avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Mesajul de aur
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Mesajul de aur

De foarte multe ori am citit in forum raspunsuri care m-au facut sa zambesc sau chiar sa rad datorita umorului de buna calitate pe care-l contineau. Sunt utilizatori sau consultanti carora imi place sa le citesc mesajele asa cum as citi o carte buna, dar sunt prea multe / multi si nu voi putea niciodata citi tot ce au scris aici. De aceea m-am gandit ca ar fi bun un topic unde sa adunam macar o parte din stelutele pe care le-au pus forumului, de-a lungul timpului, oamenii de spirit.

Ca minime reguli, m-am gandit ca ar fi bine sa postam titlul subiectului, intrebarea sau mesajul la care raspunde si desigur mesajul care ne-a placut.
Puteti ''culege'' si postari cu inteles de sine statator, care nu sunt raspunsuri propriu-zise la vreo intrebare.

Incep:

Subiect: pot angaja ca jurist pe cineva care nu are licenta?
user 1: nu nu se poate ;)
user 2: Nu e nici o lege. pana la, aparitia legii consilierilor juridici, cei fara licenta (o parte) erau trecuti functionari juridici. Desi nu a fost si nu este trecut in nomenclatorul profesiilor juridice, se mai practica
@romascanu: [...] daca eu am nevoie de o persoana care sa-mi sorteze pe sexe puii iesiti din ou, ce fac? Astept pana apare in codul ocupatiilor "sexator de pui de-o zi" sau ma descurc cum pot, daca chiar imi trebuie persoana.

Subiect: amenda din tren vine acasa?
@romascanu: Vine, vine, dar nu cu trenul, ci cu posta :)

Subiect: Executare silita
user: [...]:Poprire pe salariu, executa masina, televizorul, catelul etc. (mai putin soacra)
@adutescu: De ce nu lasa catelul si sa execute soacra? cantareste mai mult in viu.

Subiect: Este posibil...
user: [...] Este posibil ca un lucrator din cadrul politiei, sa aplaneze, mai bine spus sa medieze un conflict intre un mort si o persoana in viata.......Este posibil.....
@adutescu: Doar prin spiritism.
@eumarian: Sa fim optimisti: este!


Subiect: Modificare profil utilizator - acum e vizibil si mesajul pentru care s-au acordat aplauze / recomandari
@Magda Staicu:
Foarte bine arata acum "profil utilizator ".
Aproape ca stau degeaba , minute in sir, uitandu-ma la profil ...
(al meu:"> )
Mersi frumos !
:yeah:


...sper sa ''prinda'' topicul :)
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2011
Ares-3, moderator
Subiect: spargere masa

User:
ce trebuie sa facem pentru a sparge masa succesoriala, care sunt etapele si ce acte ne trebuie.

adutescu:
Prima etapa: cumparati un topor.

________________

Tare de tot raspunsul...:))
Subiect: No cure, no pay

USER:

Domisoara Romascanu, am citi cu atentie ceea ce ati scris.

Probabil ca ati exprimat o opinie ce apartine oricarui student la drept, absolvent a facultatii din Romania, care ajunge sa vada dreptatea prin parerile dascalilor, prin ochii celor care l-au format. Cei de odinioara, caci nu cred in schimbari majore de opinie intr-un timp scurt. Iar felul in care INCA se solutioneaza in Romania spetele, nu e nici o indoiala: NCV va fii inteles de generatiile care acum se gandesc sa aleaga dreptul....

Va intreb un lucru relativ simplu: daca ati sti ca ipoteticul client vrea sa-l reprezentati, dar stiti cu siguranta ca dreptatea nu este de partea lui, ati merge mai departe prin a-l asista?
Daca ceva va produce "galagia interioara" de care mentionati si nu linistea, v-ati concentra pe caz sau ati refuza onorariul din principiu? :)

Eu ma gandeam la avocatul care vrea clientul, avocatul care trunchiaza adevarul, invata clientul si actioneaza astfel incat sa castige cu orice pret. In fond nu o face gratuit, nu?

Sau nu credeti ca exista astfel de avocati?

Deci unde este adevarul si unde minciuna, cum convietuiesc atunci cand cu buna stiinta un "reprezentant al adevarului" isi invata propriul client ce probe sa fabrice, sa pregatesca, cum sa convinga martor?
Nu, avocatul a uitat juramantul!
A uitat ca facultatea pe care a absolvito se numeste DREPTUL!

Despre romancieri, adevar si minciuna aveti o parerea gresita. In momentul in care alegi o carte esti perfect constient ca poate fi fictiune si nu istorie....
Nu te lasi mintit ci vrajit de stil, gen, actiune, epilog...
O faci pt ca-ti doresti si nu ca sa te minti. Este cu totul altceva, realitatea este cea care se intampla fara ca sa consimti. Nu alegi daca o "citesti" sau nu, ti se intampla. Chiar tie!

