avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Mesajul de aur
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Mesajul de aur

De foarte multe ori am citit in forum raspunsuri care m-au facut sa zambesc sau chiar sa rad datorita umorului de buna calitate pe care-l contineau. Sunt utilizatori sau consultanti carora imi place sa le citesc mesajele asa cum as citi o carte buna, dar sunt prea multe / multi si nu voi putea niciodata citi tot ce au scris aici. De aceea m-am gandit ca ar fi bun un topic unde sa adunam macar o parte din stelutele pe care le-au pus forumului, de-a lungul timpului, oamenii de spirit.

Ca minime reguli, m-am gandit ca ar fi bine sa postam titlul subiectului, intrebarea sau mesajul la care raspunde si desigur mesajul care ne-a placut.
Puteti ''culege'' si postari cu inteles de sine statator, care nu sunt raspunsuri propriu-zise la vreo intrebare.

Incep:

Subiect: pot angaja ca jurist pe cineva care nu are licenta?
user 1: nu nu se poate ;)
user 2: Nu e nici o lege. pana la, aparitia legii consilierilor juridici, cei fara licenta (o parte) erau trecuti functionari juridici. Desi nu a fost si nu este trecut in nomenclatorul profesiilor juridice, se mai practica
@romascanu: [...] daca eu am nevoie de o persoana care sa-mi sorteze pe sexe puii iesiti din ou, ce fac? Astept pana apare in codul ocupatiilor "sexator de pui de-o zi" sau ma descurc cum pot, daca chiar imi trebuie persoana.

Subiect: amenda din tren vine acasa?
@romascanu: Vine, vine, dar nu cu trenul, ci cu posta :)

Subiect: Executare silita
user: [...]:Poprire pe salariu, executa masina, televizorul, catelul etc. (mai putin soacra)
@adutescu: De ce nu lasa catelul si sa execute soacra? cantareste mai mult in viu.

Subiect: Este posibil...
user: [...] Este posibil ca un lucrator din cadrul politiei, sa aplaneze, mai bine spus sa medieze un conflict intre un mort si o persoana in viata.......Este posibil.....
@adutescu: Doar prin spiritism.
@eumarian: Sa fim optimisti: este!

Subiect: Modificare profil utilizator - acum e vizibil si mesajul pentru care s-au acordat aplauze / recomandari
@Magda Staicu:
Foarte bine arata acum "profil utilizator ".
Aproape ca stau degeaba , minute in sir, uitandu-ma la profil ...
(al meu:"> )
Mersi frumos !
:yeah:

...sper sa ''prinda'' topicul :)
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2011
Ares-3, moderator
Subiect: succesiune

user :

...de curand a murit socrul meu si as vrea sa fac succesiunea .Ei sunt patru frati si mama soacra,unul din frati a spus ca el doreste parte din apartament ,o sora imi da partea ei mie la fel si mama soacra,si mai ramane o sora care a spus ca semneaza da eu cedez si semnez la Eroilor ..Socrul meu are un apartament (cel care ma intereseaza)si mai are prin testament lasat de mama lui doua camere la Eroilor intr-o casa nationalizata si o casa la tara undeva pe langa Buzau.Tot ce vreau e sa fac acte in care sa semneze mama soacra si cu surorile ca imi cedeaza mie partea lor de fapt sotiei mele,iar fratele care nu renunta la partea din apartament si nu vrea nimic din restul si sa pot sa vand apartamentul sau sa il trec pe numele meu . Se poate face acte din care sa reiasa ca mama soacra si cumnatele imi dau partea lor mie , donatie,contract de vanzare cumparare trebuie sa se poata printr-un act.Vreau sa stiu cata partea o sa am eu daca imi cedeaza partea soacra si cumnatele si ce partea va avea cumnatu care nu este de acord si daca pot sa vand apartamentul sau sa il trec pe numele meu

romascanu:

Primul pas (fara de care putem discuta doar teoretic) este dezbaterea succesiunii.

Dupa obtinerea certificatului de mostenitor, adica dupa ce vor putea dovedi ca AU ceea ce ar vrea sa DEA ( fara el au doar ipotetic, au doar coada ursului din padure) atunci s-ar putea discuta concret si CUI (dvs. sau sotiei dvs.) ar putea sa dea, CE ar putea sa dea fiecare si PRIN CE ACT ar putea sa dea.

Sotiei dvs. (mostenitoare, dupa acceptarea succesiunii) ar putea sa i se "cedeze" prin act de partaj. / iesire din indiviziune (sau mai pe romaneste: noi, mostenitorii, avem impreuna o "gramada"/universalitate - eu iau/primesc apartamentul, tu iei casa de la tara, el ia casa din Eroilor si reglam diferentele de valoare, respectiv dam niste bani/sulta cui n-a luat nimic ori a luat prea putin. Cam asta ar insemna, in esenta, un partaj.).

Dvs. (pentru ca nu sunteti ruda cu mortul) nu veti avea nicio parte. Dar ar putea sa va vanda/doneze/etc. cineva (mostenitor) cota lui parte. Este posibila si varianta asta, dar trebuie analizat cat este de buna sau rea in context (in situatia de fapt pe care ati descris-o in linii mari, cu acel cumnat care ...o tine pe-a lui).

Cotele succesorale sunt:
- 1/4 (4/16) din masa succesorala pentru mama soacra
- 3/4:4 = 3/16 din masa succesoarala pentru fiecare dintre cei 4 copii ai mortului.

