cineva care nu are licenta?
user 1: nu nu se poate ;)
user 2: Nu e nici o lege. pana la, aparitia legii consilierilor juridici, cei fara licenta (o parte) erau trecuti functionari juridici. Desi nu a fost si nu este trecut in nomenclatorul profesiilor juridice, se mai practica
@romascanu: [...] daca eu am nevoie de o persoana care sa-mi sorteze pe sexe puii iesiti din ou, ce fac? Astept pana apare in codul ocupatiilor "sexator de pui de-o zi" sau ma descurc cum pot, daca chiar imi trebuie persoana.

Subiect: amenda din tren vine acasa?
@romascanu: Vine, vine, dar nu cu trenul, ci cu posta :)

Subiect: Executare silita
user: [...]:Poprire pe salariu, executa masina, televizorul, catelul etc. (mai putin soacra)
@adutescu: De ce nu lasa catelul si sa execute soacra? cantareste mai mult in viu.

Subiect: Este posibil...
user: [...] Este posibil ca un lucrator din cadrul politiei, sa aplaneze, mai bine spus sa medieze un conflict intre un mort si o persoana in viata.......Este posibil.....
@adutescu: Doar prin spiritism.
@eumarian: Sa fim optimisti: este!

Subiect: Modificare profil utilizator - acum e vizibil si mesajul pentru care s-au acordat aplauze / recomandari
@Magda Staicu:
Foarte bine arata acum "profil utilizator ".
Aproape ca stau degeaba , minute in sir, uitandu-ma la profil ...
(al meu:"> )
Mersi frumos !
:yeah:

...sper sa ''prinda'' topicul :)
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2011
Ares-3, moderator
user : am facut multe credite ,am ipoecat casa ,am luat credit cu buletin din mai multe banci .(..) dar acum sunt pensoinara si nu mai pot rezista ,(...) ce se poate intimpla in coditiile cind nu mai pot plati deja am doua executari judecatoresti (...) , ce se poaoe intimpla cel mai rau?ma inchide ,ma omoara sau ce imifac?

noi (vreo 3): stati doamna, linistita.. ca nici nu va inchide...nici nu va omoara...(in fine, va ia doar casa)
vine Adutescu si-o linisteste pe veci : Va omoara, apoi va intreaba despre plata ( :weg:)

:bow:

:offtopic:

Nu ma pot abtine....:happy::happy:
=D>
user : caut avocat cu experienta si "nerv" pt proces cu o banca

elena138: Nerv(i) am eu. Avocatul îl găsiţi dv.!
Subiect: AJUTOR!

user:

Am o mare rugaminte.Locuiesc intr-un apart. propietate personala de trei ani.De trei ani sunt deranjat atat ziua dar mai ales noaptea de vecinul de deasupra mea.Acesta inchiriaza apart. anumitor persoane care au aceiasi meteahna de trei ani.Apart este neintretinut cu totu invecit,incepand de la robinetele de apa,instalatia electrica,dar mai ales parchetul care scartaie ca in filmele de groaza.Ziua mai este cum este,dar noaptea este insuportabil.Acest chirias umbla prin casa facand parchetul sa trosneasca insuportabil.M-am rugat de el si de propietar sa respecte programul de somn,noaptea de la ora 22 la ora 7.Au ras de mine,spunandu-mi ca nu am se sa le fac.Acest chirias nu are forme legale pentru acest apart.Dar nici propietarul nu are niciun contract de inchiriere a apart.Sunt disperat,fiind cardiac nu mai pot suporta.M-am culcat in sufragerie,dar face la fel.Ce pot sa-i fac legal acestui nesimtit,care m-a exasperat.Imi vine sa-i dau in cap pentru felul cum se comporta si cum rade de mine.Vreau sa merg la politie cu o sesizare scrisa.Invatati-ma sa fac una la care sa nu poata replica.Multumesc.

@Alimanescu George:

Plangere penala pentru evaziune fiscala.

O sa se invete el minte, sa mai scartaie parchetul :training:

Ultima modificare: Miercuri, 17 August 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Subiect: Prin ce proiect de lege am putea limita durata proceselor in instante?

@rolandmindrila:

Intervalul de timp in care se solutioneaza procesul, in acceptiunea timpului scurs intre momentul in care se exercita actiunea civila si se finalizeaza demersul prin care s-a dinamizat activitatea judiciara, se concretizeaza intr-o succesiune de termene de judecata propriu-zise si de intervale de timp pentru indeplinirea unor activitati legal reglementate, pentru exercitarea si finalizarea controlului judiciar, reflectandu-se in timp efectiv consumat de organele judiciare, dar si de catre parti, avocati, alti participanti la derularea procedurii.[...]

Cum am putea limita prin lege durata unui proces , cu respectarea Constitutiei?

@romascanu:

Legi ne trebuie?
Sunt destule.

Nu sunt judecatori suficienti. Nu sunt sedii. Nu sunt bani. Nu exista vointa ...

TEORETIC avem art 271 din Codul Muncii care spune ca cererile referitoare la solutionarea conflictelor de munca se judeca in regim de urgenta.

CRUNTA REALITATE: Primul termen de judecata intr-o contestatie impotriva deciziei de concediere = iulie 2012

Din aceasta pricina angajatorul isi poate permite orice. (mai ales sub comanda politica).
Inclusiv sa concedieze o intreaga echipa, cu sef cu tot, pentru ca acesta din urma nu s-a opus la oprirea vehiculului in scopul satisfacerii unei necesitati fiziologice a conducatorului auto (desi dreptul sau la repaus in acest sens este prevazut in contractul colectiv de munca). Ceilalti avand singura "vina" de a se fi aflat unde nu trebuia, adica la munca, in vehicul.

Nici nu va puteti imagina cata stapanire de sine mi-a trebuit ca sa nu scriu in contestatie vreun comentariu mai ...ginecologic. Ceva de genul: Iti respect demnitatea in munca, dar azi tin eu volanul si tu te ... din mers, in fata colegilor, pentru ca asa vreau eu! (probabil ca astfel si-o fi imaginat conducerea institutiei ca ar fi trebuit sa procedeze seful de echipa).

Cu o cauza ca asta as da de munca vreo doua zile vreunei irealitati TV...

Cam in halul acesta am ajuns.

Alte discuții în legătură

Testament cu legatar universal slivneanu2001 slivneanu2001 Buna ziua am si eu o intrebare pentru care va multumesc anticipat pentru raspuns.In 1997 vara mea care a fost legatar universal in testamentul lasat de tatal ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare , donatie sau testament nitucornel nitucornel Buna ziua ! Cum e mai bine in cazul in care parintii vor sa treaca apartamentul pe numele meu, deoarece am grija de ei ? Am o sora care a spus ca nu-i poate ... (vezi toată discuția)
Cote de mostenire pentru copii din 2 casatorii diferite ContSters126200 ContSters126200 Buna dimineata! Am o cunostinta cu urmatoarea situatie familiala: un copil din prima casatorie si apartament proprietate personala cumparat inainte cu 3 ani ... (vezi toată discuția)