Medierea? Credeti ca nu am incercat? Sunt un om al dialogului, al ratiunii, al dreptatii!
Hmmm.... As vrea sa ma las pe mana dumneavoastra! Nu ati vrea sa-mi preluati speta in calitate de avocat? Astept un raspuns!

romascanu:

1. "Domnisoara" are vreo 40 de anisori :bow:

Daca doriti sa continuam discutia de dragul filosofiei, mi-am facut o stacana de cafea pentru aceasta Duminica.

2. Studentul care alege facultatea de drept din spirit de dreptate, ajunge mai devreme sau mai tarziu sa se simta ca un personaj de desene animate care sare fericit de pe stanca si nu cade decat in momentul cand devine constient ca nu mai are pamantul sub picioare. (dascalul joca doar rolul unui biet brânci)

Dreptatea s-a impartit in multe feluri in lume. Dreptate au facut si cei care au aplicat legea talionului. Cei care au spus "ochi pentru ochi si dinte pentru dinte". Dreptate au facut si cei care au taiat mana celui care fura si au jupuit de viu pe cel ce ucidea. Dreptatea poate cadea ca un cutit de ghilotina ... (asta ar fi o citare, din memorie, a lui Paler)

Prin urmare, ar trebui sa definim dreptatea pentru a va raspunde la intrebarea "relativ simpla".

3. Da. Bunaoara, am asistat o "domnisoara" de vreo 90 de ani, care nu avea deloc "dreptate", dar mi s-a parut mai drept ca evacuarea ei din imobil (obiectul pricinii) sa se faca cu picioarele dinainte spre figura nr... din cimitirul Sfanta Vineri. Si am "castigat". Adica ...m-a uitat Dumnezeu in proces pana la inmormantare. N-am mai vrut sa-l reprezint si pe mosteniroul ei. Imi crea prea multa "galagie interioara". Frumusetea profesiei acesteia sta si in dreptul de a alege cui vreau sa-i acord ajutor pentru a-si cauta dreptatea.
De la batrana am ramas cu cea mai frumoasa urare: "Sa ai varsta mea, sa mergi pe Valea Victoriei si sa-ti amintesti cat bine mi-ai facut". (A! da, chiar castigasem la fond, mergand ...la cacialma. Solutie care nu a rezistat in cale de atac, dupa moartea ei).

4. Cartea isi alege cititorul! Am "citit" carti si fara alegere (am lucrat intr-o editura.).
Daca nu deschidem o carte, aceasta carte - care, literal si geometric, este un volum - ramane un lucru intre alte lucruri. Insa cand o deschidem, cand cartea intalneste pe cititorul sau, atunci are loc actul estetic, altminteri cartea e ceva mort. (asta ar fi tot o citare, din memorie, a lui Borges).

5. Cat priveste ultima intrebare... o sa va raspund cu o metafora.
E o mare diferenta intre omul pasionat care vrea sa citeasca o carte si omul obosit care vrea o carte de citit.


Subiect: Succesiune - Cine ce drepturi are?

User:

Si daca succesiunea lui Ionel nu s-a deschis in momentul mortii lui? Eu din ce stiam sotul supravietuitor il mosteneste pe el. O alta "caracteristica" a sotului supravietuitor este ca nu poate indeparta si nu poate fi indepartat de nicio alta categorie de mostenitori. Sunt curios si astept parerea cuiva cu experienta.

romascanu:

Dvs.user amestecati un pic merele cu perele, de-aia nu va ies socotelile. :)

Aici discutam despre succesiunea Mariei (mama lui Ionel) si nu despre cea a lui Ionel.

Evident ca Ana (in calitate de sotie supravituitoare) l-a mostenit pe Ionel alaturi de copiii lui Ionel.
Dar in clipa mortii lui Ionel (= momentul deschiderii succesiunii lui Ionel) s-a transmis la Ana si la copiii lui ceea ce avea Ionel in clipa aceea.

Avea Ionel ceva mostenit de la Maria? Nu. Pentru ca Maria era inca vie si neingropata.

Maria (mama) a supravietuit copilului ei Ionel :((

Ei, si pentru ca regulile succesorale au fost gandite pe vremea cand nu erau unii asa de convinsi ca suntem doar niste maimute (asta, asa, ca o paranteza, ca tot ma chinui eu cu teoria evolutiei pe-un topic alaturat) s-a zis cam asa: nu ar fi drept ca hazardul mortii luand pe fiu inaintea tatalui (mamei) sa priveze pe copiii fiului de o succesiune pe care ar fi primit-o impreuna cu a tatalui lor.
Ultima modificare: Luni, 9 Aprilie 2012
Andreea-Ionescu, utilizator
Subiect: Contract prestari servicii cu clauza de exclusivitate?

User 1:

Buna ziua.
Sunt administrator la o firma de pompe funebre, si doresc sa fac un contract de exclusivitate cu o parohie locala.