Deci cumnatul (la fel si sotia dvs.) are 3/16 din masa succesorala.
Dar in masa succesorala poate sa intre
- apartamentul TOT, daca era numai al mortului
- sau JUMATATE din apartament, daca cealalta jumatate era a mamei soacre (daca acest apartament a fost cumparat impreuna in timpul casatoriei de catre cei doi soti, atunci mama soacra are deja o jumatate de apartament si ramane cu ceea ce are. Iar mostenitorii, inclusiv mama soacra, primesc in cotele de mai sus doar din ceea ce avea mortul).

Si atunci cumnatul (si sotia dvs.) ar putea sa aiba.
- 3/16 din apartament
- sau 3/16 din jumatate de apartament.

V-am ametit deja? Inseamna ca aveti nevoie de mai multe explicatii decat se pot scrie pe un forum.

:vishenka:=D>
Subiect: inselaciune

user:

in urma cu un an am luat teapa de 200 de lei de la un individ kare pretindea k da bani cu imprumut lam contacta si mia spus sai depun 200 lei in cont k sa fie sigur k incheiem contractul iam depus si dupa aceia sia inchis telefonul dupa aceeia mam apucat si eu si timp de un an am inselat circa 310 persoane din diferite orase[...]

@Alex_Munteanu

Pe principiul - daca mi s-a intamplat mie de ce nu si altuia.

Subiect: Cum iti dai seama daca ai ales un avocat bun sau unul nepregatit?!

user:

-Calitatea unui avocat se poate descoperi prin numarul de dosare pe care le are zilnic in instante.

@romascanu:

Eronat!

E ca si cum s-ar spune ca Francis Ford Coppola este apreciat pentru filmele in care a JUCAT, nu pentru cele pe care le-a regizat.

E ca si cum s-ar spune ca, dintre medici, este de apreciat doar chirurgul de sub lumina lampii din sala de operatie, nu si reprezentantii celorlalte specialitati medicale, mai putin vizibile, fara de care ai fi ajuns direct la ...autopsie, nu la chirurgie. Sau doar ginecologul cu care ai nascut, dar nu si neonatologul - pentru ca stradania lui de a tine copilul in viata nu se desfasoara "sub luminile rampei".

Surprindere, uimire amestecata cu nedumerire, buimaceala, stupefactie, perplexitate
si altele asemenea ar fi cuvintele care exprima STAREA mea atunci cand citesc in acest topic fraze care reflecta perceptia deformata a "publicului".

Subiect: In alte tari din Europa exista un forum de genul avocatnet?

@avocat_lascoschi...

In alte tari din Europa exista un forum de genul avocatnet?
M-ar interesa daca in Grecia ar exista in mod special.

@eumarian

Nu am gasit un forum pe Grecia, desi trebuie sa existe. Un site mare cu specific legal ar fi [ link extern ] / .

In locul dumneavoastra as merge la Tabloul strainilor de pe site-ul Baroului Bucuresti unde sunt 10-15 nume clar grecesti, cu barou de origine Atena samd. Luati de acolo datele de contact.

cont sters 163072

eu cred ca vrei sa iti "maresti" notorietatea...peste hotare si sa devii de talie mondiala, sa te cunoasca si alte natii.:).zi drept:acute:

@avocat_lascoschi...

Mereu, in ceea ce ma vizeaza pe mine, luati doar partea care poate duce catre o concluzie :))dar daca se analizeaza intreaga scriere rezulta vointa reala;)

Oricum, mi-a placut mesajul dvs. si chiar m-a amuzat:))

Chiar eram foarte curios daca si in alte state oamenii sunt tot la fel de comunicativi ca noi romanii.
Era si util de stiut deoarece forumurile pot interactiona... :)
Subiect: Buna

user:

Am mare nevoie de un raspuns am angajat o avocata in Elvetia pentru logodnicul meu eu ma astept ca avocata ce o angajez si o platesc sa faca tot posibilul pentru a rezolva cazul din nefericire nu avocata ce am platito mi.a dat mai multe informatii ci o avocata ce nu am platito!Am intrebato pe avocata ce am platito unde sa trimit scrisoare ea mi.a dat numarul 6 iar cei de la politie de unde este arestat mi.au spus numarul 4 acum eu am intrebato pe ea la ce numar sa pun scrisoarea ea mi.a raspuns ca nu stie dar stie ca administratia e la numarul 6 iar detinutii la numarul 4 as vrea sa imi raspunda cineva unde pun scrisoarea la administratie la numarul 6 sau la numarul 4 unde se afla detinutii.Multumesc frumos.

@adutescu

Nu se intelege intrebarea, pare din Caragiale, "O noapte furtunoasa", nr 6 e nr 9 inversat...

Alte discuții în legătură

Testament cu legatar universal slivneanu2001 slivneanu2001 Buna ziua am si eu o intrebare pentru care va multumesc anticipat pentru raspuns.In 1997 vara mea care a fost legatar universal in testamentul lasat de tatal ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare , donatie sau testament nitucornel nitucornel Buna ziua ! Cum e mai bine in cazul in care parintii vor sa treaca apartamentul pe numele meu, deoarece am grija de ei ? Am o sora care a spus ca nu-i poate ... (vezi toată discuția)
Cote de mostenire pentru copii din 2 casatorii diferite ContSters126200 ContSters126200 Buna dimineata! Am o cunostinta cu urmatoarea situatie familiala: un copil din prima casatorie si apartament proprietate personala cumparat inainte cu 3 ani ... (vezi toată discuția)