Acest contract consta in urmatoarele:


Firma noastra va efectua serviciile de curatenie si intretinere cimitir, in favoarea exclusivitatii asupra tuturuor serviciilor funerare si lucrarilor funerare ce vor avea loc in acel cimitir.

Acest tip de contract a mai fost facut si cu alta firma inaintea noastra, insa a fost revocat deoarece prestatorul serviciilor nu si-a respectat obligatiile.

Doresc, daca puteti, sa ma ajutati sa imi explicati cum sa formulez acest contract, si cum se poate face, ca in cazul in care altcineva face o lucrare funerara in cimitir (ex. cavou, sapat gropi, semicavou) sa existe in contract o clauza, care sa specifice la sanctiuni, un beneficiu obligatoriu care trebuie platit de catre beneficiar ( parohia) catre prestator (firma intretinere spatii verzi), deoarece nu s-a respectat clauza de exclusivitate asupra serviciilor care sunt mentionate in contract.

Va multumesc frumos si va rog daca se poate sa ma ajutati cu un model de contract!



romascanu:

Haida de!

Am ajuns sa "deturnam" pana si ortul mortului?
(ort = moneda de mica valoare, reprezentand a patra parte dintr-un taler)

Alo! Biserica!!!
Parca "paraua din mana mortului" (Creanga - Soacra cu trei nurori) era pentru plata vamilor spre lumea 'ailalta.
V-ati tras vamesi cu contract de exclusivitate si pe lumea asta?X-( Ori nu stiti ce se-ntampla prin parohiile voastre?

Asa-i! De ce sa se mai certe groparii pe ortul mortului cand poate fi "atribuit" cu contract de eclusivitate!

Credeam ca in tara asta imi va ramane macar dreptul de a MURI fara obligatia corelativa de a da "vama" invartitilor zilei!

_________________________________________________


Doamna Nicoleta Romascanu va rog sa primiti din partea mea =D> si :vishenka:.

Subiect: Imputernicire

User 1:

Buna ziua,ma confrunt cu o situatie doar la noi intalnita ,cred.
Am o imputernicire de la fostul sot (care s-a stabilit in strainatate),in care se mentioneaza ,citez: ..."a semna pentru mine si in numele meu,orice inscris sau act juridic,cu privire la apartamentul situat...."
De 2 ori mi s-a respins aceasta imputernicire pe motiv ca nu avea apostila ,Am facut si apostila ,am mai pierdut 3 saptamani,acum are apostila dar nu se specifica "clar " pt ce sunt imputernicita,cica.
Adica sistemul nostru vrea cate o imputernicire pt ,a inchiria,a vinde , a pune ipoteca, a ...,a ... ,a,....

Joha:

Procura de vanzare este una speciala pentru a putea vinde un imobil, fie el teren, casa, apartament, in care se specifica pretul, modalitatea de incasare a acestuia, se identifica imobilul..etc. Procura de inchiriere este una de administrare .....cu alt mandat...
Deci sunt mandate diferite si in nu se fac procuri generale.
Traim in Romania doamna si astea sunt legile!

ben10:

o procura prin care eu imputernicesc pe joha sa imi adminstreze averea in folosul meu presupune si vanzarea de bunuri imobile si plasarea pretului profitabil mie in alte piete?
:D
e o astfel de procura speciala?

Joha:

@ben10, conform NCC nu mai vb de procura ci de un contract de fiducie in beneficiul constituitorului, asa zisa fiducie- gestiune.

ben10:

.ce inseamna fiducia pt notari?
pt avocati stiu:)

Joha:

Transferul temporar al unor drepturi Reale, de creanta, Garantii ori alte drepturi patrimoniale, prezente sau viitoare.bunurile ies temporar din patrimoniul constituitorului si intra in patrimoniul fiduciarului ca o masa patrimoniala distincta, autonoma de patrimoniul acestuia.
Orice persoana fizica sau juridica poate Fi contituitor in contractul de fiducie, iar fiduciari conform art.776 NCC alin 3 pot fi atat avocatii cat si notarii publici.
Bref.....ce inseamna pt avocati inseamna si pentru notari!:)

_________________________________________

:stunned::rofl:LOL...:))Milica... #-o
Ultima modificare: Duminică, 9 Septembrie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

Alte discuții în legătură

Testament cu legatar universal slivneanu2001 slivneanu2001 Buna ziua am si eu o intrebare pentru care va multumesc anticipat pentru raspuns.In 1997 vara mea care a fost legatar universal in testamentul lasat de tatal ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare , donatie sau testament nitucornel nitucornel Buna ziua ! Cum e mai bine in cazul in care parintii vor sa treaca apartamentul pe numele meu, deoarece am grija de ei ? Am o sora care a spus ca nu-i poate ... (vezi toată discuția)
Cote de mostenire pentru copii din 2 casatorii diferite ContSters126200 ContSters126200 Buna dimineata! Am o cunostinta cu urmatoarea situatie familiala: un copil din prima casatorie si apartament proprietate personala cumparat inainte cu 3 ani ... (vezi toată discuția)